Ciorbă de porc á la grec

de diaconta in Ciorbe, 12 Noi 2011 | 10470 vizualizari

 

N-am prea postat eu ciorbiţe,chiar dacă facem foarte des.De fapt,mama cam face ciorbele,ca sa am eu timp pentru desert.Aşa s-a întâmplat şi azi,eu am fost pe post de asistent,am pregătit ingredientele şi am ….mâncat bineînţeles,că abia aşteptam să se termine.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr pulpa de porc
  • 5 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • O gulie mica
  • O bucata telina radacina
  • Ulei
  • Doua galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • Zeama de lamaie
  • Leustean,patrunjel verde
  • Sare,piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de porc á la grec:

Legumele se curata si se taie marunt.La ciorba á la grec,imi place sa fie cat mai marunte legumele.

Carnea o taiem bucatele si o punem sa fiarba intr-o oala in care am pus apa si putina sare.Lasam sa fiarba la foc mic si mai „spumuim” din cand in cand.

Intr-o cratita punem putin ulei si prajim legumele.

Cand carnea este fiarta de jumatate,luam oala de pe foc,lasam sa se limpezeasca putin,apoi  strecuram supa cu carnea intr-o alta oala impreuna cu legumele.

Lasam sa fiarba si legumele.Spre final punem si leusteanul.

Galbenusurile le amestecam cu smantana intr-un bol.

Cand supa este fiarta,luam cu polonicul supa fierbinte si o punem peste amestecul de ou si smantana.Amestecam cu telul.Punem supa pana cand amestecul are temperatura apropiata de cea a supei.Turnam amestecul de ou si smantana in oala peste ciorba.

Mai lasam sa fiarba putin si oprim focul.Adaugam si frunzele de patrunjel si zeama de lamaie.

Ar fi trebuit sa adaugam si putin orez,dar noi am preferat s-o lasam asa cum este.

O ciorbita absolut delicioasa.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de porc á la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (46)

babi5 1

07.12.2014, 08:11

Un mare like

diaconta 1

07.12.2014, 13:28

Multumesc Mala

DIANA B 1

06.04.2017, 12:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]