Se curata cartofii, se taie in cuburi si se fierb in apa sarata.
Se fierbe varza de Bruxelles 5 minute.
Se indeparteaza carnea din carnati si se prajeste in putin ulei, la foc mare timp de doua minute, rupand bucatile mari de carne cu o lingura.
Se amesteca za'atar cu cimbrul.
Se...
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata.
Cu ajutorul unui blender se transforma sfeclele in piure.
Se prajesc carnatii 10 minute, pe toate partile, la foc mediu, in foarte putin ulei (daca nu au prea multa grasime). Se scot pe o farfurie, iar in...
Se reincalzeste carnea de curcan, rupta in bucati, in putin ulei de masline, la foc mediu, 2-3 minute.
Se adauga coaja de lime si sosul de chili si se mai gateste 2-3 minute, la foc mic, amestecand frecvent pana devine lucios si lipicios.
Se incalzeste painea intr-un cuptor.
Se...
Se zdrobesc ghimbirul, ustroiul, necuratat de coaja si 1 chili cu un obiect greu, de exemplu o tigaie. Se soteaza in putin ulei de masine la foc mic, timp de 15 minute, pana devin aurii. Se ia tigaia de pe foc, se scoate ghimbirul si chiliul si se toaca, iar usturoiului i se indeaparteaza...
Se fierb cartofii in apa sarata 20 de minute. Dupa 10 minute se adauga si varza si se fierb impreuna.
Se curata marul de coaja si se indeparteaza cotorul. Se taie cuburi si se caramelizeaza 5 minute in untul topit, la foc mediu.
Se fierbe carnatul in apa, la foc mic timp de 10...
Se amesteca toate ingredientele pentru chiftele si se modeleaza in bile de marime potrivita. Se prajesc in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scot pe o farfurie.
In aceeasi tigaie se calesc cateii de usturoi si ceapa 2-3 minute, pana se inmoaie, dar nu se ard.
Se adauga...
Carnea de miel se taie cuburi si se prajeste pe toate partile, in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scoate pe o farfurie.
In putin ulei de masline se prajeste ceapa tocata marunt, impreuna cu ghimbirul, chili si usturoiul timp de 8-10 minute.
Se adauga pudra de curry...
Se incalzeste ulei de masline si untul intr-o tigaie si se gateste pieptul de pui timp de 3 minute.
Se adauga ceapa, ciupercile si faina si se amesteca bine. Se adauga mustarul, Demi Creme Fraiche si supa. Se amesteca, apoi se adauga cimbrul, sare, piper si nucsoara si se lasa la foc mic...
Se amesteca toate ingredientele pentru marinata. Se marineza muschiul de porc peste noapte in frigider.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Se amesteca ardeii cu ceapa, usturoiul, sare/piper, ulei de masline si otetul balsamic. Se aseaza intr-o tava.
Se scoate...
In putin ulei se prajesc feliile de carnat cateva minute. Se adauga apoi ceapa, morcovii, cartofii, frunzele de dafin si se gatesc 10 minute, amestecand frecvent.
Se adauga ciupercile taiate in jumatati, carnea de pui, faina si supa si se gatesc la foc mic 20 de minute.
Pentru...
Se acopera carnea cu sare si se prajeste in putin ulei, pe toate partile pana capata o culoare aurie. Se scoate pe o farfurie.
In tigaia in care a fost prajita carnea, se adauga apa si cu o lingura se indeparteaza eventualele resturi de carne care s-au lipit de tigaie.
Se adauga...
Intr-un mojar se amesteca usturoiul cu putina sare si cuminul. Se transforma intr-o pasta.
Se ung bucatile de pui cu pasta obtinuta anterior si se aseaza intr-un bol. Se adauga sucurile de portocala, lime si lamaie si se lasa la marinat pana a doua zi.
Se scot bucatile de pui din marinata...
Se amesteca usturoiul cu mixul de 5 mirodenii, zaharul, sosul de soia, piperul, vinul si amidonul.
Se marineaza bucatile de porc peste noapte, in mixul obtinut anterior, in frigider.
A doua zi, se prajesc in foarte putin ulei, 2-3 minute pe parte si se servesc in chifle rotunde.
Pastrama se caleste in putin ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul.
Se transfera in vasul de la Slowcooker, impreuna cu restul ingredientelor. Se amesteca pentru omogenizare.
Se gateste la programul Low pentru 8-9 ore sau High pentru 4-5 ore.
Se serveste cu piure de cartofi sau mazare.
Pasta de curry se incalzeste intr-o tigaie timp de cateva minute pana incepe sa elibereze aromele. Se adauga laptele de cocos si se amesteca bine.
Se lasa la gatit cateva minute, apoi se adauga bucatile de pui. Se acopera si se lasa la foc mic 15 minute.
Se scoate puiul pe o farfurie...
Se prajeste puiul pe toate partile pana prinde o culoare aurie. Se presara sare, piper si cumin. Se scot bucatile de pui pe o farfurie.
In aceeasi tigaie se adauga putin ulei de masline, ceapa si ardeiul. Se soteaza cateva minute, apoi se adauga usturoiul pisat. Se gatesc cateva minute,...
Feliile de carne se acopera cu sare si piper si se prajesc intr-o tigaie fierbinte, intr-un singur strat.
Se presara maghiran si salvie, apoi se adauga usturoiul taiat felii si vinul rosu. Se acopera si se lasa la gatit, la foc mic 20-30 de minute.
Urechile de lemn se lasa la hidratat cateva minute in apa fierbinte.
Carnea tocata se amesteca cu amidonul/ faina, putin din sosul de soia, vinul, sare si putin ulei de susan. Se lasa la frigider 15 minute.
Taiteii se fierb conform intructiunilor de pe ambalaj.
Se...
Carnea se prajeste in foarte putin ulei (sau chiar deloc) si se condimenteaza cu sare, piper , fulgi de chili si paprika.
Se aseaza carnea in tortilla calde, apoi salata din rosii cu ceapa si suc de lime, porumbul si fasolea.
Se impacheteaza tortilla si se consuma calde.
Se incalzeste uleiul de masline si se prajesc carnatii 5 minute. Se adauga ceapa si usturoiul si se mai gatesc 2-3 minute.
Se adauga rosiile, fasolea, oregano, busuiocul si supa. Se acopera si se aduce la punctul de fierbere. Se fierbe la foc mic 25-30 de minute. Se adauga spanacul in...
Se amesteca Parmezanul cu pudra de usturoi si semintele de in.
Se dau aripioarele mai intai prin ou, apoi prin mixul cu seminte de in si se aseaza intr-o tava care se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Pieptul de pui se amesteca cu albusul de ou, sarea, piperul, pesmetul si busuiocul. Se formeaza bile de marime potrivite si se aseaza intr-o tigaie fierbinte cu foarte putin ulei. Se acopera si se lasa la gatit la foc potrivit 4 minute. Se adauga sosul de rosii, busuioc, se intorc, se acopera si...
Carnea amestecata cu sarea, piperul, cuminul, oregano, paprika, fulgii de chili, usturoiul pudra si ceapa pudra se caleste 8 minute in foarte putin ulei, iar la final se adauga sosul taco. Se amesteca pentru omogenizare.
Se face o salata din rosie, ceapa verde si sucul de lime....
Carnea se amesteca cu sare, piper, pudra de usturoi si de ceapa, mustar, pesmet, ketchup, oul si sosul picant.
Se formeaza 4 chiftele de marime potrivita si se aseaza pe un gratar incins. Se gatesc 6 minute, apoi se intorc si se mai gatesc 3 minute. Se aseaza cate o felie de branza pe...
Tortilla se aseaza intr-un vas cu peretii mai inalti si ceva mai mic. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Se incalzeste pana devine crocanta.
Muschiul de porc se taie in 6 medalione si se aplatizeaza usor cu pumnul. Se acopera cu sare, piper si coriandru si se prajesc...
Se acopera bucatile de carne cu putina sare si mixul de piper.
Într-o tigaie se încălzește untul la foc iute. Se adaugă bucățile de carne și se gătesc 2 minute jumătate pe fiecare parte, apoi se mai lasă câteva minute până când carnea este gătită la...
Ardeii, ceapa, morcovul, fenelul si marul se taie fasii. Se calesc la foc rapid, in 2 linguri de ulei, cateva minute, apoi se adauga sare si piper, paprika, usturoiul pisat, foile de dafin, otetul balsamic si passata. Se lasa sa fiarba la foc mic 3-4 minute.
Filletul de porc se taie in...
Se acopera pulpele cu sare si piper si se toarna 4 linguri de sos Teriyaki peste. Se amesteca bine si se lasa la marinat, in frigider, 1 ora.
Se aseaza pulpele intr-o tava si se coc, pe raftul superior al cuptorului, 15 de minute, la 210 grade.
Se intorc, se ung cu restul de sos si se mai...
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se toaca si amesteca rosia cu ceapa verde, patrunjelul, chili, sucul de la 1 lime, otetul balsamic si sosul de soia.
Bucatile de pui se acopera cu sare, piper si paprika si se bat cu un ciocan pentru snitele.
Intr-o tigaie se incalzeste 1...
Pieptul de pui se acopera cu sare si piper, se pune intr-o punga, se adauga faina, se inchide punga si se agita pana cand bucatile sunt complet acoperite de faina.
Ouale se bat ca pentru omleta.
Intr-o tigaie se incalzeste uleiul. Se ia fiecare bucata de pui, se da prin ou, apoi se prajeste...
Piure de cartofi dulci cu varza de Bruxelles, carnati de pui, pere si za'atar
Se curata cartofii, se taie in cuburi si se fierb in apa sarata. Se fierbe varza de Bruxelles 5 minute. Se indeparteaza carnea din carnati si se prajeste in putin ulei, la foc mare timp de doua minute, rupand bucatile mari de carne cu o lingura. Se amesteca za'atar cu cimbrul. Se...
Piure de cartofi cu sfecla, carnati, oua si fenicul
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata. Cu ajutorul unui blender se transforma sfeclele in piure. Se prajesc carnatii 10 minute, pe toate partile, la foc mediu, in foarte putin ulei (daca nu au prea multa grasime). Se scot pe o farfurie, iar in...
Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi)
Se reincalzeste carnea de curcan, rupta in bucati, in putin ulei de masline, la foc mediu, 2-3 minute. Se adauga coaja de lime si sosul de chili si se mai gateste 2-3 minute, la foc mic, amestecand frecvent pana devine lucios si lipicios. Se incalzeste painea intr-un cuptor. Se...
Taitei cu fasii de friptura de vita in sos barbecue
Se zdrobesc ghimbirul, ustroiul, necuratat de coaja si 1 chili cu un obiect greu, de exemplu o tigaie. Se soteaza in putin ulei de masine la foc mic, timp de 15 minute, pana devin aurii. Se ia tigaia de pe foc, se scoate ghimbirul si chiliul si se toaca, iar usturoiului i se indeaparteaza...
Stamppot cu varza murata, mere caramelizate si carnat afumat
Se fierb cartofii in apa sarata 20 de minute. Dupa 10 minute se adauga si varza si se fierb impreuna. Se curata marul de coaja si se indeparteaza cotorul. Se taie cuburi si se caramelizeaza 5 minute in untul topit, la foc mediu. Se fierbe carnatul in apa, la foc mic timp de 10...
Chiftele marinate in sos de rosii
Se amesteca toate ingredientele pentru chiftele si se modeleaza in bile de marime potrivita. Se prajesc in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scot pe o farfurie. In aceeasi tigaie se calesc cateii de usturoi si ceapa 2-3 minute, pana se inmoaie, dar nu se ard. Se adauga...
Biryani cu miel
Carnea de miel se taie cuburi si se prajeste pe toate partile, in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scoate pe o farfurie. In putin ulei de masline se prajeste ceapa tocata marunt, impreuna cu ghimbirul, chili si usturoiul timp de 8-10 minute. Se adauga pudra de curry...
Placinta rapida cu pui
Se incalzeste ulei de masline si untul intr-o tigaie si se gateste pieptul de pui timp de 3 minute. Se adauga ceapa, ciupercile si faina si se amesteca bine. Se adauga mustarul, Demi Creme Fraiche si supa. Se amesteca, apoi se adauga cimbrul, sare, piper si nucsoara si se lasa la foc mic...
Muschi de porc marinat cu ierburi- varianta dietetica
Se amesteca toate ingredientele pentru marinata. Se marineza muschiul de porc peste noapte in frigider. Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se amesteca ardeii cu ceapa, usturoiul, sare/piper, ulei de masline si otetul balsamic. Se aseaza intr-o tava. Se scoate...
Tocanita economica cu pui si galuste - varianta Jamie Oliver
In putin ulei se prajesc feliile de carnat cateva minute. Se adauga apoi ceapa, morcovii, cartofii, frunzele de dafin si se gatesc 10 minute, amestecand frecvent. Se adauga ciupercile taiate in jumatati, carnea de pui, faina si supa si se gatesc la foc mic 20 de minute. Pentru...
Carnitas cu salsa de mango- varianta dietetica
Se acopera carnea cu sare si se prajeste in putin ulei, pe toate partile pana capata o culoare aurie. Se scoate pe o farfurie. In tigaia in care a fost prajita carnea, se adauga apa si cu o lingura se indeparteaza eventualele resturi de carne care s-au lipit de tigaie. Se adauga...
Pollo Guisado (Pui cubanez)
Intr-un mojar se amesteca usturoiul cu putina sare si cuminul. Se transforma intr-o pasta. Se ung bucatile de pui cu pasta obtinuta anterior si se aseaza intr-un bol. Se adauga sucurile de portocala, lime si lamaie si se lasa la marinat pana a doua zi. Se scot bucatile de pui din marinata...
Sandvis cu cotlet de porc in stil macanez
Se amesteca usturoiul cu mixul de 5 mirodenii, zaharul, sosul de soia, piperul, vinul si amidonul. Se marineaza bucatile de porc peste noapte, in mixul obtinut anterior, in frigider. A doua zi, se prajesc in foarte putin ulei, 2-3 minute pe parte si se servesc in chifle rotunde.
Tocana de vita la Slowcooker
Pastrama se caleste in putin ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se transfera in vasul de la Slowcooker, impreuna cu restul ingredientelor. Se amesteca pentru omogenizare. Se gateste la programul Low pentru 8-9 ore sau High pentru 4-5 ore. Se serveste cu piure de cartofi sau mazare.
Curry verde de pui
Pasta de curry se incalzeste intr-o tigaie timp de cateva minute pana incepe sa elibereze aromele. Se adauga laptele de cocos si se amesteca bine. Se lasa la gatit cateva minute, apoi se adauga bucatile de pui. Se acopera si se lasa la foc mic 15 minute. Se scoate puiul pe o farfurie...
Arroz con Pollo (Orez cu pui in stil cubanez)
Se prajeste puiul pe toate partile pana prinde o culoare aurie. Se presara sare, piper si cumin. Se scot bucatile de pui pe o farfurie. In aceeasi tigaie se adauga putin ulei de masline, ceapa si ardeiul. Se soteaza cateva minute, apoi se adauga usturoiul pisat. Se gatesc cateva minute,...
Friptura de porc in sos de vin rosu by Miha
Feliile de carne se acopera cu sare si piper si se prajesc intr-o tigaie fierbinte, intr-un singur strat. Se presara maghiran si salvie, apoi se adauga usturoiul taiat felii si vinul rosu. Se acopera si se lasa la gatit, la foc mic 20-30 de minute.
Furnici in copac
Urechile de lemn se lasa la hidratat cateva minute in apa fierbinte. Carnea tocata se amesteca cu amidonul/ faina, putin din sosul de soia, vinul, sare si putin ulei de susan. Se lasa la frigider 15 minute. Taiteii se fierb conform intructiunilor de pe ambalaj. Se...
Buritto
Carnea se prajeste in foarte putin ulei (sau chiar deloc) si se condimenteaza cu sare, piper , fulgi de chili si paprika. Se aseaza carnea in tortilla calde, apoi salata din rosii cu ceapa si suc de lime, porumbul si fasolea. Se impacheteaza tortilla si se consuma calde.
Supa groasa de fasole cu spanac si carnati
Se incalzeste uleiul de masline si se prajesc carnatii 5 minute. Se adauga ceapa si usturoiul si se mai gatesc 2-3 minute. Se adauga rosiile, fasolea, oregano, busuiocul si supa. Se acopera si se aduce la punctul de fierbere. Se fierbe la foc mic 25-30 de minute. Se adauga spanacul in...
Aripioare de pui in crusta de seminte de in
Se amesteca Parmezanul cu pudra de usturoi si semintele de in. Se dau aripioarele mai intai prin ou, apoi prin mixul cu seminte de in si se aseaza intr-o tava care se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Paste cu chiftele dietetice din pui si sos de rosii
Pieptul de pui se amesteca cu albusul de ou, sarea, piperul, pesmetul si busuiocul. Se formeaza bile de marime potrivite si se aseaza intr-o tigaie fierbinte cu foarte putin ulei. Se acopera si se lasa la gatit la foc potrivit 4 minute. Se adauga sosul de rosii, busuioc, se intorc, se acopera si...
Taco dietetic
Carnea amestecata cu sarea, piperul, cuminul, oregano, paprika, fulgii de chili, usturoiul pudra si ceapa pudra se caleste 8 minute in foarte putin ulei, iar la final se adauga sosul taco. Se amesteca pentru omogenizare. Se face o salata din rosie, ceapa verde si sucul de lime....
Cheeseburger
Carnea se amesteca cu sare, piper, pudra de usturoi si de ceapa, mustar, pesmet, ketchup, oul si sosul picant. Se formeaza 4 chiftele de marime potrivita si se aseaza pe un gratar incins. Se gatesc 6 minute, apoi se intorc si se mai gatesc 3 minute. Se aseaza cate o felie de branza pe...
Jerk de porc cu salata in tortilla
Tortilla se aseaza intr-un vas cu peretii mai inalti si ceva mai mic. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Se incalzeste pana devine crocanta. Muschiul de porc se taie in 6 medalione si se aplatizeaza usor cu pumnul. Se acopera cu sare, piper si coriandru si se prajesc...
Steak de vita in crusta de piper
Se acopera bucatile de carne cu putina sare si mixul de piper. Într-o tigaie se încălzește untul la foc iute. Se adaugă bucățile de carne și se gătesc 2 minute jumătate pe fiecare parte, apoi se mai lasă câteva minute până când carnea este gătită la...
Gulas rapid
Ardeii, ceapa, morcovul, fenelul si marul se taie fasii. Se calesc la foc rapid, in 2 linguri de ulei, cateva minute, apoi se adauga sare si piper, paprika, usturoiul pisat, foile de dafin, otetul balsamic si passata. Se lasa sa fiarba la foc mic 3-4 minute. Filletul de porc se taie in...
Pulpe de pui Teriyaki cu oua si orez
Se acopera pulpele cu sare si piper si se toarna 4 linguri de sos Teriyaki peste. Se amesteca bine si se lasa la marinat, in frigider, 1 ora. Se aseaza pulpele intr-o tava si se coc, pe raftul superior al cuptorului, 15 de minute, la 210 grade. Se intorc, se ung cu restul de sos si se mai...
Wrap cu pui si "popcorn" din fasole
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se toaca si amesteca rosia cu ceapa verde, patrunjelul, chili, sucul de la 1 lime, otetul balsamic si sosul de soia. Bucatile de pui se acopera cu sare, piper si paprika si se bat cu un ciocan pentru snitele. Intr-o tigaie se incalzeste 1...
Fillet bites in sos de caramel picant
Pieptul de pui se acopera cu sare si piper, se pune intr-o punga, se adauga faina, se inchide punga si se agita pana cand bucatile sunt complet acoperite de faina. Ouale se bat ca pentru omleta. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul. Se ia fiecare bucata de pui, se da prin ou, apoi se prajeste...