Furnici in copac

de Satisfyyourcravings in Porc, 16 Oct 2014 | 4374 vizualizari

 

Reteta dupa Andreea`s Chinesefood Blog.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame carne tocata de porc
  • 100 grame taitei din orez
  • 2 ciuperci Urechi de lemn uscate
  • 1 catel de usturoi
  • 1 fir de ceapa verde, tocata
  • 1 bucata mica de ghimbir proaspat, tocat
  • 1 ardei mic picant
  • 1/2 lingurita amidon sau faina
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita vin din orez
  • 1 lingurita ulei de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Furnici in copac:

Urechile de lemn se lasa la hidratat cateva minute in apa fierbinte. 

Carnea tocata se amesteca cu amidonul/ faina, putin din sosul de soia, vinul, sare si putin ulei de susan. Se lasa la frigider 15 minute. 

Taiteii se fierb conform intructiunilor de pe ambalaj. 

Se incalzeste uleiul de susan intr-un wok si se adauga ghimbirul, partea alba de la ceapa verde, ardeiul iute tocat si usturoiul. Se lasa la infuzat maxim 1 minut, apoi se adauga carnea si se gateste 5-6 minute. Se taie urechile de lemn hidratate si se adauga in wok. 

Se adauga taiteii si sosul de soia ramas. 

Se amesteca si se servesc cu ceapa verde ramasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Furnici in copac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc Sichuan