Piure de cartofi dulci cu varza de Bruxelles, carnati de pui, pere si za'atar

de Satisfyyourcravings in Pui, 4 Feb 2016 | 2595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 grame cartofi dulci
  • 1 bucata mica de unt
  • 50 ml lapte
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • 320 grame carnati proaspeti din carne de pui bio, fara prea multa grasime
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita za'atar (mix de condimente)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 pere zemoase
  • 30 grame muguri de pin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi dulci cu varza de Bruxelles, carnati de pui, pere si za'atar:

Se curata cartofii, se taie in cuburi si se fierb in apa sarata.

Se fierbe varza de Bruxelles 5 minute.

Se indeparteaza carnea din carnati si se prajeste in putin ulei, la foc mare timp de doua minute, rupand bucatile mari de carne cu o lingura.

Se amesteca za'atar cu cimbrul.

Se adauga varza de Bruxelles peste carnati si se prajesc la foc mare 5 minute, impreuna cu jumatate din cantitatea de za'atar. Se adauga sare si piper daca este nevoie.

Se paseaza cartofii dulci si se ameteca cu sare, unt si lapte. 

Se taie perele in sferturi, longitudinal si se indeparteaza semintele. 

Se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei, pana elibereaza aromele.

Se serveste piureul cu varza de Bruxelles, pui si perele presarate cu restul de za'atar si mugurii de pin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi dulci cu varza de Bruxelles, carnati de pui, pere si za'atar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu plante aromatice si sos gulas