Fillet bites in sos de caramel picant

de Satisfyyourcravings in Pui, 6 Mai 2014 | 4502 vizualizari

 

Bucati de piept de pui in sos lipicios de zahar ars, usor picant

 

INGREDIENTE

Pentru fillet bites:

  • 600 grame piept de pui, fara piele si os, taiat cuburi
  • 2 oua
  • sare/piper
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cana faina

Pentru sosul de caramel:

  • 1/2 cana sos picant
  • 1/2 cana zahar brun
  • 2 lingurite vin din orez
  • 1 lingura apa

Pentru servit:

  • orez gatit
  • rondele de ceapa verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fillet bites in sos de caramel picant:

Pieptul de pui se acopera cu sare si piper, se pune intr-o punga, se adauga faina, se inchide punga si se agita pana cand bucatile sunt complet acoperite de faina.

Ouale se bat ca pentru omleta.

Intr-o tigaie se incalzeste uleiul. Se ia fiecare bucata de pui, se da prin ou, apoi se prajeste pe toate partiele pana devine aurie. Se aseaza pe o tava potrivita pentru cuptor.

Intr-un bol se amesteca sosul picant cu apa, zaharul si vinul din orez. Se toarna sosul in tava, astfel incat toate bucatile sa fie acoperite de acesta. 

Se gatesc la 160 de grade pentru 15 minute, se intorc si se mai gatesc 7. 

Se servesc cu orez si rondele de ceapa verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Fillet bites in sos de caramel picant" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume - mancare chinezeasca