Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi)

de Satisfyyourcravings in Curcan, 9 Ian 2016 | 3281 vizualizari

 

Un mod foarte bun de a folosi resturile de carne de la gatirea unui pui/ curcan intreg.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 4 linguri pate (eu am folosit pate amestecat cu meriosare)
  • 1 chili
  • 190 grame carne de curcan gatita (de preferat carne rosie)
  • ulei de masline
  • 1 lime
  • 2 linguri sos dulce de chili
  • 2 baghete (eu am folosit felii de paine cu seminte)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucata de 3 cm de ghimbir proaspat
  • sare
  • 2 linguri maioneza din iaurt
  • 1 legatura mica de coriandru (poate fi inlocuit cu patrunjel)
  • 1 morcov
  • 1/2 castravete
  • 1/4 varza rosie
  • ulei de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi):

Se reincalzeste carnea de curcan, rupta in bucati, in putin ulei de masline, la foc mediu, 2-3 minute.

Se adauga coaja de lime si sosul de chili si se mai gateste 2-3 minute, la foc mic, amestecand frecvent pana devine lucios si lipicios.

Se incalzeste painea  intr-un cuptor.

Se toaca cea mai mare parte din ghimbir si usturoiul si se transforma intr-o pasta cu ajutorul unui mojar. Se adauga maioneza, sucul de lime si o parte din frunzele de coriandru si se amesteca pentru omogenizare.

Se curata morcovul de coaja si se rade grosier intr-un bol. Se adauga castravetele feliat, caruia i-au fost indepartate semintele cu o lingura si varza tocata fasii. 

Se toaca ghimbirul ramas si se adauga peste muraturi, impreuna cu sare, apoi se scurg muraturile de execesul de apa, se adauga sosul de soia, otetul, ulei de susan si se amesteca. 

Se unge painea cu pate, se aseaza deasupra bucati de curcan, muraturi, maioneza si se orneaza totul cu frunze de coriandru si rondele de chili. Se inchide sandvisul cu celelalte felii de paine si se consuma imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papricas de curcan