Taiem fiecare bucata de piept in doua obtinand astfel patru bucati...si batem acoperind cu folie de prospetime desfacand carnea ca pentru snitele.
Pregatim umplutura:
Amestecam ciupercutele taiate marunt cu ceapa tocata, cu carnaciorii, painea inmuiata in lapte, laptele, faina, oul, sarea...
Se fac foile. Se amesteca ingredientele pentru foi si ceea ce rezulta este un aluat moale lipicios. La mine a fost nevoie de inca putin lapte pentru omogenizare( poate am pus putin mai multa faina datorita cantarului sau... nu stiu). Inca putina faina e de ajutor pentru a obtine un aluat...
Framantam un aluat maleabil din ingredientele de mai sus.
Rupem aluatul in zece bucatele egale( cat de cat).
Intindem o foaie subtire si rotunda pe masa de lucru infainata.
Punem branza bucatele.
Pliem aluatul, acesta va capata forma unui arc de cerc.
Unim marginile aducand...
Spalam sparanghelul si indepartam coditele. le taiem de acolo de unde au elasticul legat.
Punem apa la fiert si asezam sparanghelul la aburi timp de 5 minute.
Scoatem sparanghelul si il legam in manunchiuri cu fire de patrunjel.
Pregatim sosul:
Punem untul in tigaie, stoarcem...
Amestecam toate ingredientele intr-un vas si obtinem un aluat maleabil care are consistenta marzipanului.
Impartim in doua bila de aluat obtinuta.
Intindem prima bucata intr-o foaie subtire si taiem( cu rotita de pizza), pernitele.
Facem acelasi lucru si cu bucata a doua de aluat....
1. Amestecam faina, zaharul, untul moale oul, galbeenusul de ou si sarea, framantam repejor si obtinem un aluat omogen. Il invelim in folie de prospetime si-l dam la rece o ora.
2. Pregatim intre timp umplutura:
Separam ouale, batem albusurile,
Amestecam untul cu zaharul foarte bine,...
Incingeti cuptorul la 180 grade si coaceti nucile in jur de 8 minute pana se rumenesc.
Lasati-le la racit si apoi mixati-le in robot cu cele 110 gr zahar pudra.
In vasul mixerului amestecati untul cu zaharul pana devine foarte cremos( 2 min).
Adaugati vanilia, incorporati faina....
Amestecam branza cu patrunjelul si cu un ou.
Amestecam intr-un bol, ouale cu iaurtul( 200 ml).
Ungem tava cu iaurt, apoi asezam una cate una foile si le ungem bine pe fiecare in parte cu iaurt.
Baza are 4 foi, apoi punem branza si o asezam uniform, iar partea de deasupra are 3 foi...
Aici aveti o reteta originala care m-a inspirat pe mine...
Branza se amesteca cu patrunjelul tocat marunt, cu oul, apoi cu apa minerala.
Se intinde foaia se pune branza si se ruleaza...lipind capetele cu putina apa.
Se prajesc in ulei.
Atat de bune!!!!
Amestecati ingredientele si framantati un aluat lipicios.
Incingeti uleiul si luati cu lingura bucati de zepolle( gogosi) si prajiti-le cu grija 3-4 minute pana capata o culoare maro-aurie.
Pudrati-le si serviti-le cu fructe confiate si bucatele de ciocolata.
Yamyyy....
Frecam drojdia intr-un bol cu putina apa pana se lichefiaza. Se adauga 60 ml faina si o lingurita lapte caldut. Se lasa cateva minute. Incalzim intr-un ibric restul de lapte si punem unutl la topit. Amestecam toate ingredientele de la aluat si facem un aluat molicel. Lasam sa creasca la caldura...
1. Punem frisca intr-un ibric sa se infierbante usor adaugam ciocolata bucatele si topim amestecand cu grija.
2. Se ia de pe foc si se adauga untul taiat cubulete. Se topeste si apoi se pune zaharul si vanilia amestecand bine.
3. Batem ouale la mixer cinci minute apoi le turnam intr-un bol....
Se lasa pestele o ora in marinata pregatita din amestecul de ulei, lamaie si vin plus sare dupa gust.
Dupa o ora se aseaza bucatile de somon in tava si se toarna amestecul deasupra.
Se da la cuptor pentru 55-60 de minute la 200 grade.
Se serveste alaturi de cartofi natur si sos special...
Faina o amestecam intr-un vas cu 25 ml lapte si apoi adaugam smantana.
Untul in topim intr-o tigaie, adaugam si ghimbirul, apoi mustarul...apoi lingura cu lingura compozitia de smantana, saram, piperam, si lasam 5 minute sa fiarba. Adaugam si zeama de lamaie si mai lasam cinci minute. Turnam...
Punem carnea pe gratar, spalata, condimentata( dupa gust), unsa cu ulei si o lasam pana se rumeneste.
Pe gratarul unde am facut carnea, punem ciupercile si le rumenim pe ambele parti.
Intr-o tigaie, punem untul, apoi laptele si smantana, ciupercutele, saram piperam adaugam un praf de...
Intr-un vas amestecam napolitanele zdrobite cu untul si apoi le presam ca blat, in forma de tort detasabila.
Dam la rece imediat.
Crema:
Zdrobim napolitanele.
Batem la mixer branza pana devine cremoasa( 1 min), apoi zaharul, adaugam napolitanele, ouale pe rand, vanilia si smantana....
Se fierb taiteii, se scurg si se clatesc.( eu asa procedez mereu deoarece nu-mi place gustul de fainos).
Se amesteca intr-un vas mare cat sunt calzi cu untul apoi cu branza feta.
Se bat ouale cu smantana se potrivesc de sare( cu grja caci feta e deja sarata) si se adauga deasupra.
Se...
Cartofii se fierb bine de tot in coaja, se taie marunt si se amesteca cu untul cat sunt inca calzi. Se bat cu telul se adauga putin cate putin laptele( daca mai este nevoie suplimentam), adaugam si parmezanul, potrivim de sare si servim cald...o bunatate!
Se spala carnea, se taie bucati apoi toaca impreuna cu usturoiul, se amesteca cu condimentele, uleiul si se framanta bine o pasta impreuna cu apa( din ochi). Se trece apoi la umplerea carnatilor( dureaza ceva) si gata...ne bucuram de cei mai deliciosi carnati mai ales cand ne dorim carnati...
Batem, snitelele( eu o fac punandu-le intr-o punga groasa), sa nu sara peste tot.
Batem ouale cu laptele, sarea si faina si facem o compozitie de clatite , subtiem cu apa minerala.
Dam fiecare bucata prin compozitie bine de tot si prajim cu grija sa nu le ardem. Intoarcem de...
Topiti ciocolata impreuna cu untul la beau-marin.
Luati de pe foc si amestecati cu zaharul.
Adaugati vanilia si apoi ouale pe rand.
La sfarsit amestecati faina si sarea.
Puneti in tava unsa cu unt si tapetata cu faina pentru 25 de minute la 165 grade, sau pana cand scobitoarea (...
Am cernut faina si am amestecat-o cu sarea.
Am dizolvat drojdia in putina apa calduta impreuna cu zaharul. Am turnat peste faina si am framantat putin ,apoi uleiul si am framantat bine. Am lasat o ora la crescut.
Am impartit aluatul in patru , si am format 4 suluri de dimensiunea...
1. Incalziti cuptorul la 180 grade si puneti alunele la copt 8-10 minute. Zdrobiti-le apoi in bucati mari.
2. Intr-un bol bateti ouale si esentele impreuna. lasati deoparte.
3. Faina, zaharul, praful de copt si sarea amestecati-le putin ( 30 sec)la mixer.
4. Adaugati putin...
Spalam curatam, taiem puiul si-l punem pe tot in oala cu apa la fiert. Cand da in clocot luam spuma si punem legumele tocate marunt. Lasam sa fiarba, adaugam si orezul si apoi cand carnea si zarzavatul sunt bine fierte punem sucul de rosii si zeama de varza. Saram dupa gust si in functie de...
Spalam varza bine, iar in functie de cat este de sarata o lasam sau nu la desarat.
O tocam marunt din cutit, si o lasam la scurs.
Punem uleiul in tava, apoi varza si apa cam pana pe la jumatate. O dam la cuptor si o lasam in jur de 2 ore si jumatate sa se caleasca, amestecand din jumatate...
Fierbem fasolea si pentru siguranta sa nu ne doara burtica aruncam 5 ape( stiu ca pare mult dar e mai bine)
Scurgem fasolea si lasam in jur de o jumatate de pahar de zeama pentru mixat.
In tigaie punem uleiul si in el prajim ceapa taiata marunt( nu e un obicei sanatos insa fara excese si o...
Blatul:
Punem la mixer ouale cu zaharul si vanilia si le mixam in jur de 20-25 de min pana isi tripleaza volumul. Punem faina lingura cu lingura(cu lingura de lemn) amestecand de jos in sus cu grija ca pandispanul sa nu se lase ci sa ramana tare. Intindem in tava de cuptor tapetata cu foaie...
Pregatim pandispanul:
Mixam ouale cu zaharul in jur de 25 de minute.
Cand sunt gata si au crescut destul( isi tripleaza volumul), adaugam faina si cacaoa, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus si numai putin cate putin.
Turnam aluatul in forma de tort, avand grija sa fie uniform,...
Totul se amesteca la mixer bine cateva minute,apoi se unge o tava cu unt( mai maricica), se tapeteaza cu cacao si se toarna compozitia, se coace in jur de 45-50 de minute...se scoate, se lasa 5 minute sa se raceasca si se toarna sosul deasupra...
se taie si se serveste calda...e o...
Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, cacaoa, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in forma de tort tapetata cu hartie pergament si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se verifica cu scobitoarea....
Piept de pui imblanit
Taiem fiecare bucata de piept in doua obtinand astfel patru bucati...si batem acoperind cu folie de prospetime desfacand carnea ca pentru snitele. Pregatim umplutura: Amestecam ciupercutele taiate marunt cu ceapa tocata, cu carnaciorii, painea inmuiata in lapte, laptele, faina, oul, sarea...
Prajitura cu lamaie
Se fac foile. Se amesteca ingredientele pentru foi si ceea ce rezulta este un aluat moale lipicios. La mine a fost nevoie de inca putin lapte pentru omogenizare( poate am pus putin mai multa faina datorita cantarului sau... nu stiu). Inca putina faina e de ajutor pentru a obtine un aluat...
Suberek cu branza
Framantam un aluat maleabil din ingredientele de mai sus. Rupem aluatul in zece bucatele egale( cat de cat). Intindem o foaie subtire si rotunda pe masa de lucru infainata. Punem branza bucatele. Pliem aluatul, acesta va capata forma unui arc de cerc. Unim marginile aducand...
Sparanghel la aburi cu sos de lamaie
Spalam sparanghelul si indepartam coditele. le taiem de acolo de unde au elasticul legat. Punem apa la fiert si asezam sparanghelul la aburi timp de 5 minute. Scoatem sparanghelul si il legam in manunchiuri cu fire de patrunjel. Pregatim sosul: Punem untul in tigaie, stoarcem...
Pernite cu cacao
Amestecam toate ingredientele intr-un vas si obtinem un aluat maleabil care are consistenta marzipanului. Impartim in doua bila de aluat obtinuta. Intindem prima bucata intr-o foaie subtire si taiem( cu rotita de pizza), pernitele. Facem acelasi lucru si cu bucata a doua de aluat....
Pasca cu branza si smantana delicioasa
1. Amestecam faina, zaharul, untul moale oul, galbeenusul de ou si sarea, framantam repejor si obtinem un aluat omogen. Il invelim in folie de prospetime si-l dam la rece o ora. 2. Pregatim intre timp umplutura: Separam ouale, batem albusurile, Amestecam untul cu zaharul foarte bine,...
Prajiturele mexicane pentru nunta
Incingeti cuptorul la 180 grade si coaceti nucile in jur de 8 minute pana se rumenesc. Lasati-le la racit si apoi mixati-le in robot cu cele 110 gr zahar pudra. In vasul mixerului amestecati untul cu zaharul pana devine foarte cremos( 2 min). Adaugati vanilia, incorporati faina....
Borek cu branza
Amestecam branza cu patrunjelul si cu un ou. Amestecam intr-un bol, ouale cu iaurtul( 200 ml). Ungem tava cu iaurt, apoi asezam una cate una foile si le ungem bine pe fiecare in parte cu iaurt. Baza are 4 foi, apoi punem branza si o asezam uniform, iar partea de deasupra are 3 foi...
Sigara Borek
Aici aveti o reteta originala care m-a inspirat pe mine... Branza se amesteca cu patrunjelul tocat marunt, cu oul, apoi cu apa minerala. Se intinde foaia se pune branza si se ruleaza...lipind capetele cu putina apa. Se prajesc in ulei. Atat de bune!!!!
Zeppole di San Giuseppe
Amestecati ingredientele si framantati un aluat lipicios. Incingeti uleiul si luati cu lingura bucati de zepolle( gogosi) si prajiti-le cu grija 3-4 minute pana capata o culoare maro-aurie. Pudrati-le si serviti-le cu fructe confiate si bucatele de ciocolata. Yamyyy....
Branzoaice pufoase
Frecam drojdia intr-un bol cu putina apa pana se lichefiaza. Se adauga 60 ml faina si o lingurita lapte caldut. Se lasa cateva minute. Incalzim intr-un ibric restul de lapte si punem unutl la topit. Amestecam toate ingredientele de la aluat si facem un aluat molicel. Lasam sa creasca la caldura...
Brownies cu frisca
1. Punem frisca intr-un ibric sa se infierbante usor adaugam ciocolata bucatele si topim amestecand cu grija. 2. Se ia de pe foc si se adauga untul taiat cubulete. Se topeste si apoi se pune zaharul si vanilia amestecand bine. 3. Batem ouale la mixer cinci minute apoi le turnam intr-un bol....
Cotlet de somon marinat la cuptor
Se lasa pestele o ora in marinata pregatita din amestecul de ulei, lamaie si vin plus sare dupa gust. Dupa o ora se aseaza bucatile de somon in tava si se toarna amestecul deasupra. Se da la cuptor pentru 55-60 de minute la 200 grade. Se serveste alaturi de cartofi natur si sos special...
Sos alb pentru peste
Faina o amestecam intr-un vas cu 25 ml lapte si apoi adaugam smantana. Untul in topim intr-o tigaie, adaugam si ghimbirul, apoi mustarul...apoi lingura cu lingura compozitia de smantana, saram, piperam, si lasam 5 minute sa fiarba. Adaugam si zeama de lamaie si mai lasam cinci minute. Turnam...
File de curcan cu sos de ciuperci
Punem carnea pe gratar, spalata, condimentata( dupa gust), unsa cu ulei si o lasam pana se rumeneste. Pe gratarul unde am facut carnea, punem ciupercile si le rumenim pe ambele parti. Intr-o tigaie, punem untul, apoi laptele si smantana, ciupercutele, saram piperam adaugam un praf de...
Chocolate cheesecake cu crema de napolitane
Intr-un vas amestecam napolitanele zdrobite cu untul si apoi le presam ca blat, in forma de tort detasabila. Dam la rece imediat. Crema: Zdrobim napolitanele. Batem la mixer branza pana devine cremoasa( 1 min), apoi zaharul, adaugam napolitanele, ouale pe rand, vanilia si smantana....
Budinca de taitei cu branza feta
Se fierb taiteii, se scurg si se clatesc.( eu asa procedez mereu deoarece nu-mi place gustul de fainos). Se amesteca intr-un vas mare cat sunt calzi cu untul apoi cu branza feta. Se bat ouale cu smantana se potrivesc de sare( cu grja caci feta e deja sarata) si se adauga deasupra. Se...
Piure de cartofi cu parmezan
Cartofii se fierb bine de tot in coaja, se taie marunt si se amesteca cu untul cat sunt inca calzi. Se bat cu telul se adauga putin cate putin laptele( daca mai este nevoie suplimentam), adaugam si parmezanul, potrivim de sare si servim cald...o bunatate!
Carnati cu afumatura by Ruxy
Se spala carnea, se taie bucati apoi toaca impreuna cu usturoiul, se amesteca cu condimentele, uleiul si se framanta bine o pasta impreuna cu apa( din ochi). Se trece apoi la umplerea carnatilor( dureaza ceva) si gata...ne bucuram de cei mai deliciosi carnati mai ales cand ne dorim carnati...
Snitele de pui
Batem, snitelele( eu o fac punandu-le intr-o punga groasa), sa nu sara peste tot. Batem ouale cu laptele, sarea si faina si facem o compozitie de clatite , subtiem cu apa minerala. Dam fiecare bucata prin compozitie bine de tot si prajim cu grija sa nu le ardem. Intoarcem de...
Brownies de ciocolata
Topiti ciocolata impreuna cu untul la beau-marin. Luati de pe foc si amestecati cu zaharul. Adaugati vanilia si apoi ouale pe rand. La sfarsit amestecati faina si sarea. Puneti in tava unsa cu unt si tapetata cu faina pentru 25 de minute la 165 grade, sau pana cand scobitoarea (...
Paine simpla de casa
Am cernut faina si am amestecat-o cu sarea. Am dizolvat drojdia in putina apa calduta impreuna cu zaharul. Am turnat peste faina si am framantat putin ,apoi uleiul si am framantat bine. Am lasat o ora la crescut. Am impartit aluatul in patru , si am format 4 suluri de dimensiunea...
Biscotti cu migdale
1. Incalziti cuptorul la 180 grade si puneti alunele la copt 8-10 minute. Zdrobiti-le apoi in bucati mari. 2. Intr-un bol bateti ouale si esentele impreuna. lasati deoparte. 3. Faina, zaharul, praful de copt si sarea amestecati-le putin ( 30 sec)la mixer. 4. Adaugati putin...
Ciorba de potroace
Spalam curatam, taiem puiul si-l punem pe tot in oala cu apa la fiert. Cand da in clocot luam spuma si punem legumele tocate marunt. Lasam sa fiarba, adaugam si orezul si apoi cand carnea si zarzavatul sunt bine fierte punem sucul de rosii si zeama de varza. Saram dupa gust si in functie de...
Varza calita ca la mama
Spalam varza bine, iar in functie de cat este de sarata o lasam sau nu la desarat. O tocam marunt din cutit, si o lasam la scurs. Punem uleiul in tava, apoi varza si apa cam pana pe la jumatate. O dam la cuptor si o lasam in jur de 2 ore si jumatate sa se caleasca, amestecand din jumatate...
Fasole batuta
Fierbem fasolea si pentru siguranta sa nu ne doara burtica aruncam 5 ape( stiu ca pare mult dar e mai bine) Scurgem fasolea si lasam in jur de o jumatate de pahar de zeama pentru mixat. In tigaie punem uleiul si in el prajim ceapa taiata marunt( nu e un obicei sanatos insa fara excese si o...
Buturuga
Blatul: Punem la mixer ouale cu zaharul si vanilia si le mixam in jur de 20-25 de min pana isi tripleaza volumul. Punem faina lingura cu lingura(cu lingura de lemn) amestecand de jos in sus cu grija ca pandispanul sa nu se lase ci sa ramana tare. Intindem in tava de cuptor tapetata cu foaie...
Tort casuta de Craciun
Pregatim pandispanul: Mixam ouale cu zaharul in jur de 25 de minute. Cand sunt gata si au crescut destul( isi tripleaza volumul), adaugam faina si cacaoa, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus si numai putin cate putin. Turnam aluatul in forma de tort, avand grija sa fie uniform,...
Prajitura calda( Israel)
Totul se amesteca la mixer bine cateva minute,apoi se unge o tava cu unt( mai maricica), se tapeteaza cu cacao si se toarna compozitia, se coace in jur de 45-50 de minute...se scoate, se lasa 5 minute sa se raceasca si se toarna sosul deasupra... se taie si se serveste calda...e o...
Tort Baileys
Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, cacaoa, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in forma de tort tapetata cu hartie pergament si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se verifica cu scobitoarea....