RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Piept de pui imblanit

In Pui la 17 Ian 2011

Taiem fiecare bucata de piept in doua obtinand astfel patru bucati...si batem acoperind cu folie de prospetime desfacand carnea ca pentru snitele. Pregatim umplutura: Amestecam ciupercutele taiate marunt cu ceapa tocata, cu carnaciorii, painea inmuiata in lapte, laptele, faina, oul, sarea...

Prajitura cu lamaie

In Prajituri la 17 Ian 2011

Se fac foile. Se amesteca ingredientele pentru foi si ceea ce rezulta este un aluat moale lipicios. La mine a fost nevoie de inca putin lapte pentru omogenizare( poate am pus putin mai multa faina datorita cantarului sau... nu stiu). Inca putina faina e de ajutor pentru a obtine un aluat...

Suberek cu branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2011

Framantam un aluat maleabil din ingredientele  de mai sus. Rupem aluatul in zece bucatele egale( cat de cat). Intindem o foaie subtire si rotunda pe masa de lucru infainata. Punem branza bucatele. Pliem aluatul, acesta va capata forma unui arc de cerc. Unim marginile aducand...

Sparanghel la aburi cu sos de lamaie

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2011

Spalam sparanghelul si indepartam coditele. le taiem de acolo de unde au elasticul legat. Punem apa la fiert si asezam sparanghelul la aburi timp de 5 minute. Scoatem sparanghelul si il legam in manunchiuri cu fire de patrunjel. Pregatim sosul:  Punem untul in tigaie, stoarcem...

Pernite cu cacao

In Dulciuri la 15 Ian 2011

Amestecam toate ingredientele intr-un vas si obtinem un aluat maleabil care are consistenta marzipanului. Impartim in doua bila de aluat obtinuta. Intindem prima bucata intr-o foaie subtire si taiem( cu rotita de pizza), pernitele. Facem acelasi lucru si cu bucata a doua de aluat....

Pasca cu branza si smantana delicioasa

In Prajituri la 15 Ian 2011

1. Amestecam faina, zaharul, untul moale oul, galbeenusul de ou si sarea, framantam repejor si obtinem un aluat omogen. Il invelim in folie de prospetime si-l dam la rece o ora. 2. Pregatim intre timp umplutura: Separam ouale, batem albusurile, Amestecam untul cu zaharul foarte bine,...

Prajiturele mexicane pentru nunta

In Prajituri la 14 Ian 2011

Incingeti cuptorul la 180 grade si coaceti nucile in jur de 8 minute pana se rumenesc. Lasati-le la racit si apoi mixati-le in robot cu cele 110 gr zahar pudra. In vasul mixerului amestecati untul cu zaharul pana devine foarte cremos( 2 min). Adaugati vanilia, incorporati faina....

Borek cu branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2011

Amestecam branza cu patrunjelul si cu un ou. Amestecam intr-un bol, ouale cu iaurtul( 200 ml). Ungem tava cu iaurt, apoi asezam una cate una foile si le ungem bine pe fiecare in parte cu iaurt. Baza are 4 foi, apoi punem branza si o asezam uniform, iar partea de deasupra are 3 foi...

Sigara Borek

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2011

Aici aveti o reteta originala care m-a inspirat pe mine...  Branza se amesteca cu patrunjelul tocat marunt, cu oul,  apoi cu apa minerala. Se intinde foaia se pune branza si se ruleaza...lipind capetele cu putina apa. Se prajesc in ulei. Atat de bune!!!!

Zeppole di San Giuseppe

In Dulciuri la 12 Ian 2011

Amestecati ingredientele si framantati un aluat lipicios. Incingeti uleiul si luati cu lingura bucati  de zepolle( gogosi)  si prajiti-le cu grija 3-4 minute pana capata o culoare maro-aurie. Pudrati-le si serviti-le cu fructe confiate si bucatele de ciocolata. Yamyyy....

Branzoaice pufoase

In Dulciuri la 12 Ian 2011

Frecam drojdia intr-un bol cu putina apa pana se lichefiaza. Se adauga 60 ml faina si o lingurita lapte caldut. Se lasa cateva minute. Incalzim intr-un ibric restul de lapte si punem unutl la topit. Amestecam toate ingredientele de la aluat si facem un aluat molicel. Lasam sa creasca la caldura...

Brownies cu frisca

In Prajituri la 11 Ian 2011

1. Punem frisca intr-un ibric sa se infierbante usor adaugam ciocolata bucatele si topim amestecand cu grija. 2. Se ia de pe foc si se adauga untul taiat cubulete. Se topeste si apoi se pune zaharul si vanilia amestecand bine. 3. Batem ouale la mixer cinci minute apoi le turnam intr-un bol....

Cotlet de somon marinat la cuptor

In Somon la 11 Ian 2011

Se lasa pestele o ora in marinata pregatita din amestecul de ulei, lamaie si vin plus sare dupa gust. Dupa o ora se aseaza bucatile de somon in tava si se toarna amestecul deasupra. Se da la cuptor pentru 55-60 de minute la 200 grade. Se serveste alaturi de cartofi natur si sos special...

Sos alb pentru peste

In Pt. peste la 11 Ian 2011

Faina o amestecam intr-un vas cu 25 ml lapte si apoi adaugam smantana. Untul in topim intr-o tigaie, adaugam si ghimbirul, apoi mustarul...apoi lingura cu lingura compozitia de smantana, saram, piperam, si lasam 5 minute sa fiarba. Adaugam si zeama de lamaie si mai lasam cinci minute. Turnam...

File de curcan cu sos de ciuperci

In Curcan la 11 Ian 2011

Punem carnea pe gratar, spalata, condimentata( dupa gust), unsa cu ulei si o lasam pana se rumeneste. Pe gratarul unde am facut carnea, punem ciupercile si le rumenim pe ambele parti. Intr-o tigaie, punem untul, apoi laptele si smantana, ciupercutele,  saram piperam adaugam un praf de...

Chocolate cheesecake cu crema de napolitane

In Prajituri la 8 Ian 2011

Intr-un vas amestecam napolitanele zdrobite cu untul si apoi le presam ca blat, in forma de tort detasabila. Dam la rece imediat. Crema: Zdrobim napolitanele. Batem la mixer branza pana devine cremoasa( 1 min), apoi zaharul, adaugam napolitanele, ouale pe rand, vanilia si smantana....

Budinca de taitei cu branza feta

In Spaghete la 8 Ian 2011

Se fierb taiteii, se scurg si se clatesc.( eu asa procedez mereu deoarece nu-mi place gustul de fainos). Se amesteca intr-un vas mare cat sunt calzi cu untul apoi cu branza feta. Se bat ouale cu smantana se potrivesc de sare( cu grja caci feta e deja sarata) si se adauga deasupra. Se...

Piure de cartofi cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2011

Cartofii se fierb bine de tot in coaja, se taie marunt si se amesteca cu untul cat sunt inca calzi. Se bat cu telul se adauga putin cate putin laptele( daca mai este nevoie suplimentam), adaugam si parmezanul, potrivim de sare si servim cald...o bunatate!

Carnati cu afumatura by Ruxy

In Mezel de casa la 6 Ian 2011

Se spala carnea, se taie bucati apoi toaca impreuna cu usturoiul, se amesteca   cu condimentele, uleiul si se framanta bine o pasta impreuna cu apa( din ochi). Se trece apoi la umplerea carnatilor( dureaza ceva) si gata...ne bucuram de cei mai deliciosi carnati mai ales cand ne dorim carnati...

Snitele de pui

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2011

Batem, snitelele( eu o fac punandu-le intr-o punga groasa), sa nu sara peste tot. Batem ouale cu laptele,  sarea si faina si facem o compozitie de clatite , subtiem cu apa minerala. Dam fiecare bucata prin  compozitie bine de tot si prajim cu grija sa nu le ardem. Intoarcem de...

Brownies de ciocolata

In Prajituri la 5 Ian 2011

Topiti ciocolata impreuna cu untul la beau-marin. Luati de pe foc si amestecati cu zaharul. Adaugati vanilia si apoi ouale pe rand. La sfarsit amestecati faina si sarea. Puneti in tava unsa cu unt si tapetata cu faina pentru 25 de minute la 165 grade, sau pana cand scobitoarea (...

Paine simpla de casa

In Piine la 5 Ian 2011

Am cernut faina si am amestecat-o  cu sarea. Am dizolvat drojdia in putina apa calduta impreuna cu zaharul. Am turnat peste faina si am framantat putin ,apoi uleiul si am framantat bine. Am lasat o ora la crescut. Am impartit aluatul in patru , si am format 4 suluri de dimensiunea...

Biscotti cu migdale

In Dulciuri la 5 Ian 2011

1. Incalziti cuptorul la 180 grade si puneti alunele la copt 8-10 minute. Zdrobiti-le apoi in  bucati mari. 2. Intr-un bol bateti ouale si esentele impreuna. lasati deoparte. 3. Faina, zaharul, praful de copt si sarea amestecati-le putin ( 30 sec)la mixer. 4.  Adaugati putin...

Ciorba de potroace

In Ciorbe la 4 Ian 2011

Spalam curatam, taiem puiul si-l punem pe tot in oala cu apa la fiert. Cand da in clocot luam spuma si punem legumele tocate marunt. Lasam sa fiarba, adaugam si orezul si apoi cand carnea si zarzavatul sunt bine fierte punem sucul de rosii si zeama de varza. Saram dupa gust si in functie de...

Varza calita ca la mama

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2011

Spalam varza bine, iar in functie de cat este de sarata o lasam sau nu la desarat. O tocam marunt din cutit, si o lasam la scurs. Punem uleiul in tava, apoi varza si apa cam pana pe la jumatate. O dam la cuptor si o lasam in jur de 2 ore si jumatate sa se caleasca, amestecand din jumatate...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 3 Ian 2011

Fierbem fasolea si pentru siguranta sa nu ne doara burtica aruncam 5 ape( stiu ca pare mult dar e mai bine) Scurgem fasolea si lasam in jur de o jumatate de pahar de zeama pentru mixat. In tigaie punem uleiul si in el prajim ceapa taiata marunt( nu e un obicei sanatos insa fara excese si o...

Buturuga

In Prajituri la 3 Ian 2011

Blatul: Punem la mixer ouale cu zaharul si vanilia si le mixam in jur de 20-25 de min pana isi tripleaza volumul. Punem faina lingura cu lingura(cu lingura de lemn) amestecand de jos in sus cu grija ca pandispanul sa nu se lase ci sa ramana tare. Intindem in tava de cuptor tapetata cu foaie...

Tort casuta de Craciun

In Torturi la 1 Ian 2011

Pregatim pandispanul: Mixam ouale cu zaharul in jur de 25 de minute. Cand sunt gata si au crescut destul( isi tripleaza volumul), adaugam faina si cacaoa, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus si numai putin cate putin. Turnam aluatul in forma de tort, avand grija sa fie uniform,...

Prajitura calda( Israel)

In Prajituri la 1 Ian 2011

Totul se amesteca la mixer bine cateva minute,apoi se unge o tava cu unt( mai maricica), se tapeteaza cu cacao si se toarna compozitia, se coace in jur de 45-50 de minute...se scoate, se lasa 5 minute sa se raceasca si se toarna sosul deasupra... se  taie si se serveste calda...e o...

Tort Baileys

In Torturi la 30 Dec 2010

Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, cacaoa, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in forma  de tort tapetata cu hartie pergament  si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se verifica cu scobitoarea....

Afisate 1051 - 1080 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

O prăjitură n-ai da și tu...

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]