Reteta traditionala germana( e culinar)
1. Amestecam faina, zaharul, untul moale oul, galbeenusul de ou si sarea, framantam repejor si obtinem un aluat omogen. Il invelim in folie de prospetime si-l dam la rece o ora.
2. Pregatim intre timp umplutura:
Separam ouale, batem albusurile,
Amestecam untul cu zaharul foarte bine, punem si galbenusurile de ou, apoi adaugam branza de vaci smantana si praful de copt. Radem coaja de la o lamaie, punem si vanilie destula( 3 pliculete, sau esenta).
Introducem usor albusurile amestecand de jos in sus cu grija.
Doua treimi din aluat le punem la baza, apoi deasupra nivelam frumos branza si restul de aluat ul asezam pe margini(impartim aluatul ramas in doua bucati una mai mare si una mai mica. Din partea mica facem crucea, Din partea mare facem impletitura de pe margini, impletind snuruletele , aceasta operatiune cere rabdare, coca fiind frageda si rupandu-se foarte usor.