Cernem faina in vasul de paine adaugam sarea pe margini, in mijloc facem o gropita , punem drojdia uscata, oul batut si incepem sa amestecam usor. Adaugam cate putina apa pana o incorporam pe toata apoi untul topit. Facem un aluat usor manevrabil si elastic . Lasam acoperit la loc...
Amestecam salata cu sarea, uleiul, cuminul apoi o asezam pe platou. Punem bucatele de avocado deasupra si apoi pe cele de mango, decoram apoi si servim cu pofta buna!
Pieptul in taiem in bucatele.
Ceapa o tocam marunt. Tocam fasiute ardeiul, taiem in bucati rosiile.
Incingem putin uleiul in cratita, adaugam ceapa si o lasam doua trei minute sa se inmoaie, adaugam si doua trei linguri de apa. Punem ardeiul, rosiile si pieptul de pui. Mai lasam cinci minute...
Cernem faina in vasul de framantat, apoi in mijoc facem o gropita punem drojdia, apoi zaharul deasupra si adaugam uleiul, apoi incepem sa turnam cate putina apa si sa framantam usor, adaugam si sarea . Iese un aluat frumusel si foarte bine manevrabil. Il lasam acoperit la loc cald pentru 8...
Punem pastele la foc si le fierbem al dente.
Intre timp la blender facem sosul din busuioc, nucile de pin, avocado, sucul de lamaie, usturoiul, sare si piper.
Scurgem pastele, eu le si clatesc....amestecam sosul cu pastele si apoi le decoram cu busuioc. E minunat!
Am batut intr-un bol ouale cu zaharul si cu faina am adaugat si esenta de vanilie.
Am topit untul impreuna cu ciocolata si cand s-a racit putin am turnat incet peste compozitia din bol.
Am presarat formele cu zahar( eu am din silicon care nu se lipesc ) si apoi am pus in fiecare cam 3/4 din...
Amestecam verdeturile spalate si tocate cu sare, adaugam rosiile, ciupercile, maslinele, ridichiile,, apoi uleiul , asezam pieptul de pui fasiute si deasupra punem un sos facut din iaurt, zeama de lamaie si otetul cu mirodenii. Branza feta o punem in bucatele( cubulete), apoi busuiocul si...
Sotam in ulei cinci minute legumele, cu atentie amestecand tot timpul sa nu le ardem , adaugam ouale batute cu putina sare si le tinem pana sunt gata, intorcandu-le cu furculita usor...decoram cu rosii cherry...
Astazi am primit un buchetel de ghiocei...vi-l daruiesc cu drag!
Cernem faina intr-un vas de paine, adaugam sarea pe margine, facem o gropita in mijloc, punem drojdia, zaharul deasupra si incepem sa turnam cate putin lapte caldut framantand usor. Adaugam si uleiul in continuare. Facem un aluat dens dar in acelasi timp elastic. Lasam la crescut acoperit 30 de...
Batem la mixer ouale foarte bine, adaugam zaharul, esenta de vanilie. frisca lichida si untul topit si putin racit.
Apoi adaugam faina si praful de copt iar la urma sarea. Tinand cont de faptul ca nu avem un gramaj fix la faina, este bine daca observam ca se ingroasa prea tare compozitia in...
Fierbem cartofii ca pentru piure, ii scurgem si amestecam cu laptele, smantana si branza. Batem foarte foarte bine cu un tel.
Adaugam cascavalul, potrivim de sare dupa gust si bagam blenderul sa se mixeze bine, astfel incat sa nu ne blocheze spritzul..
Punem compozitia in spritz si formam...
Amestecam bine ouale cu zaharul la mixer e mai comod, adaugam laptele, faina, apoi apa minerala, aromele, coaja de portocale, praful de sare.
Aerisim bine de tot aluatul ridicand cu polonicul din compozitia din aluat si apoi dam drumul din polonic sa curga inapoi in vas.
Facem asta in...
Pentru a face aluatul, punem intr-un vas apa si uleiul si dam un clocot. Adaugam rapid faina in ploaie si amestecam bine de tot. Dam deoparte de pe foc si lasam 5 minute la racit. Adaugam ouale pe rand amestecand foarte bine. Punem in spritzul de cofetarie( sau punga de plastic) si facem...
Desfacem pieptul de pui( punem o bucata mai mare) si incepem sa-l impanam facand crestaturi in el, ca niste buzunarase pe care le umplem cu usturoi taiat in feliute si fasii de sunculita. Dam un mic praf de sare.
Il pliem si-l inchidem cu un betisor de frigarui, astfel incat sa nu ne trezim cu...
1. Cernem faina in vasul de framantat, adaugam sarea pe margini, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia , deasupra zaharul, apoi uleiul si incepem sa framantam adaugand cate putina apa pana o punem pe toata.
2. Nu framantam mult, doar cat sa obtinem un aluat elastic si moale....
Tocam la tocator carnea impreuna cu ceapa si ceapa verde si mararul. Adaugam la tocat si ciupercile.
Intr-o tigaie punem uleiul apoi compozitia de carne si sotam 10 minute cu capacul pus.
Adaugam apa cat sa acoperim carnea si lasam sa fiarba inca 10 minute usor la foc mic....
Pregatim crema de vanilie:
Intr-un bol micut punem gelatina la inmuiat in apa( 2 linguri)
Batem ouale cu zaharul timp de un minut.
Punem pe foc intr-un vas laptele sa fiarba impreuna cu vanilia. Stingem focul si lasam pastaia in lapte zece minute. Dupa zece minute o indepartam....
Aluatul de baza pentru doua tarte:
Se amesteca faina si sarea intr-un bol mare.
Se adauga untul si grasimea vegetala taiate bucatele si se amesteca bine cu un mixer, pana cand compozitia devine nisipoasa. Se bate oul cu un tel impreuna cu apa si otetul si se toarna usor peste faina,...
Eu fierb legumele( fara mazare, o iau gata fiarta la borcan) impreuna cu carnea si fac si o supa clar din zeama...cu galuste, ca asa ne place mult.
Zarzavatul( cartofii si morcovii).... mai putin ceapa, telina si patrunjelul, le tocam marunt.
La fel procedam si cu carnea.
Tocam si...
Punem ceapa la calit 7-8 minute la foc mic in tigaia cu ulei impreuna cu slaninuta si muschiul taiat bucatele.
Lasam la racit.
Fierbem cartofii ca pentru piure, apoi ii scurgem.
Batem ouale cu smantana potrivim de sare si piper.
Ungem cu ulei o tava jena si asezam un strat de...
Zdrobim usturoiul si-l amestecam cu uleiul si sarea, apoi un praf de piper.
Ungem bine fiecare bucata de pui si lasam sa stea la marinat cat mai mult( daca se poate toata noaptea la frigider e perfect, daca nu cateva ore bune sau in cazuri de urgenta macar o ora.
Punem pe gratar fiecare...
Framantam un aluat elastic. Nu e nevoie sa framantam foarte mult doar atat cat sa incorporam bine ingredientele si sa obtinem un aluat maleabil.
Lasam la dospit la loc cald, o jumatate de ora in vasul acoperit cu un servet.
Facem compozitia de urda amestecand-o cu mararul si sarea....
Tocam pieptul de pui prin masina impreuna cu ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul.
Pe foc mic intr-o tigaie in putin ulei sotam ceapa si ciupercutele maxim zece minute, lasam la racit si apoi dam prin masina de tocat. Amestecam cu compozitia de carne.
Adaugam ouale batute in compozitie,...
Framantam un aluat maleabil din ingredientele pentru prajiturele. Avem grija ca faina sa o punem putin cate putin. Cand nu mai intra ne oprim pentru a obtine un aluat usor manevrabil. Daca dorim cu alune le punem sub forma de pudra.
Punem pe tava de copt o hartie pergament si facem...
Slaninuta o punem pe foc, fara ulei si o lasam sa se topeasca si apoi sa se transforme in niste mici jumari.
Ceapa o tocam si o punem in ulei la foc mic, adaugam cartofii, ciupercutele, morcovul toate taiate bucatele, apoi mazarea si jumatate din cantitatea de slaninuta.
Punem apa si lasam...
Coacem vinetele si le pregatim ca la orice salata de vinete.
Le tocam, le amestecam cu ulei, apoi cu ceapa tocata marunt, apoi smantana si maioneza. Potrivim de sare si ornam cu rosii sau dupa dorinta...yamyyyy!
Fierbem pastele le clatim si le scurgem
Curatam pestele si-l taiem bucatele.
Fierbem cartofii ii lasam la racit si-i taiem cuburi.
Taiem castraveciorii, gogosarii.
Spalam mazarea si o scurgem.
Fierbem ouale tari si le taiem marunt.
Amestecam totul intr-un vas larg , potrivim de...
Fierbem ouale tari si apoi dupa ce se racesc le taiem in doua pe lung. Scoatem galbenusurile pe care le vom folosi la alta salata...sau chiar la maioneza asa cum am facut eu...
Nu voi scrie cantitatile pentru ca fiecare face cate ratuste doreste.
Capul il facem din bilute de branza si-l...
Spalam si curatam pulpele de pui .
Punem uleiul in tava, asezam pulpele de pui, apoi orezul spalat si ceapa taiata in doua.
Taiem bucatele din cubuletul de unt si punem peste fiecare bucata de carne.
Adaugam apa cam pana pe la jumatate si potrivim de sare si piper.
Dam la foc o ora,...
Paine floare din Sri Lanka
Cernem faina in vasul de paine adaugam sarea pe margini, in mijloc facem o gropita , punem drojdia uscata, oul batut si incepem sa amestecam usor. Adaugam cate putina apa pana o incorporam pe toata apoi untul topit. Facem un aluat usor manevrabil si elastic . Lasam acoperit la loc...
Salata mango guacamole
Amestecam salata cu sarea, uleiul, cuminul apoi o asezam pe platou. Punem bucatele de avocado deasupra si apoi pe cele de mango, decoram apoi si servim cu pofta buna!
Tocanita de pui ca la mama acasa
Pieptul in taiem in bucatele. Ceapa o tocam marunt. Tocam fasiute ardeiul, taiem in bucati rosiile. Incingem putin uleiul in cratita, adaugam ceapa si o lasam doua trei minute sa se inmoaie, adaugam si doua trei linguri de apa. Punem ardeiul, rosiile si pieptul de pui. Mai lasam cinci minute...
Pizza Hawai
Cernem faina in vasul de framantat, apoi in mijoc facem o gropita punem drojdia, apoi zaharul deasupra si adaugam uleiul, apoi incepem sa turnam cate putina apa si sa framantam usor, adaugam si sarea . Iese un aluat frumusel si foarte bine manevrabil. Il lasam acoperit la loc cald pentru 8...
Paste cu pesto de avocado
Punem pastele la foc si le fierbem al dente. Intre timp la blender facem sosul din busuioc, nucile de pin, avocado, sucul de lamaie, usturoiul, sare si piper. Scurgem pastele, eu le si clatesc....amestecam sosul cu pastele si apoi le decoram cu busuioc. E minunat!
Chocolate lava
Am batut intr-un bol ouale cu zaharul si cu faina am adaugat si esenta de vanilie. Am topit untul impreuna cu ciocolata si cand s-a racit putin am turnat incet peste compozitia din bol. Am presarat formele cu zahar( eu am din silicon care nu se lipesc ) si apoi am pus in fiecare cam 3/4 din...
Salata cu pui
Amestecam verdeturile spalate si tocate cu sare, adaugam rosiile, ciupercile, maslinele, ridichiile,, apoi uleiul , asezam pieptul de pui fasiute si deasupra punem un sos facut din iaurt, zeama de lamaie si otetul cu mirodenii. Branza feta o punem in bucatele( cubulete), apoi busuiocul si...
Omleta de primavara
Sotam in ulei cinci minute legumele, cu atentie amestecand tot timpul sa nu le ardem , adaugam ouale batute cu putina sare si le tinem pana sunt gata, intorcandu-le cu furculita usor...decoram cu rosii cherry... Astazi am primit un buchetel de ghiocei...vi-l daruiesc cu drag!
Paine etajata
Cernem faina intr-un vas de paine, adaugam sarea pe margine, facem o gropita in mijloc, punem drojdia, zaharul deasupra si incepem sa turnam cate putin lapte caldut framantand usor. Adaugam si uleiul in continuare. Facem un aluat dens dar in acelasi timp elastic. Lasam la crescut acoperit 30 de...
Irish cream muffins
Batem la mixer ouale foarte bine, adaugam zaharul, esenta de vanilie. frisca lichida si untul topit si putin racit. Apoi adaugam faina si praful de copt iar la urma sarea. Tinand cont de faptul ca nu avem un gramaj fix la faina, este bine daca observam ca se ingroasa prea tare compozitia in...
Cartofi duchesse a la Ruxy
Fierbem cartofii ca pentru piure, ii scurgem si amestecam cu laptele, smantana si branza. Batem foarte foarte bine cu un tel. Adaugam cascavalul, potrivim de sare dupa gust si bagam blenderul sa se mixeze bine, astfel incat sa nu ne blocheze spritzul.. Punem compozitia in spritz si formam...
Clatite cu ciocolata, portocale si frisca
Amestecam bine ouale cu zaharul la mixer e mai comod, adaugam laptele, faina, apoi apa minerala, aromele, coaja de portocale, praful de sare. Aerisim bine de tot aluatul ridicand cu polonicul din compozitia din aluat si apoi dam drumul din polonic sa curga inapoi in vas. Facem asta in...
Eclere
Pentru a face aluatul, punem intr-un vas apa si uleiul si dam un clocot. Adaugam rapid faina in ploaie si amestecam bine de tot. Dam deoparte de pe foc si lasam 5 minute la racit. Adaugam ouale pe rand amestecand foarte bine. Punem in spritzul de cofetarie( sau punga de plastic) si facem...
Piept de pui impanat pe gratar
Desfacem pieptul de pui( punem o bucata mai mare) si incepem sa-l impanam facand crestaturi in el, ca niste buzunarase pe care le umplem cu usturoi taiat in feliute si fasii de sunculita. Dam un mic praf de sare. Il pliem si-l inchidem cu un betisor de frigarui, astfel incat sa nu ne trezim cu...
Paine decorativa " Cosite"
1. Cernem faina in vasul de framantat, adaugam sarea pe margini, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia , deasupra zaharul, apoi uleiul si incepem sa framantam adaugand cate putina apa pana o punem pe toata. 2. Nu framantam mult, doar cat sa obtinem un aluat elastic si moale....
Musaca
Tocam la tocator carnea impreuna cu ceapa si ceapa verde si mararul. Adaugam la tocat si ciupercile. Intr-o tigaie punem uleiul apoi compozitia de carne si sotam 10 minute cu capacul pus. Adaugam apa cat sa acoperim carnea si lasam sa fiarba inca 10 minute usor la foc mic....
Prajitura delicioasa cu branza dulce si crema de vanilie
Pregatim crema de vanilie: Intr-un bol micut punem gelatina la inmuiat in apa( 2 linguri) Batem ouale cu zaharul timp de un minut. Punem pe foc intr-un vas laptele sa fiarba impreuna cu vanilia. Stingem focul si lasam pastaia in lapte zece minute. Dupa zece minute o indepartam....
Quiche lorraine
Aluatul de baza pentru doua tarte: Se amesteca faina si sarea intr-un bol mare. Se adauga untul si grasimea vegetala taiate bucatele si se amesteca bine cu un mixer, pana cand compozitia devine nisipoasa. Se bate oul cu un tel impreuna cu apa si otetul si se toarna usor peste faina,...
Salata de bouef( cu pui)
Eu fierb legumele( fara mazare, o iau gata fiarta la borcan) impreuna cu carnea si fac si o supa clar din zeama...cu galuste, ca asa ne place mult. Zarzavatul( cartofii si morcovii).... mai putin ceapa, telina si patrunjelul, le tocam marunt. La fel procedam si cu carnea. Tocam si...
Salata cu rucola si migdale
Se toaca salata si se amesteca cu rucola, uleiul, zeama de lamaie, sarea si deasupra se adauga migdalele zdrobite...se decoreaza dupa dorinta!
Cartofi taranesti
Punem ceapa la calit 7-8 minute la foc mic in tigaia cu ulei impreuna cu slaninuta si muschiul taiat bucatele. Lasam la racit. Fierbem cartofii ca pentru piure, apoi ii scurgem. Batem ouale cu smantana potrivim de sare si piper. Ungem cu ulei o tava jena si asezam un strat de...
Friptura de pui usturoiata
Zdrobim usturoiul si-l amestecam cu uleiul si sarea, apoi un praf de piper. Ungem bine fiecare bucata de pui si lasam sa stea la marinat cat mai mult( daca se poate toata noaptea la frigider e perfect, daca nu cateva ore bune sau in cazuri de urgenta macar o ora. Punem pe gratar fiecare...
Placinte cu urda
Framantam un aluat elastic. Nu e nevoie sa framantam foarte mult doar atat cat sa incorporam bine ingredientele si sa obtinem un aluat maleabil. Lasam la dospit la loc cald, o jumatate de ora in vasul acoperit cu un servet. Facem compozitia de urda amestecand-o cu mararul si sarea....
Drob de pui cu ciuperci
Tocam pieptul de pui prin masina impreuna cu ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul. Pe foc mic intr-o tigaie in putin ulei sotam ceapa si ciupercutele maxim zece minute, lasam la racit si apoi dam prin masina de tocat. Amestecam cu compozitia de carne. Adaugam ouale batute in compozitie,...
Prajiturele rusesti pentru ceai
Framantam un aluat maleabil din ingredientele pentru prajiturele. Avem grija ca faina sa o punem putin cate putin. Cand nu mai intra ne oprim pentru a obtine un aluat usor manevrabil. Daca dorim cu alune le punem sub forma de pudra. Punem pe tava de copt o hartie pergament si facem...
Supa crema de cartofi, ciuperci si mazare cu afumatura
Slaninuta o punem pe foc, fara ulei si o lasam sa se topeasca si apoi sa se transforme in niste mici jumari. Ceapa o tocam si o punem in ulei la foc mic, adaugam cartofii, ciupercutele, morcovul toate taiate bucatele, apoi mazarea si jumatate din cantitatea de slaninuta. Punem apa si lasam...
Salata de vinete cu maioneza
Coacem vinetele si le pregatim ca la orice salata de vinete. Le tocam, le amestecam cu ulei, apoi cu ceapa tocata marunt, apoi smantana si maioneza. Potrivim de sare si ornam cu rosii sau dupa dorinta...yamyyyy!
Salata de somon afumat cu oua si paste
Fierbem pastele le clatim si le scurgem Curatam pestele si-l taiem bucatele. Fierbem cartofii ii lasam la racit si-i taiem cuburi. Taiem castraveciorii, gogosarii. Spalam mazarea si o scurgem. Fierbem ouale tari si le taiem marunt. Amestecam totul intr-un vas larg , potrivim de...
Ratuste din oua si branza pe valuri de maioneza
Fierbem ouale tari si apoi dupa ce se racesc le taiem in doua pe lung. Scoatem galbenusurile pe care le vom folosi la alta salata...sau chiar la maioneza asa cum am facut eu... Nu voi scrie cantitatile pentru ca fiecare face cate ratuste doreste. Capul il facem din bilute de branza si-l...
Pulpe de pui cu orez la tava
Spalam si curatam pulpele de pui . Punem uleiul in tava, asezam pulpele de pui, apoi orezul spalat si ceapa taiata in doua. Taiem bucatele din cubuletul de unt si punem peste fiecare bucata de carne. Adaugam apa cam pana pe la jumatate si potrivim de sare si piper. Dam la foc o ora,...