1. Spalam bine rata, o parlim daca e cazul.
2. Masam rata cu sare in jur de zece minute.
3. Ficatul taiat bucatele il prajim in ulei impreuna cu ceapa, apoi adaugam pe rand ingredientele de umplutura tocate marunt. ( mai putin alunele caju, painea si ghimbirul). Sotam bine in jur de...
Puneti untul impreuna cu zaharul pentru 2-3 minute la mixer pana devine spumos. Adaugati oul si apoi vanilia....mixati cateva minute, apoi pe viteza mica a mixerului puneti incet si faina in compozitie.
Cu spritul de prajituri dati forma biscuitilor si in mijloc presati rahatul(...
Se incepe cu maiaua amestecand intr-un bol 200 gr faina( din total), o lingurita miere si tot laptele 250 gr.
Dupa o ora timp in care a stat la cald si a crescut frumos....adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat bun( elastic dar moale)...lasam la crescut o ora si jumatate. ( Cine...
Sotam in putin ulei legumele taiate foarte foarte marunt impreuna cu carnea taiata la fel si apoi adaugam apa si lasam sa fiarba bine. Cartofii nu-i adaugam de la inceput ci dupa 25 de minute deoarece fiind taiati atat de mic se pot zdrobi usor.
Cand totul este fiert adaugam sucul de rosii(...
1. Untul batut spuma, chifla inmuiata in lapte si scursa, oul, patrunjelul si ciupercile taiate le condimentam cu sare si piper si adaugam pesmet cat trebuie sa iasa o pasta densa numai buna de intins pe snitele.
2. Intindem aceasta pasta pe snitele, le rulam si le legam cu ata( eu le-am...
Se pregateste mai intai maiaua:
Drojdia se amesteca cu apa calduta si cu o lingurita zahar, se pudreaza cu faina si se lasa la crescut la loc caldut.
Cand a crescut se amesteca cu faina, sarea si apa calduta pana aluatul devine moale si lipicios. Se lasa la crescut, apoi cu manile unse cu...
Preincalzim cuptorul la 175 grade
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si sarea, lasam apoi deoparte.
Intr-o cratita medie topim untul si in el ciocolata, luam apoi de pe foc si adaugam zaharul, esenta , ouale si la sfarsit compozitia cu faina. Amestecam bine pana la omogenizare....
Incingem uleiul in cratita, adaugam ceapa taiata marunt, apoi carnea si boiaua si sotam impreuna in jur de 7-8 minute.
Adaugam apa suficienta si lasam sa fiarba bine carnea acoperit.
Cand carnea este fiarta potrivim de sare dupa gust, punem bulionul amestecat cu putina apa si cu faina,...
1. Ungeti cu putin ulei o tava de copt si puneti foaie pergament. Cerneti faina si sarea intr-un vas mare si faceti o gaura la mijloc. Faceti o pasta din drojdie si jumatate din cantitatea de apa. Adaugati in mijlocul fainii alaturi de restul cantitatii de apa si uleiul de masline. Amestecati...
Lasati pieptul de curcan in marinata cel putin 30 de minute.
Puneti-l apoi pe gratarul incins.
Serviti-l cu mamaliguta si crema de usturoi:
Se curata usturoiul si se zdrobeste. Se pune sarea, se freaca un min impreuna cu usturoiul, apoi se amesteca putin cate putin cu uleiul si cu...
Facem blatul:
Amestecam ingredientele pentru aluat si framantam un aluat bun de intins. Il impartim in 3. Intindem 3 turte( foi) rotunde. Le coacem in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade pentru maxim 8,9-10 min functie de cuptor.
Intre timp batem bezeaua. Amestecam la mixer...
Punem feliile de curcan pe gratar apoi le taiem in fasii.
Tragem la tigaie ciupercile taiate in ulei de masline pentru 6-7 minute.
Facem crutoanele: Taiem feliile de paine le stropim cu ulei de masline si le dam la cuptor sa se rumeneasca( 20 min la 200 grade)
Pregatim sosul:...
Tocam carnea, impreuna cu ceapa , usturoiul si verdeata. Amestecam ouale( cele 3), uleiul, potrivim de sare si piper( un praf), punem ouale fierte in mijloc si rulam in foaia de copt. Asezam in tava ( de chec) unsa cu ulei sau tapetata cu hartie( cum obisnuim). Ungem cu ou si dam o...
Tocam ceapa verde foarte foarte fin, amestecam cu maioneza cu iaurtul,cu mararul, potrivim de sare , un praf de piper si avem cel mai delicios sos pentru oua.
Cernem faina si-n mijlocul ei punem drojdia si presaram zaharul. Punem sarea intr-un colt.
Intr-un ibric incalzim usor laptele si apa apoi adaugam untul cubulete sa se topeasca( atentie, nu fierbinte).
Turnam peste faina si framantam un aluat bun, nu foarte moale, daca se mai cere mai...
Se cerne faina, se pune drojdia in mijlocul ei, apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se framanta un alut bun. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul la loc cald.( aluatul in putem face la masina de paine).
Rasturnam aluatul pe masa usor infainata eu am rasturnat direct pe hartia...
Preparam aluatul( eu l-am preparat cu ajutorul masinii de paine( poate fi framantat si in stil traditional).
Scoatem aluatul, intindem 4 painicute plate rotunde cu grosimea de 2 cm
Asezam alautul pe hartia pergament pe foaia de copt.
Lasam la crescut acoperit cu folie unsa cu ulei 30 de...
Se toaca totul la robot, se amesteca oul, tahina,condimentele, uleiul si se formeaza chiftelutele care se pun in tava de cuptor( jena).
Se face sosul, uleiul se incinge in tigaie se adauga ceapa tocata se soteaza la foc mic, apa bulionul, condimentele, apoi se toarna peste chiftelute. Se da la...
Se curata cartofii si se taie in feliute, se aseaza in forma( vasul de cuptor).
Se face o pasta din pasta de susan, apa, putina sare, zeama de lamaie si uleiul de masline. Se toarna peste cartofi si se da tava la cuptor pana sunt gata cartofii( 45 de min).
Sunt deliciosi!
Facem blatul:
Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie pergament ( tava dreptunghiulara) si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se lasa la...
Facem mancarea de mazare:
Punem uleiul in cratita, ceapa tocata marunt, mazarea congelata( trecuta printr-un jet de apa si scursa) si sotam 5-6 minute. Punem apa si lasam sa fiarba. Cand mazarea e fiarta, amestecam intr-un vas( bol), bulionul cu o lingura de faina si apoi turnam peste...
Punem uleiul in oala si sotam zarzavatul de ciorba( taiat marunt si dupa dorinta noastra) la foc mic in jur de 5-6 minute. Adaugam apa si lasam sa fiarba acoperit.
Cand zarzavatul este fiert, drege borsul. Punem 1 l de bors in oala.
Batem oul cu cana de bors si apoi adaugam cate putin...
Se fac pudra biscuitii la blender. Se mixeaza banana( se face ca o crema) Se amesteca totul cu 6 linguri pline de crema de trufe.
Crema de trufe:
Se pune un ibric cu apa pe foc si in el alt ibric in care punem apa( 2 linguri) si ciocolata la topit( beau-marin).
Cand este topita,...
Am folosit masina de paine pentru framantarea aluatului.
Cand aluatul este gata, rasturnati-l intr-un vas de framantat si daca este lipicios, mai adaugati putina faina si framantati cat sa o incorporati in aluat.
Impartiti aluatul in doua.
Modelati fiecare bucata sub forma unei mingii,...
Totul se pune la mixer in ordinea scrisa si se mixeaza foarte foarte bine...intre timp se incinge cuptorul la 180 grade... se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina...se toarna compozitia si se da la cuptor 45 min, e o bunatate...
Fierbem ouale. Separam galbenusurile de albusuri.
Fierbem ficateii( spalati si curatati de pielite) in lapte.
Punem doua cepe tocate intr-o lingura de ulei pe foc si sotam cinci minute, adaugand din cand in cand cate o lingura de apa, astfel incat sa nu prajim. Stingem focul.
Cand sunt...
Facem blatul:
Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie pergament ( tava dreptunghiulara) si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se lasa la racit...
Puneti 1 kg faina in vasul de framantat. Adaugati si drojdia uscata. Zaharul vanilat. Coaja de lamaie. Apoi oul. Apa calduta o turnati putin cate putin, apoi si laptele. Formati un aluat, adaugati si untul topit, apoi si restul de faina. Faceti un aluat bun, daca se mai cere mai adaugati...
Am amestecat ingredientele si am framantat aluatul. Am facut 4 foi mai micute. Le-am copt pe spatele tavii la 180 grade timp de zece minute fix pe fiecare in parte. Am lasat sa se raceasca.
Le-am umplut apoi cu gem si le-am suprapus..si am lasat prajitura sa se inmoaie...
Rata umpluta cu sos de portocale
1. Spalam bine rata, o parlim daca e cazul. 2. Masam rata cu sare in jur de zece minute. 3. Ficatul taiat bucatele il prajim in ulei impreuna cu ceapa, apoi adaugam pe rand ingredientele de umplutura tocate marunt. ( mai putin alunele caju, painea si ghimbirul). Sotam bine in jur de...
Biscuiti suedezi spritati
Puneti untul impreuna cu zaharul pentru 2-3 minute la mixer pana devine spumos. Adaugati oul si apoi vanilia....mixati cateva minute, apoi pe viteza mica a mixerului puneti incet si faina in compozitie. Cu spritul de prajituri dati forma biscuitilor si in mijloc presati rahatul(...
Cozonac Treccia Russa
Se incepe cu maiaua amestecand intr-un bol 200 gr faina( din total), o lingurita miere si tot laptele 250 gr. Dupa o ora timp in care a stat la cald si a crescut frumos....adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat bun( elastic dar moale)...lasam la crescut o ora si jumatate. ( Cine...
Bors cu bucatele
Sotam in putin ulei legumele taiate foarte foarte marunt impreuna cu carnea taiata la fel si apoi adaugam apa si lasam sa fiarba bine. Cartofii nu-i adaugam de la inceput ci dupa 25 de minute deoarece fiind taiati atat de mic se pot zdrobi usor. Cand totul este fiert adaugam sucul de rosii(...
Rulada padurarului
1. Untul batut spuma, chifla inmuiata in lapte si scursa, oul, patrunjelul si ciupercile taiate le condimentam cu sare si piper si adaugam pesmet cat trebuie sa iasa o pasta densa numai buna de intins pe snitele. 2. Intindem aceasta pasta pe snitele, le rulam si le legam cu ata( eu le-am...
Smoothie roz
Totul merge la blender si apoi servim cu mare placere si incredere ca bem ceva atat de gustos si sanatos!
Langosi
Se pregateste mai intai maiaua: Drojdia se amesteca cu apa calduta si cu o lingurita zahar, se pudreaza cu faina si se lasa la crescut la loc caldut. Cand a crescut se amesteca cu faina, sarea si apa calduta pana aluatul devine moale si lipicios. Se lasa la crescut, apoi cu manile unse cu...
Tarta brownie
Preincalzim cuptorul la 175 grade Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si sarea, lasam apoi deoparte. Intr-o cratita medie topim untul si in el ciocolata, luam apoi de pe foc si adaugam zaharul, esenta , ouale si la sfarsit compozitia cu faina. Amestecam bine pana la omogenizare....
Papricas de curcan
Incingem uleiul in cratita, adaugam ceapa taiata marunt, apoi carnea si boiaua si sotam impreuna in jur de 7-8 minute. Adaugam apa suficienta si lasam sa fiarba bine carnea acoperit. Cand carnea este fiarta potrivim de sare dupa gust, punem bulionul amestecat cu putina apa si cu faina,...
Schiacciata
1. Ungeti cu putin ulei o tava de copt si puneti foaie pergament. Cerneti faina si sarea intr-un vas mare si faceti o gaura la mijloc. Faceti o pasta din drojdie si jumatate din cantitatea de apa. Adaugati in mijlocul fainii alaturi de restul cantitatii de apa si uleiul de masline. Amestecati...
Piept de curcan la gratar
Lasati pieptul de curcan in marinata cel putin 30 de minute. Puneti-l apoi pe gratarul incins. Serviti-l cu mamaliguta si crema de usturoi: Se curata usturoiul si se zdrobeste. Se pune sarea, se freaca un min impreuna cu usturoiul, apoi se amesteca putin cate putin cu uleiul si cu...
Prajitura cu prune uscate si nuci
Facem blatul: Amestecam ingredientele pentru aluat si framantam un aluat bun de intins. Il impartim in 3. Intindem 3 turte( foi) rotunde. Le coacem in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade pentru maxim 8,9-10 min functie de cuptor. Intre timp batem bezeaua. Amestecam la mixer...
Salata americana cu curcan
Punem feliile de curcan pe gratar apoi le taiem in fasii. Tragem la tigaie ciupercile taiate in ulei de masline pentru 6-7 minute. Facem crutoanele: Taiem feliile de paine le stropim cu ulei de masline si le dam la cuptor sa se rumeneasca( 20 min la 200 grade) Pregatim sosul:...
Rulada de pui
Tocam carnea, impreuna cu ceapa , usturoiul si verdeata. Amestecam ouale( cele 3), uleiul, potrivim de sare si piper( un praf), punem ouale fierte in mijloc si rulam in foaia de copt. Asezam in tava ( de chec) unsa cu ulei sau tapetata cu hartie( cum obisnuim). Ungem cu ou si dam o...
Sos pentru oua
Tocam ceapa verde foarte foarte fin, amestecam cu maioneza cu iaurtul,cu mararul, potrivim de sare , un praf de piper si avem cel mai delicios sos pentru oua.
Paine scotiana
Cernem faina si-n mijlocul ei punem drojdia si presaram zaharul. Punem sarea intr-un colt. Intr-un ibric incalzim usor laptele si apa apoi adaugam untul cubulete sa se topeasca( atentie, nu fierbinte). Turnam peste faina si framantam un aluat bun, nu foarte moale, daca se mai cere mai...
Fiamminga
Se cerne faina, se pune drojdia in mijlocul ei, apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se framanta un alut bun. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul la loc cald.( aluatul in putem face la masina de paine). Rasturnam aluatul pe masa usor infainata eu am rasturnat direct pe hartia...
Ksra marocana
Preparam aluatul( eu l-am preparat cu ajutorul masinii de paine( poate fi framantat si in stil traditional). Scoatem aluatul, intindem 4 painicute plate rotunde cu grosimea de 2 cm Asezam alautul pe hartia pergament pe foaia de copt. Lasam la crescut acoperit cu folie unsa cu ulei 30 de...
Kofta cu sos tomat la cuptor
Se toaca totul la robot, se amesteca oul, tahina,condimentele, uleiul si se formeaza chiftelutele care se pun in tava de cuptor( jena). Se face sosul, uleiul se incinge in tigaie se adauga ceapa tocata se soteaza la foc mic, apa bulionul, condimentele, apoi se toarna peste chiftelute. Se da la...
Cartofi cu tahina
Se curata cartofii si se taie in feliute, se aseaza in forma( vasul de cuptor). Se face o pasta din pasta de susan, apa, putina sare, zeama de lamaie si uleiul de masline. Se toarna peste cartofi si se da tava la cuptor pana sunt gata cartofii( 45 de min). Sunt deliciosi!
Prajitura de ananas cu crema de trufe
Facem blatul: Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie pergament ( tava dreptunghiulara) si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se lasa la...
Mazare cu degete de pui
Facem mancarea de mazare: Punem uleiul in cratita, ceapa tocata marunt, mazarea congelata( trecuta printr-un jet de apa si scursa) si sotam 5-6 minute. Punem apa si lasam sa fiarba. Cand mazarea e fiarta, amestecam intr-un vas( bol), bulionul cu o lingura de faina si apoi turnam peste...
Bors de cartofi
Punem uleiul in oala si sotam zarzavatul de ciorba( taiat marunt si dupa dorinta noastra) la foc mic in jur de 5-6 minute. Adaugam apa si lasam sa fiarba acoperit. Cand zarzavatul este fiert, drege borsul. Punem 1 l de bors in oala. Batem oul cu cana de bors si apoi adaugam cate putin...
Prajiturele de Craciun
Se fac pudra biscuitii la blender. Se mixeaza banana( se face ca o crema) Se amesteca totul cu 6 linguri pline de crema de trufe. Crema de trufe: Se pune un ibric cu apa pe foc si in el alt ibric in care punem apa( 2 linguri) si ciocolata la topit( beau-marin). Cand este topita,...
Paine frantuzeasca
Am folosit masina de paine pentru framantarea aluatului. Cand aluatul este gata, rasturnati-l intr-un vas de framantat si daca este lipicios, mai adaugati putina faina si framantati cat sa o incorporati in aluat. Impartiti aluatul in doua. Modelati fiecare bucata sub forma unei mingii,...
Pasca a la Ruxy fara aluat
Totul se pune la mixer in ordinea scrisa si se mixeaza foarte foarte bine...intre timp se incinge cuptorul la 180 grade... se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina...se toarna compozitia si se da la cuptor 45 min, e o bunatate...
Pate tartinabil din ficatei de pui
Fierbem ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Fierbem ficateii( spalati si curatati de pielite) in lapte. Punem doua cepe tocate intr-o lingura de ulei pe foc si sotam cinci minute, adaugand din cand in cand cate o lingura de apa, astfel incat sa nu prajim. Stingem focul. Cand sunt...
Prajitura frumoasa by Mir
Facem blatul: Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie pergament ( tava dreptunghiulara) si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se lasa la racit...
Invartita moldoveneasca
Puneti 1 kg faina in vasul de framantat. Adaugati si drojdia uscata. Zaharul vanilat. Coaja de lamaie. Apoi oul. Apa calduta o turnati putin cate putin, apoi si laptele. Formati un aluat, adaugati si untul topit, apoi si restul de faina. Faceti un aluat bun, daca se mai cere mai adaugati...
Prajitura cu magiun de prune
Am amestecat ingredientele si am framantat aluatul. Am facut 4 foi mai micute. Le-am copt pe spatele tavii la 180 grade timp de zece minute fix pe fiecare in parte. Am lasat sa se raceasca. Le-am umplut apoi cu gem si le-am suprapus..si am lasat prajitura sa se inmoaie...