RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Rata umpluta cu sos de portocale

In Rata la 29 Dec 2010

1. Spalam bine rata, o parlim daca e cazul. 2. Masam rata cu sare in jur de zece minute. 3. Ficatul taiat bucatele il prajim in ulei impreuna cu ceapa, apoi adaugam pe rand ingredientele   de umplutura tocate marunt. ( mai putin alunele caju, painea si ghimbirul). Sotam bine in jur de...

Biscuiti suedezi spritati

In Prajituri la 29 Dec 2010

Puneti untul impreuna cu  zaharul pentru 2-3 minute la mixer pana devine spumos. Adaugati oul si apoi vanilia....mixati cateva minute,  apoi pe viteza mica a mixerului puneti incet si faina in compozitie. Cu spritul de prajituri dati forma biscuitilor si in mijloc presati rahatul(...

Cozonac Treccia Russa

In Prajituri la 29 Dec 2010

Se incepe cu maiaua amestecand intr-un bol 200 gr faina( din total), o lingurita miere si tot laptele 250 gr. Dupa o ora timp in care a stat la cald si a crescut frumos....adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat bun( elastic dar moale)...lasam la crescut o ora si jumatate. ( Cine...

Bors cu bucatele

In Ciorbe la 24 Dec 2010

Sotam in putin ulei legumele taiate foarte foarte marunt impreuna cu carnea taiata la fel si apoi adaugam apa si lasam sa fiarba bine. Cartofii nu-i adaugam de la inceput ci dupa 25 de minute deoarece fiind taiati atat de mic se pot zdrobi usor. Cand totul este fiert adaugam sucul de rosii(...

Rulada padurarului

In Curcan la 24 Dec 2010

1. Untul batut spuma, chifla inmuiata in lapte si scursa, oul, patrunjelul si ciupercile taiate le condimentam cu sare si piper si adaugam pesmet cat trebuie sa iasa o pasta densa numai buna de intins pe snitele. 2. Intindem aceasta pasta pe snitele, le rulam si le legam cu ata( eu le-am...

Smoothie roz

In Bauturi la 21 Dec 2010

Totul merge la blender si apoi servim cu mare placere si incredere ca bem ceva atat de gustos si sanatos! 

Langosi

In Aperitive / Garnituri la 21 Dec 2010

Se pregateste mai intai maiaua: Drojdia se amesteca cu apa calduta si cu o lingurita zahar, se pudreaza cu faina si se lasa la crescut la loc caldut. Cand a crescut se amesteca cu faina, sarea si apa calduta pana aluatul devine moale si lipicios. Se lasa la crescut, apoi cu manile unse cu...

Tarta brownie

In Prajituri la 21 Dec 2010

Preincalzim cuptorul la 175 grade Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si sarea, lasam apoi deoparte. Intr-o cratita medie topim untul si in el ciocolata, luam apoi de pe foc si adaugam zaharul, esenta , ouale si la sfarsit compozitia cu faina. Amestecam bine pana la omogenizare....

Papricas de curcan

In Curcan la 21 Dec 2010

Incingem uleiul in cratita, adaugam ceapa taiata marunt, apoi carnea si boiaua si sotam impreuna in jur de 7-8 minute. Adaugam apa suficienta si lasam sa fiarba bine carnea acoperit. Cand carnea este fiarta potrivim de sare dupa gust, punem bulionul amestecat cu putina apa si cu faina,...

Schiacciata

In Piine la 21 Dec 2010

1. Ungeti cu putin ulei o tava de copt si puneti foaie pergament. Cerneti faina si sarea intr-un vas mare si faceti o gaura la mijloc. Faceti o pasta din drojdie si jumatate din cantitatea de apa. Adaugati in mijlocul fainii alaturi de restul cantitatii de apa si uleiul de masline. Amestecati...

Piept de curcan la gratar

In Curcan la 21 Dec 2010

Lasati pieptul de curcan in marinata cel putin 30 de minute. Puneti-l apoi pe gratarul incins. Serviti-l cu mamaliguta si crema de usturoi: Se curata usturoiul si se zdrobeste. Se pune sarea, se freaca un min impreuna cu usturoiul, apoi se amesteca putin cate putin cu uleiul si cu...

Prajitura cu prune uscate si nuci

In Prajituri la 20 Dec 2010

Facem blatul: Amestecam ingredientele pentru aluat si framantam un aluat bun de intins. Il impartim in 3. Intindem 3 turte( foi) rotunde. Le coacem in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade pentru maxim 8,9-10 min functie de cuptor. Intre timp batem bezeaua. Amestecam la mixer...

Salata americana cu curcan

In Salate la 20 Dec 2010

Punem feliile de curcan pe gratar apoi le taiem in fasii. Tragem la tigaie ciupercile taiate  in ulei de masline pentru 6-7 minute. Facem crutoanele: Taiem feliile de paine le stropim cu ulei de masline si le dam la cuptor sa se rumeneasca( 20 min la 200 grade) Pregatim sosul:...

Rulada de pui

In Mancaruri cu carne la 19 Dec 2010

Tocam carnea, impreuna cu ceapa , usturoiul si verdeata. Amestecam ouale( cele 3), uleiul,  potrivim de sare si piper( un praf), punem ouale fierte in mijloc si  rulam in foaia de copt. Asezam in tava ( de chec) unsa cu ulei sau tapetata cu hartie( cum obisnuim). Ungem cu ou si dam o...

Sos pentru oua

In Pt salate la 19 Dec 2010

Tocam ceapa verde foarte foarte fin, amestecam cu maioneza cu iaurtul,cu mararul, potrivim de sare , un praf de piper si avem cel mai delicios sos pentru oua.

Paine scotiana

In Piine la 19 Dec 2010

Cernem faina si-n mijlocul ei punem drojdia si presaram zaharul. Punem sarea intr-un colt. Intr-un ibric incalzim usor laptele si apa apoi adaugam untul cubulete sa se topeasca( atentie, nu fierbinte). Turnam peste faina si framantam un aluat bun, nu foarte moale, daca se mai cere mai...

Fiamminga

In Prajituri la 19 Dec 2010

Se cerne faina, se pune drojdia in mijlocul ei, apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se framanta un alut bun. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul la loc cald.( aluatul in putem face la masina de paine). Rasturnam aluatul pe masa usor infainata eu am rasturnat direct pe hartia...

Ksra marocana

In Piine la 18 Dec 2010

Preparam aluatul( eu l-am preparat cu ajutorul masinii de paine( poate fi framantat si in stil traditional). Scoatem aluatul, intindem 4 painicute plate rotunde cu grosimea de 2 cm Asezam alautul pe hartia pergament pe foaia de copt. Lasam la crescut acoperit cu folie unsa cu ulei 30 de...

Kofta cu sos tomat la cuptor

In Pui la 18 Dec 2010

Se toaca totul la robot, se amesteca oul, tahina,condimentele, uleiul si se formeaza chiftelutele care se pun in tava de cuptor( jena). Se face sosul, uleiul se incinge in tigaie se adauga ceapa tocata se soteaza la foc mic, apa bulionul, condimentele, apoi se toarna peste chiftelute. Se da la...

Cartofi cu tahina

In Aperitive / Garnituri la 18 Dec 2010

Se curata cartofii  si se taie in feliute, se aseaza in forma( vasul de cuptor). Se face o pasta din pasta de susan, apa, putina sare, zeama de lamaie si uleiul de masline. Se toarna peste cartofi si se da tava la cuptor pana sunt gata cartofii( 45 de min). Sunt deliciosi!

Prajitura de ananas cu crema de trufe

In Prajituri la 17 Dec 2010

Facem blatul: Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie pergament ( tava dreptunghiulara) si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se lasa la...

Mazare cu degete de pui

In Pui la 17 Dec 2010

Facem mancarea de mazare: Punem uleiul in cratita, ceapa tocata marunt, mazarea congelata( trecuta printr-un jet de apa si scursa) si sotam 5-6 minute. Punem apa si lasam sa fiarba. Cand mazarea e fiarta, amestecam intr-un vas( bol), bulionul cu o lingura de faina si apoi turnam peste...

Bors de cartofi

In Ciorbe la 17 Dec 2010

Punem uleiul in oala si sotam zarzavatul de ciorba( taiat marunt si dupa dorinta noastra) la foc mic in jur de 5-6 minute. Adaugam apa si lasam sa fiarba acoperit. Cand zarzavatul este fiert, drege borsul. Punem 1 l  de bors in oala. Batem oul cu cana de bors si apoi adaugam cate putin...

Prajiturele de Craciun

In Prajituri la 17 Dec 2010

Se fac pudra biscuitii la blender. Se mixeaza banana( se face ca o crema) Se amesteca totul cu 6 linguri pline de crema de trufe. Crema de trufe: Se pune un ibric cu apa pe foc si in el alt ibric in care punem apa( 2 linguri) si  ciocolata la topit( beau-marin). Cand este topita,...

Paine frantuzeasca

In Piine la 17 Dec 2010

Am folosit masina de paine pentru framantarea aluatului. Cand aluatul este gata, rasturnati-l intr-un vas de framantat si daca este lipicios, mai adaugati putina faina si framantati cat sa o incorporati in aluat. Impartiti aluatul in doua. Modelati fiecare bucata sub forma unei mingii,...

Pasca a la Ruxy fara aluat

In Dulciuri la 15 Dec 2010

Totul se pune la mixer in ordinea scrisa si se mixeaza foarte foarte bine...intre timp se incinge cuptorul la 180 grade... se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina...se toarna compozitia si se da la cuptor 45 min, e o bunatate...

Pate tartinabil din ficatei de pui

In Ficat la 15 Dec 2010

Fierbem ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Fierbem ficateii( spalati si curatati de pielite) in lapte. Punem doua cepe tocate intr-o lingura de ulei pe foc si sotam cinci minute, adaugand din cand in cand cate o lingura de apa, astfel incat sa nu prajim. Stingem focul. Cand sunt...

Prajitura frumoasa by Mir

In Prajituri la 14 Dec 2010

Facem blatul: Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie pergament ( tava dreptunghiulara) si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se lasa la racit...

Invartita moldoveneasca

In Prajituri la 13 Dec 2010

Puneti 1 kg faina in vasul de framantat. Adaugati si drojdia uscata. Zaharul vanilat. Coaja de lamaie. Apoi oul. Apa calduta o turnati putin cate putin, apoi si laptele. Formati un aluat, adaugati si untul topit, apoi si restul de faina.  Faceti un aluat bun, daca se mai cere mai adaugati...

Prajitura cu magiun de prune

In Prajituri la 13 Dec 2010

Am amestecat ingredientele  si am framantat aluatul. Am facut 4 foi mai micute. Le-am copt pe spatele tavii la 180 grade timp de zece minute fix pe fiecare in parte. Am lasat sa se raceasca. Le-am umplut apoi cu gem si le-am suprapus..si am lasat prajitura  sa se  inmoaie...

Afisate 1081 - 1110 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

O prăjitură n-ai da și tu...

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]