Crocanti, cu o forma lunga si curbata plini de bucati de migdale acesti biscotii sunt incredibil de buni mai ales daca sunt cufundati in ciocolata...sunt serviti la sarbatori, in ocazii speciale sau la ceaiul de la ora 5...
1. Incalziti cuptorul la 180 grade si puneti alunele la copt 8-10 minute. Zdrobiti-le apoi in bucati mari.
2. Intr-un bol bateti ouale si esentele impreuna. lasati deoparte.
3. Faina, zaharul, praful de copt si sarea amestecati-le putin ( 30 sec)la mixer.
4. Adaugati putin cate putin oul si apoi migdalele bucati in doua transe.
5. Transferati aluatul pe o suprafata infainata si apoi formati un rulou lung de 35 cm si inalt de 8-10 cm.
6. Puneti aluatul pe o hartie de copt si coaceti la 150 grade pentru 30 de min. Scoateti pe un gratar lasati la racit 10 minute apoi cu un cutit fara zimti taiati felii si asezati-le pe o hartie de copt. Dati pentru zece minute la 150 grade la copt, scoateti si intoarceti pe partea cealalta, si dati inca zece minute la cuptor.
Raciti complet.
7. La beau marin topiti doua ciocolate negre impreuna cu doua lingurite unt . Inmuiati biscotti in ciocolata doar pana la un sfert din lungime.
Serviti cu placere....