Aluat:
Umplutura:
Aluat:
Intr-un castron mare se pune faina,drojdia,sarea si zaharul si se omogenizeaza.In mijloc se face o gaura si se toarna apa treptat amestecand cu o lingura de lemn.Se framanta un aluat elastic,care se lasa 1 h la loc caldut,pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare!Trebuie sa fiarba foarte bine;se scurg de apa,se paseaza ca pentru piure,se amesteca cu sare,piper si ulei.
Asamblare:
Aluatul se imparte in sase bucati egale.Pe masa unsa cu ulei se intinde fiecare bucata intr-un dreptunghi.Pe jumatate din foaie se intinde umplutura si se acopera cu cealalta jumatate si se lipeste bine marginea.
Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se prajeste fiecare placinta,pana se rumeneste bine.Se scot pe un servet absorbant.
Se pot servi simple sau cu mujdei de usturoi!
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro