Aluat:
Umplutura:
Aluat:
Intr-un castron mare se pune faina,drojdia,sarea si zaharul si se omogenizeaza.In mijloc se face o gaura si se toarna apa treptat amestecand cu o lingura de lemn.Se framanta un aluat elastic,care se lasa 1 h la loc caldut,pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare!Trebuie sa fiarba foarte bine;se scurg de apa,se paseaza ca pentru piure,se amesteca cu sare,piper si ulei.
Asamblare:
Aluatul se imparte in sase bucati egale.Pe masa unsa cu ulei se intinde fiecare bucata intr-un dreptunghi.Pe jumatate din foaie se intinde umplutura si se acopera cu cealalta jumatate si se lipeste bine marginea.
Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se prajeste fiecare placinta,pana se rumeneste bine.Se scot pe un servet absorbant.
Se pot servi simple sau cu mujdei de usturoi!