Musaca

de RuxyRux in Pui, 28 Ian 2011 | 6404 vizualizari

 

Pui, cartofi si ciuperci intr-o combinatie delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 900 gr carne de pui( eu am pus muschiulet de pui)
  • 12 cartofi mari
  • 8 bucati ciuperci mari
  • 2 cepe potrivite
  • 1/2 legatura marar
  • o legatura ceapa verde
  • 3 linguri pline de bulion de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • o lingurita boia dulce
  • 3 linguri pline de ulei de masline
  • Pentru sosul bechamel:
  • 600 gr lapte
  • 3 linguri faina
  • 300 gr branza
  • un praf nucsoara
  • sare dupa gust
  • piper
  • 100 gr unt
  • 2 oua mari
  • pentru decor:
  • 3 rosii  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Tocam la tocator carnea impreuna cu ceapa si  ceapa verde si mararul. Adaugam la tocat si ciupercile.

Intr-o tigaie punem uleiul apoi compozitia de carne si sotam 10 minute cu capacul pus.

Adaugam apa  cat sa acoperim carnea si lasam sa fiarba inca 10  minute usor la foc mic. Adaugam bulionul si boiaua, potrivim de sare si piper si stingem focul.

Spalam si curatam cartofii si apoi ii taiem in felii egale pe toata lungimea cartofului. Ii fierbem cu putina apa si putina sare pe jumatate.( nu-i fierbem complet).

Intr-o tava de jena, punem putin ulei si apoi un strat de cartofi, apoi un strat de carne si din nou un strat de cartofi si ultimul strat de carne. Dam la cuptor la 200 grade pentru o jumatate de ora.

Intre timp facem sosul bechamel.

Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina amestecand continuu, stingem cu laptele amestecand usor si lasam 10 minute sa fiarba.

Batem ouale su sarea, piperul si nucsoara si adaugam peste sosul din tigaie. Amestecam bine cu telul. Presaram si branza si mai lasam doua trei minute pe foc.

Dupa o jumatate de ora scoatem musacaua din cuptor si turnam peste ea sosul bechamel.

Ornam cu rosii si mai dam la cuptor inca o jumatate de ora. Servim cu smantana. E delicioasa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aripioare pane la cuptor