RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI317
Retete

Tort de ciocolata si portocale

In Torturi la 26 Feb 2011

Blatul Punem la blender si macinam pe rand migdalele, caju si samburii de caise...apoi amestecam cu untul de cocos si uleiul de palmier, cacaoa, cafeaua, vanilia si apa. Luam platoul de tort punem cercul de la forma de tort cu peretii detasabili in mijloc si il umplem cu compozitia de blat....

Guacamole cu seminte

In Sosuri la 25 Feb 2011

Se paseaza cu furculita avocado, ceapa si usturoiul se taie marunt, rosia se toaca, se adauga semintele, se amesteca toate , se pune zeama de lamaie, ulei de masline , sare dupa gust si apoi la sfarsit lingura de tahina. Se potriveste de sare si gata pofta maree! Yamyyyy! Sanatos si gustos...

Orez cu ceapa verde si marar

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2011

Spalam orezul si apoi il scurgem. Taiem untul in trei. Intr-o cratita incingem uleiul, punem toata ceapa taiata marunt. Punem o parte de unt taiat cubulete. Adaugam orezul si mararul tocat si sotam cinci minute apoi punem apa, apoi din nou o parte de unt si lasam sa fiarba. Cand este...

Crap la cuptor cu sos de lamaie

In Crap / Caras la 24 Feb 2011

Se aseaza pestele in tava se condimenteaza cu sare si piper se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie si cu ulei de masline. Cealalta jumatate de lamaie o taiem cubulete mici si o asezam peste feliile de peste. Punem si putina apa si dam la cuptor. Pregatim sosul de lamaie: taiem...

Ficatei de pui trasi la tigaie in ulei de palmier

In Ficat la 24 Feb 2011

Se spala ficateii se curata bine de pielite si de eventualele pungute amare. Se clatesc apoi din nou si nu se usuca pe servetel ci doar se aseaza intr-o strecuratoare ....astfel ca nu vom inlatura complet excesul de apa. Se pune o tigaie pe foc se incing usor trei linguri de ulei de palmier(...

Paine cu iaurt

In Piine la 24 Feb 2011

Cine face painea la masina amesteca ingredientele in ordinea de mai sus. Eu am framantat painea cu mana astfel ca am amestecat ingredientele uscate apoi pe cele lichide si le-am combinat. Am framantat un aluat bun de modelat( nu foarte mult) si am lasat la crescut pentru 2 ore( la masina...

Friptura de curcan in sos de vin rosu si usturoi

In Curcan la 24 Feb 2011

Se spala pieptul de curcan se inteapa cu un cutit, se sareaza, se pipereaza si se aseaza in vasul roman in care am pus 4 linguri ulei masline. Se amesteca cele doua linguri de ulei de masline cu o lingurita de curcuma si se unge pieptul. Zeama de lamaie se pune deasupra.Se presara pieptul...

Ciorba pescareasca de crap

In Ciorbe la 23 Feb 2011

Punem la foc pestele mic, luam spuma, cand a fiert il scoatem din oala si punem legumele, iar cand sunt pe jumatate fierte punem crapul, luam din nou spuma, lasam sa fiarba punem si bulionul. Cand au fiert scoatem cu grija si atentie crapul pe o farfurie intinsa . Scoatem si cartofii...

Tort de capsuni si fructe de padure cu blat de cafea

In Torturi la 23 Feb 2011

Toate ingredientele pentru blat  se pun in robot si se proceseaza. Eu am folosit robochef si am pus  intai migdalele pe care le-am facut pudra si apoi restul ingredientelor. Consistenta blatului este una lipicioasa si cu un gust superb de cafea. ( Aveti grija sa nu-l papati asa, ca...

Chifle ca pe vatra

In Piine la 23 Feb 2011

Cernem faina intr-un vas. Punem pe foc intr-un ibric, apa, laptele si untul si incalzim usor sa  se topeasca. Atentie nu trebuie sa infierbantam deoarece drojdia nu avem voie sa o oparim. Cand untul este topit incepem sa adaugam cate putina faina ( din toata cantitatea) pana punem 300...

Paine de casa cu faina integrala si ulei de masline

In Piine la 21 Feb 2011

Facem din toate ingredientele, un aluat de paine elastic si numai bun de framantat( maxim zece minute). Este posibil sa mai aveti nevoie de cei 50 ml de apa  in plus sau nu, framantati si puneti cate putina. Lasam o ora la crescut la loc cald acoperit cu un servet( eu las lanaga aragaz cu...

Biscuiti Musli Light cu cacao

In Prajituri la 21 Feb 2011

Am amestecat toate ingredientele cu mana, am format o minge mare de aluat, am rupt cu mana bucatele , am format biscuitii, bilute pe care le-am aplatizat usor si le-am pus in tava de copt. Am dat la cuptor la 180 grade pentru zece minute, am intors biscuitii apoi i-am mai lasat inca zece minute....

Brownies

In Prajituri la 19 Feb 2011

Am topit untul , apoi ciocolata in el si apoi am adaugat nesquick amestecand bine. Am adaugat apoi zaharul si a iesit o crema foarte ciocolatoasa. Am adaugat ouale, vanilia, faina si la urma praful de sare. Nu am avut nevoie de mixer totul s-a desfasurat in ibricul in care am topit untul( deci...

Taitei de casa cu ulei de masline

In Piine la 19 Feb 2011

Intr-un vas punem ouale, uleiul, praful de sare si adaugam lingura cu lingura faina si facem un aluat bun si elastic. Intindem o foaie subtire si taiem cu rotita de pizza taitei subtirei sau cum ne plac( pot fi si mai grosi).

Supa de pui cu taitei de casa si usturoi

In Supe la 19 Feb 2011

Punem la fiert pieptul de pui, luam spuma, adaugam legumele curatate, punem capacul si fierbem la foc mic. La jumatatea fierberii adaugam si cateii de usturoi. Cand carnea si zarzavatul au fiert, strecuram supa si punem taiteii. Saram dupa gust. Cand sunt gata fierti stingem si servim cu...

Somon delicios

In Somon la 19 Feb 2011

  Punem sarea grunjoasa in tava , asezam feliile de somon cu partea solzoasa in jos. Turnam pe fiecare felie, zeama de lamaie, ulei si vin, saram dupa gust . Asezam felii de lamaie deasupra. Dam la cuptor pentru 45- 50 de minute la 200 grade. Servim cu lamaie.

Piept de pui tras la tigaie cu vin si rozmarin

In Pui la 19 Feb 2011

Punem uleiul in tigaie, incingem la foc moderat, punem feliile de piept batute ca pentru snitel, sarate si piperate. Le tragem la tigaie cate 3 minute pe o parte impingand tigaia inainte si inapoi pe ochiul de la aragaz. Adaugam cativa fulgi de unt pe fiecare felie. Dupa 3 minute intoarcem pe...

Snitel de pui in sos de ciuperci si smantana

In Pui la 18 Feb 2011

Batem feliile de piept, le saram si le lasam deoparte. Batem ouale intr-un vas cu un praf de sare si le amestecam cu doua linguri de faina. Punem pesmetul pe o farfurie. Trecem fiecare felie de snitel prin oul cu faina si apoi bine prin pesmet si le prajim in ulei cu grija sa nu le ardem. Le...

Pui cu lamaie si rozmarin

In Pui la 17 Feb 2011

Am spalat pulpele le-am curatat si apoi le-am pus in tava cu ulei de masline deasupra, apoi am stors o jumatate de lamaie peste pui, jumatate am taiat-o si am pus-o deasupra, am sarat pulpele le-am piperat, am pus langa ele o capatana de usturoi taiata in jumatate, apoi buchetelele de rozmarin si...

Waffe belgiene cu nutella

In Prajituri la 17 Feb 2011

Laptele caldut se amesteca cu drojdia si se dizolva. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat cu un praf de sare si se adauga la laptele cu drojdie. Faina se amesteca cu zaharul si se adauga la compozitie. Se adauga si untul topit si se amesteca bine. Se pune si albusul batut...

Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie

In Prajituri la 16 Feb 2011

Pregatim crema de vanilie: Intr-un bol micut punem gelatina la inmuiat in apa( 3-4 linguri) Batem ouale cu zaharul timp de un minut. Punem pe foc intr-un vas laptele sa fiarba impreuna cu vanilia. Turnam cu lingura in lapte compozitia de ou amestecand continuu. Lasam pe foc 3 minute timp in...

Aluat de foietaj( de casa)

In Prajituri la 16 Feb 2011

1. Se bate oul intr-un pahar de 250-300 gr bine si apoi se adauga uleiul, otetul si sarea. Turnam apoi apa calduta pana umplem paharul. Punem compozitia intr-un vas adanc si adaugam faina framanatand apoi un aluat elastic. 2. Il lasam la odihnit 30 de minute pe masa de framantat. 3....

Crap la cuptor in sos tomat

In Crap / Caras la 16 Feb 2011

Crapul il tinem o jumatate de ora la marinat in sos de ulei de masline 3 linguri sare si zeama de lamaie( 1/2 lamaie) . Il bagam la cuptor o ora la 200 grade. Facem sosul intre timp: Punem doua linguri ulei masline in tigaie, adaugam ceapa rasa, apoi pasta de tomate si restul de...

Negrese americane

In Prajituri la 16 Feb 2011

Am topit untul si apoi am adaugat cacaoa amestecand bine. Am adaugat apoi zaharul si a iesit o crema foarte ciocolatoasa. Am adaugat vanilia, faina si la urma praful de sare.  Nu am avut nevoie de mixer totul s-a desfasurat in ibricul in care am topit untul( deci incredibil de usor). Am pus...

Inimioare aromate

In Prajituri la 14 Feb 2011

Amestecam toate ingredientele cu untul la temperatura camerei si framantam un aluat moale si bun de lucrat. Intindem o foaie de copt in tava de aragaz. Pe masa de lucru infainata intindem foaia( nu foarte subtire) si decupam inimioarele. Coacem pentru 10 min la cuptorul incins la 180...

Salata " Sanatate" 3

In Salate la 14 Feb 2011

Dam pe razatoare toate legumele si apoi le amestecam cu salata si spanacul tocate marunt, apoi ceapa verde, rosiile, uleiul de masline, sarea, lamaia si decoram cu frunze de morcov...deliciu sanatos!

Snitel de pui a la Toscana

In Pui la 14 Feb 2011

Batem pieptul de pui sarat inainte ca pentru snitel. Il trecem prin oul batut cu putina sare, apoi prin faina si il prajim. Il scurgem pe o hartie ( servet) de excesul de grasime . Punem snitelele intr-o tava de jena si acoperim fiecare bucata cu o felie de cascaval . Dam la cuptorul incins la...

Painea bunicii VanDoren's

In Piine la 14 Feb 2011

Cerneti faina toata intr-un vas. Luati din total 4 cesti de faina si puneti in vasul de framantat. Faceti o mica gropita in mijloc. Adaugati drojdia , deasupra zaharul, apoi sarea pe margine, uleiul si apa. Amestecati bine si cand incepe sa se lege aluatul, usor, usor turnati si restul...

Paine alba Amish

In Piine la 12 Feb 2011

1. In vasul de framantat dizolvam zaharul in apa calduta, apoi amestecam bine si drojdia. 2. Adaugam uleiul si sarea si apoi faina cana cu cana, framantand sa se incorporeze bine. Nu punem cana urmatoare de faina pana nu am incorporat bine pe cealalta.  Dupa ce framantam aluatul il punem...

Pulpe de pui pe pat de varza calita

In Pui la 11 Feb 2011

Spalam varza bine asta in cazul in care este foarte sarata, la mine nu a fost nevoie . O tocam marunt din cutit, si o lasam la scurs. Punem uleiul in tava, apoi varza si apa cam pana pe la jumatate. O dam la cuptor si o lasam in jur de 1 ore si jumatate sa se caleasca, amestecand din...

Afisate 991 - 1020 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

O prăjitură n-ai da și tu...

 
 
 
Retete preferate
Baclava

Voturi:38

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos pentru nachos - Delicios și ușor de făcut

pe 10.01 la 09:15

Mini cheesecake - Desertul fin și delicios

pe 10.01 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]