By Stella, Thank you...
O paine decorativa, deosebit de buna...o recomand cu mare drag...
Cernem faina in vasul de paine adaugam sarea pe margini, in mijloc facem o gropita , punem drojdia uscata, oul batut si incepem sa amestecam usor. Adaugam cate putina apa pana o incorporam pe toata apoi untul topit. Facem un aluat usor manevrabil si elastic . Lasam acoperit la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute.
Luam mingea de aluat o impartim in doua.
Intindem un dreptunghi subtirel si taiem cu un cutit ascutit( eu va sugerez rotita de pizza), 18 fasii ( ca in imagine)
Luam sase fasii apucam si strangem capetele tinandu-le pe verticala si rasucim in directii opuse. Le asezam in forma de floare si punem unul din capete sub celalat. Asa procedam cu toate fasiile si cu restul de aluat.
Mai lasam la crescut acoperit la loc caldut inca 30 de minute. Ungem cu oul batut si dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 20 de minute