RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Salade Composee Du << Lys-De-Mer >>( salata multicolora de vara)

In Salate la 25 Mar 2011

Taiem legumele in cubulete adaugam ouale fierte tocate, sfaramam si  tonul cu o furculita. Amestecam totul destul de rapid. Punem la frigider. Preparam si vinegreta cu ingredientele din reteta. Scoatem salata de la rece si turnam vinegreta inainte de a servi.    

Sos de mango si rodii cu somon la cuptor

In Somon la 25 Mar 2011

Sosul: Curatam fructul de mango, indepartam coaja si scoatem miezul pe care il vom taia in cubulete cat mai egale( pe cat posibil). Amestecam mango cu semintele de rodie, ceapa verde si coacazele intr-un vas. Coriandrul, zeama de lamaie verde, ardeii iuti pisati, catelul de usturoi pisati,...

Ciorba de loboda

In Ciorbe la 25 Mar 2011

Spalam legumele, le taiem dupa dorinta, mie imi plac mai mari, asa mai taraneste, spalam loboda o tocam si punem totul la fiert. Punem si orezul cand fierbe apa. Cand legumele si orezul au fiert, potrivim gustul de sare si adaugam borsul. Apoi punem si leusteanul si stingem focul lasand...

New York Cheesecake

In Prajituri la 25 Mar 2011

Blatul: Biscuitii se faramiteaza la blender, sau cu un sucitor intr-o punga. Se pun intr-un vas biscuitii, zaharul si untul topit amestecand pana se omogenizeaza compozitia. Aici trebuie sa mentionez ca nu stiu cum si de ce, la mine nu s-a legat sub nici o forma cu cantitatea din reteta de...

Pui continental

In Pui la 24 Mar 2011

Preparam supa crema de ciuperci. Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe pachet. avand grija sa-l fierbem la jumatate sa ramana tare bobul. Se toarna orezul intr-o tava mare de Jena. Se incalzeste cuptorul la 175 grade. In reteta este mentionat sa punem pulpele de pui crude deasupra...

Batoane " mic dejun"

In Prajituri la 23 Mar 2011

Amestecam toate ingredientele si formam un aluat , punand cate putina apa cat sa legam aluatul si sa nu se mai lipeasca de maini( pentru acest lucru s-ar putea sa mai avem nevoie de inca putina faina de orez) . Formam batoanele, le asezam in tava tapetata cu foaie de copt si le dam la cuptorul...

Paine integrala cu secara si chimen

In Piine la 22 Mar 2011

Punem ingredientele uscate in felul urmator in vasul de paine : Punem faina in vas, pe margine sarea, facem o gropita si punem drojdia uscata in mijloc, deasupra mierea. Turnam cate putina apa calduta si incepem sa framantam. Dupa ce am turnat toata apa punem si uleiul. Aluatul trebuie sa fie...

Somon pe gratar in sos meuniere

In Somon la 16 Mar 2011

Se face intai sosul : Intr-o tigaie topim untul, adaugam zeama de lamaie, vinul si amestecam bine sa omogenizam, mai lasam pe foc un minut adaugam caperele, mierea, sarea si piperul dupa gust. Stingem focul si punem patrunjelul tocat. Spalam pestele il zvantam bine intr-un servet, il saram...

Salata cu legume coapte si feta

In Salate la 15 Mar 2011

Coacem legumele pe rand, ciupercutele intai cu palarioara in jos, apoi cu palarioara in sus , in timpul coacerii in palariuta se va aduna suc pe care il vom folosi la salata. Coacem dovleceii taiati pe lung in fasii subtiri, apoi vanata si ardeii. Punem si rosiile la copt apoi si ceapa....

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 14 Mar 2011

Salam de biscuiti reteta Pe foc intr-un ibric incalzim usor laptele, punem si untul la topit, adaugam vanilia, romul, rahatul si cacaoa. Zdrobim usor biscuitii intr-un vas mare si adaugam compozitia lichida. Punem si bucatelele de nuci. Amestecam foarte bine pana se inmoaie biscuitii...

Somon in pergament

In Somon la 14 Mar 2011

1. Incalziti cuptorul la 200 grade 2. Fierbeti spaghetele al dente, scurgeti amestecati usor cu putin ulei de masline( o lingura), sare si marar proaspat tocat( daca nu aveti marar inlocuiti cu patrunjel) 3. Pregatiti o garnitura de legume proaspete: bastonase din morcovi si dovlecei,...

Sfintisori moldovenesti

In Prajituri la 9 Mar 2011

Intr-un vas mare pentru framantat cernem faina, facem in mijloc o gropita si asezam drojdia, iar sarea pe margine. Turnam si uleiul. Punem ouale la mixer impreuna cu zaharul si mixam foarte bine, adaugam laptele putin caldut, vanilia si coaja de portocala. Mai amestecam, apoi turnam peste faina...

Sfintisori muntenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Modul de preparare este unul cat se poate de simplu.Se pune apa la fiert, cand clocoteste se pun mucenicii, se fierb 10-12 minute, se adauga zaharul, coaja de portocala, praful de sare, cacao, esenta de rom, vanilie si scortisoara. Se opreste focul se se pune nuca macinata. Cantitatile le...

Green smoothie cu fructe rosii

In Cocktail la 7 Mar 2011

Se stoarce intai sucul  de la portocale si rodii si apoi se pune totul la blender. Se serveste cu placere...este incredibil de delicios! Oferiti-le copiilor vostrii zilnic un pahar de suc sanatos, merita! Sanatate!

Salata " Sanatate" 4

In Salate la 7 Mar 2011

Se toaca salata sa amesteca cu restul ingredientelor apoi se adauga uleiul sarea, zeama de lamaie, otetul (optional). Se decoreaza dupa dorinta. Se serveste cu placere...merge bine cu cartofi copti.  

Paine impletita cu mac si susan

In Piine la 7 Mar 2011

Se cerne faina in vasul de framantat. Punem pe margini sarea de jur imprejur. Facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia uscata iar deasupra ei zaharul. Incalzim apa intr-un ibric cat sa fie calda bine, sa ne placa la mana, dar atentie... nu fierbinte!!! Incepem sa turnam cate putina apa...

Calamari prajiti

In Peste la 6 Mar 2011

se spala calamarii sub jet de apa intr-o strecuratoare apoi se usuca intr-un prosop de hartie, se dau prin ou batut apoi prin faina si piper si se prajesc in ulei incins la wok... se scot se sareaza si se servesc cu zeama de lamaie... excelenti! Pe mai multe site-uri italiene cu...

Prajitura cu fructe rosii

In Prajituri la 6 Mar 2011

Am topit untul si l-am lasat la racit. Am amestecat restul ingredientelor intr-un vas de mixer( desi nu l-am folosit) si apoi am adaugat untul racorit. Am amestecat bine, am adaugat si fructele, am tapetat vasul circular cu unt si faina si am pus compozitia. Am copt pentru 40 de minute...

Chec cu cacao

In Prajituri la 5 Mar 2011

Am pus la mixer untul moale si zaharul si le-am mixat pana compozitia a devenit cremoasa, apoi am adaugat gabenusurile pe rand si am amestecat bine dupa fiecare. Faina praful de copt, cacaoa, vanilia si praful de sare le-am amestecat bine. Am incorporat apoi lingura cu lingura in compozitia...

Friptura de pui cu 7 condimente

In Pui la 5 Mar 2011

Se pune uleiul intr-o tava de jena, apoi bucatile de piept( taiem in doua fiecare piept). Le tavalim in ulei. Presaram condimentele. Adaugam si vinul rosu si dam la cuptor pentru 55 de minute la 200 grade sau pana cand se rumeneste. Din cand in cand ungem fiecare bucata cu sosul din tava.

Covrigi cu mac, susan si parmezan

In Piine la 4 Mar 2011

Intr-un vas larg cernem faina, facem o gropita in mijloc punem drojdia, deasupra zaharul si sarea pe margini. Incalzim intr-un ibric laptele, apa si uleiul pana se incalzesc destul de bine( nu fierbinte) doar atat cat sa placa la mana. Se toarna cate putin in vas si se framanta un aluat...

Prajitura saseasca cu branza dulce

In Prajituri la 2 Mar 2011

Se pune laptele la foc cu 1 plic de vanilie si 5 linguri de zahar, coaja rasa de la o portocala si cand da in clocot se adauga grisul in ploaie si se lasa pana se intareste( destul de rapid) . Ungem cu unt o tava( jena), presaram pesmet si apoi si intindem grisul uniform( eu l-am pus lingura...

Hamburgeri

In Curcan la 2 Mar 2011

Dam carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, apoi miezul de paine si morcovul. Zdrobim usturoiul si-l adaugam la compozitie, punem parmezanul, uleiul, pesmetul, sarea si omogenizam amestecand foarte bine. Formam hamburgerii. Punem pesmet pe o farfurie si-i tavalim pe ambele parti....

Chifle pentru hamburger

In Piine la 2 Mar 2011

Cernem faina in vasul de paine si apoi punem sarea pe margine, facem o gropita in mijloc unde asezam drojdia , deasupra presaram zaharul ( daca avem drojdie proaspata atunci o dizlovam in putin lapte). Punem intr-un ibric laptele si-l incalzim usor, apoi amestecam cu untul si adaugam la...

Martisoare inimoase cu nuca

In Prajituri la 1 Mar 2011

Am amestecat untul moale cu zaharul si esenta de rom, apoi am adaugat ouale rand pe rand, am topit ciocolata in cateva linguri de lapte fierbinte, apoi am amestecat cu nuca macinata. Am adaugat la compozitia cu ou si apoi faina si praful de copt. Am framantat un aluat, apoi l-am intins pe masa de...

Gogosi cu lingurita

In Dulciuri la 28 Feb 2011

Se bat ouale, se adauga iaurtul, vanilia, coaja de portocala, zaharul, faina, un praf sare si praful de copt. Se ia cu lingurita din compozitie si se prajesc in ulei. Se scot si se pudreaza.... Yamyyyyy!

Crap la gratar cu sos de usturoi

In Crap / Caras la 27 Feb 2011

Se incinge gratarul in curte, cat bei un vin fiert cu prietenii si mai stai la povesti... Crapul se stropeste cu zeama de lamaie si ulei apoi se sareaza si se lasa putin la marinat. Cand e gata focul punem crapul pe gratar si-l tinem pana e numai bun. Se face sosul: Se amesteca...

Icre cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2011

Icrele se mixeaza  in jur de 8 minute( singure). Se pune o lingurita din zeama de lamaie si apoi se amesteca inca putin. Se inmultesc  punand cate putin ulei( nu tot dintr-o data). Se mai adauga cate un strop din zeama de lamaie...si din nou putin ulei...pana cand sunt gata... e...

Briose cu smantana dulce si merisoare

In Prajituri la 27 Feb 2011

Amestecam ouale cu uleiul la mixer. Smantana o amestecam cu zaharul si cu vanilia. O adaugam la mixer, apoi faina si praful de copt. Mixam 6-7 minute. Punem formele de briose pe o tava, le umplem 3/4 si apoi adaugam merisoarele. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 25 de minute,...

Sarmalele mamei

In Mancaruri cu carne la 26 Feb 2011

Se spala carnea ,se toaca impreuna cu ceapa si afumatura si apoi se amesteca cu 250 gr bulion, orez, sare si piper dupa gust. Se amesteca foarte bine. Se toaca varza se pune la fundul oalei , impreuna cu betele de marar, se pune si afumatura taiata marunt sau fasiute si apoi se impaturesc...

Afisate 961 - 990 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

O prăjitură n-ai da și tu...

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]