Paine integrala cu secara si chimen

de RuxyRux in Piine, 22 Mar 2011 | 7044 vizualizari

 

O painica sanatoasa si fff gustoasa...chimenul se combina perfect cu secara...

 

INGREDIENTE

  • *500 gr faina integrala
  • *500 gr faina de secara
  • *2 pliculete de drojdie uscata
  • *2 lingurite sare
  • *1 lingurita miere
  • *1 lingurita chimen
  • *550 ml apa calduta
  • *100 ml ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala cu secara si chimen:

Punem ingredientele uscate in felul urmator in vasul de paine :

Punem faina in vas, pe margine sarea, facem o gropita si punem drojdia uscata in mijloc, deasupra mierea. Turnam cate putina apa calduta si incepem sa framantam. Dupa ce am turnat toata apa punem si uleiul. Aluatul trebuie sa fie dens si totodata elastic. Lasam alutaul la crescut 45 de minute la un loc cald, ungandu-l cu putin ulei si asezand o folie deasupra.

Cand a crescut si si-a dublat volumul, il mai framantam cinci minute si il impartim in trei bucati. Formam trei suluri. Facem o impletitura si asezam in forma dorita si mai lasam la crescut inca 30 de minute. Incingem cuptorul la 200 grade si coacem painea 30 de minute. Lasam sa se raceasca perfect pe un gratar si numai atunci o putem felia . O servim cu placere.

TIPS-URI

1

Daca este posibil alegeti faina BIO.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu secara si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa, cu smantana in aluat