Sfintisori muntenesti

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 4463 vizualizari

 

Astept cu drag aceasta sarbatoare an de an, imi aminteste de copilarie si de mucenicii deliciosi pe care ii facea mama.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr sfintisori( mucenici)( sau mai mult dupa dorinta)
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • vanilie
  • scortisoara
  • un praf sare
  • zahar dupa gust
  • nuca
  • cacao
  • apa  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfintisori muntenesti:

Modul de preparare este unul cat se poate de simplu.Se pune apa la fiert, cand clocoteste se pun mucenicii, se fierb 10-12 minute, se adauga zaharul, coaja de portocala, praful de sare, cacao, esenta de rom, vanilie si scortisoara. Se opreste focul se se pune nuca macinata.
Cantitatile le stabileste fiecare dupa gustul personal.
Deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (35)

adry88 1

20.05.2011, 17:29

Romanita 1

09.03.2014, 10:38

Dar ce ros are cacaua la mucenici? numai pentru a le da o culoare? Bunica nu punea si ereau deliciosi

RuxyRux 1

09.03.2014, 11:51

Bunica ta poate ca nu punea, dar mama mea da...si pentru gust si pentru culoare si noua tare mult ne placeau asa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mucenici muntenesti