Hamburgeri

de RuxyRux in Curcan, 2 Mar 2011 | 6109 vizualizari

 

de casa desigur....

Baiatul meu este topit dupa fast food...va spun o noutate? Sigur ca nu...iar eu mama lui sunt disperata, pentru ca de cand e mic l-am hranit sanatos, si am evitat pe cat am putut contactul cu fast food-urile desi era destul de greu pentru ca majoritatea zilelelor onomastice ale copiilor, prietenilor lui se desfasurau la Mc Donalds...devenise o moda si fara sa vreau de cateva ori m-am lasat si eu prinsa de ea...cel mai greu este atunci cand realizezi ca nu e bine si vrei sa fugi..insa aici vine partea cea mai trista...nu te mai lasa dependenta. Am luat masuri imediat, am cautat sa fac in casa hamburgeri, cheesburgeri, imitand retetele lor...pana si pui ca la KFC ii fac, dar stiu ca tot mai scapa cand este cu colegii. I-am aratat tot felul de documentare, cand este langa mine imi spune ca a inteles, ca e ok...insa stiu ca atunci cand este la scoala face alte alegeri.
Totusi e bine sa nu abandonam si pe cat putem sa ii tinem departe de aceste lucruri.

Am ales pentru aceasta reteta carnea de curcan, mult mai usoara decat cea de porc si am cautat sa iasa cat mai delicios hamburgerul. Zic ca mi-a reusit, caci am vazut un copil multumit si totodata incantat, mai ales ca i l-am servit si cu cartofi prajiti( pe care nu-i fac des).
Dar sa trecem la reteta.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr piept de curcan
  • 1 ou
  • o ceapa potrivita
  • 5 catei de usturoi
  • 100 gr parmezan ras
  • 1 morcov
  • 1 miez de paine inmuiat in apa minerala
  • 1 lingura plina de ulei de palmier( sau unt de palmier)
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 2 lingurite de sare  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgeri:

Dam carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, apoi miezul de paine si morcovul. Zdrobim usturoiul si-l adaugam la compozitie, punem parmezanul, uleiul, pesmetul, sarea si omogenizam amestecand foarte bine. Formam hamburgerii.

Punem pesmet pe o farfurie si-i tavalim pe ambele parti.

Punem gratarul pe foc, punem si putin ulei( de palmier) si asezam hamburgerii. Ii tinem pana sunt bine rumeniti avand grija sa ii intoarcem si pe o parte si pe alta.

Ii servim cu castraveciori murati, cartofi prajiti, cu salata verde putin ketchup( de casa e ideal) si desigur in chifle cu susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgeri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Burgeri