Sos de mango si rodii cu somon la cuptor

de RuxyRux in Somon, 25 Mar 2011 | 10621 vizualizari

 

Din capitolul " Cartea de bucate regala", am ales o reteta de peste sofisticata si atat de rafinata incat pe noi ne-a cucerit pe deplin...

 

INGREDIENTE

  • Sosul:
  • 1 fruct de mango curatat si taiat in cubulete de 1 cm
  • 25 gr seminte proaspete de rodie
  • coada de la 1 fir de ceapa verde, taiata marunt
  • 1 lingura de coacaze uscate( eu am avut proaspete)
  • 2 linguri coriandru proaspat
  • 1 lingura zeama de lamaie verde( lime)  proaspat stoarsa
  • 1 lingurita ardei iuti tocati( dupa gust)
  • 1 catel de usturoi pisat
  • sare si piper proaspat macinat  
  • Somonul:
  • 4 bucati de file de somon de grosime egala( aprox 200 gr fiecare)
  • 1 lamaie verde taiata in 8 bucati pentru decor
  • 4 lingurite ulei( masline)
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 2 linguri zeama proaspata de lamaie verde
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 4 foi de salata verde
  • sare si piper dupa gust    
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de mango si rodii cu somon la cuptor:

Sosul:

Curatam fructul de mango, indepartam coaja si scoatem miezul pe care il vom taia in cubulete cat mai egale( pe cat posibil). Amestecam mango cu semintele de rodie, ceapa verde si coacazele intr-un vas. Coriandrul, zeama de lamaie verde, ardeii iuti pisati, catelul de usturoi pisati, sarea si piperul le amestecam intr-un bol. Adaugam compozitia cu mango si amestecam usor. Adaugam sare si piper dupa gust

Sosul il  vom tine intr-un vas de sticla la frigider o zi intreaga. Semintele de rodie ofera culoare si savoare deosebita cremei de mango. Vom scoate sosul din frigider si il vom lasa sa ajunga la temperatura camerei.

Somonul :

Incingem cuptorul la 260 grade ( al meu are maxim 250, asa ca am marit timpul de coacere) Intr-un bol mic, amestecam coriandrul, zeama de lamaie verde, cateii de usturoi pisati sarea si piperul. Punem o foaie pergament intr-o tava( am folosit de Jena) , asezam somonul cu partea solzoasa in jos. Ungem cu amestecul pregatit fiecare bucata.

In functie de preferinta lasam somonul timp de 11 minute ( in cazul acesta l-as fi lasat la 250 grade putin mai mult in jur de 15 min), sau daca il dorim mai patruns 13 minute( in cazul meu la 250 grade l-am lasat 20-25 de min) .

Eu am servit somonul cu sosul deasupra, decorat cu frunze de salata si lamaie verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de mango si rodii cu somon la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (59)

crystyna78 1

23.01.2013, 19:10

Amestecul de mango se pune inainte de a pune pestele la cuptor sau dupa?Nu de alta ,dar in poza arata de parca s-ar pune inainte.

RuxyRux 1

23.01.2013, 19:13

"Eu am servit somonul cu sosul deasupra, decorat cu frunze de salata si lamaie verde."

Uite scrie in text... la masa atunci cand il mananci...

crystyna78 1

24.01.2013, 07:29

Asta am citit,dar nu mi-a fost clar ptr ca poate fi pus langa,ca o garnitura sau peste .Si m-a dus in eroare si poza unde mango pare mai rosu si am crezut ca e gatit.Oricum ,merci!O sa incerc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de peste