RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Chifle cu seminte

In Piine la 9 Mai 2011

Cernem faina intr-un vas pentru framantat, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia, asezam deasupra zaharul si sarea pe margine. Apoi punem smantana si galbenusurile( la temperatura camerei), si adaugam cate putin lichid caldut si incepem sa framantam. Facem acest lucru pana nu se mai...

Vinete pane cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2011

Am curatat vanata de coaja, apoi am taiat-o felii si am presarat sare pe ea. Am batut ouale cu un praf de sare apoi am amestecat pesmetul cu parmezanul ras pe o farfurie, pe o alta farfurie am pus faina. Se tavalesc vinetele prin faina apoi prin ou si prin parmezan cu pesmet. Se prajesc...

Capsuni delicioase

In Dulciuri la 6 Mai 2011

Preparam crema de vanilie: Punem ouale, 150 gr. zahar si vanilia in vasul de mixer si amestecam totul foarte bine. Adaugam si faina( amidonul) si cateva linguri de lapte pentru a subtia compozitia. Fierbem laptele si cand incepe sa dea in clocot, micsoram flacara si turnam in fir subtire...

Supa crema rece de castraveti cu chefir

In Supe la 4 Mai 2011

Spalati si curatati coaja castravetilor, taiati-i bucatele si puneti-i in vasul blenderului. Adaugati chefirul si un varf de cutit de sare si amestecati pana obtineti o crema moale pe care o turnati intr-un vas mai mare. Spalati mararul, tocati-l si pastrati cateva fire pentru ornat, punand...

Muffins After Eight

In Prajituri la 4 Mai 2011

1. Punem la mixer, ouale cu zaharul si vanilia, batem cam 5 minute. 2. Intr-un ibric topim untul si in el ciocolata. 3. In vasul de mixer adaugam si siropul de menta, mai amestecam 5 minute. 3. Cand ciocolata cu unt s-a racit putin o turnam usor peste compozitia cu oua. 4. Adaugam...

Salata de vara cu iaurt

In Salate la 3 Mai 2011

Se spala legumele, se curata apoi se toaca marunt sau dupa dorinta. Se fierb ouale , se lasa cam 8 minute dupa ce au dat in clocot( sa iasa tari), se taie in sferturi, jumatati sau cum dorim. Branza se taie cubulete. Uleiul se amesteca cu zeama de lamaie. Se amesteca legumele ,...

Pasca cu smantana

In Prajituri la 2 Mai 2011

Amestecam galbenusurile cu smantana, zaharul, grisul, faina, aromele( vanilia, coaja de portocala) si apoi  adaugam albusurile batute spuma si le incorporam usor in crema de smantana. Intindem foaia  nu mai inalta de un deget si apoi o mai lasam la crescut 20 de minute( e suficient...

Cozonac cu nutella

In Prajituri la 2 Mai 2011

Avem nevoie de toate ingredientele la temperatura camerei, este foarte important. De aceasta data, am folosit modul cel mai rapid de a face cozonac: 1 Cernem faina in vasul de framantat. 2. Adaugam pe rand toate ingredientele:, drojdia( pentru ca am pus uscata nu a fost nevoie sa o...

Musaca de cartofi, curcan si ciuperci

In Curcan la 2 Mai 2011

1. Fierbem cartofii, apoi ii scurgem, lasam  putina apa si-i facem piure adaugand si untul, apoi il saram dupa gust. 2. Tocam carnea, impreuna cu ceapa, ciupercile si patrunjelul. 3. Intr-o tigaie adanca incalzim usor uleiul si apoi adaugam compozitia de carne si vinul. Lasam zece...

Chiftelute de ciuperci si branza

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2011

Se rad ciupercile pe razatoarea mare, apoi ceapa pe razatoarea mica, se amesteca intr-un vas cu branza, mararul, oul si apoi faina lingura cu lingura, sare si piper dupa gust. Se prajesc in ulei punand cate o lingura din compozitie. Se intorc cu paleta( aveti grija sa nu se rupa). Se...

Cartofi floare

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2011

Alegeti cartofi frumosi, sanatosi, de dimensiunea unui mar pe care ii curatati si-i spalati bine. Ii veti taia cu forma pentru feliat mere. Intr-o tava de jena puneti uleiul si apoi asezati cartofii cu grija sa isi pastreze forma de floare. Stropiti-i cu ulei si presarati ierburile de...

Pasca traditionala cu branza si smantana

In Prajituri la 24 Apr 2011

Se lasa toate ingredientele din timp pe masa sa ajunga la temperatura camerei. E bine sa ne pregatim ingredientele dinainte cu grija astfel incat sa le avem la indemana. Faina se cerne in vasul de framantat, apoi se pune si drojdia dinainte pregatita si amestecata cu lapte si putin zahar sa...

Cartofi noi deliciosi

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

Spalam si curatam cartofii, ii taiem in doua, in trei in functie de dimensiune, ii punem intr-un vas mai adanc si punem deasupra toate ingredientele si usturoiul zdrobit. Ii amestecam foarte bine si ii asezam in tava de Jena, ii dam o ora la cuptor la 200 grade. Sunt atat de gustosi!!!

Ciorba de leurda

In Ciorbe la 19 Apr 2011

Am pregatit omleta din trei oua( Cori eu am pus mai multe) in oala in care am facut si ciorba. Ouale le-am pus in uleiul fierbinte si dupa ce am facut omleta am adaugat supa de legume si am lasat sa dea cateva clocote. Am adaugat leurda tocata in fasii si am lasat sa fiarba foarte putin. Am dat...

Cheese cake cu zmeura

In Prajituri la 17 Apr 2011

Amestecam pentru blat urmatoarele ingrediente: Biscuitii pudra, 1 plic vanilie, migdalele macinate, zaharul, untul si ciocolata topite si 500 gr mascarpone...framantam toate ingredientele, luam o farfurie de tort, asezam inelul culinar in mijloc si punem blatul, nivelandu-l uniform....

Decoratiuni pentru masa pascala

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2011

Amestecati toate ingredientele de mai sus si framantati putin cat sa obtineti un aluat elastic . Infasurati biluta de aluat in folie alimentara si lasati-o 1 ora sa se odihneasca. Cornul abundentei Din folie de aluminiu facem un con pe care il umplem cu bilute formate tot din folie de...

Clatite cu pui si ciuperci in sos de smantana

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2011

Se toaca din cutit carnea de pui foarte marunt. Se incinge uleiul si se adauga untul... se topeste usor, apoi carnea de pui, ceapa tocata si ciupercutele taiate marunt. Se soteaza cinci minute apoi se adauga putina apa si se fierbe carnea bine. La jumatatea fierberii se adauga jumatate din...

Paine de casa a la Jamie

In Piine la 10 Apr 2011

1. Dizolvati drojdia( sau mierea) in jumatate din cantitatea de apa calduta. 2. In vasul de framantat paine , cerneti faina si faceti apoi o gropita in mijlocul ei. Adaugati si sarea pe margine. 3. Turnati in mijloc amestecul de drojdie si zahar si prin miscari circulare incorporati...

Salata de primavara cu germeni si leurda

In Salate la 10 Apr 2011

Am maruntit radacinoasele impreuna cu ardeiul in robotul de bucatarie. Am taiat marunt leurda, am adaugat si zeama de lamaie, si am amestecat apoi cu germenii dinainte pregatiti. Am pus si salata maruntita. Sosul Ligiei contine si fulgi de drojdie pe care eu nu i-am avut( data viitoare sigur...

Crema de legume cu usturoi

In Supe la 10 Apr 2011

Punem untul intr-o oala pe foc la topit, pe flacara mica, adaugam legumele taiate in bucati si le sotam cinci minute, adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand au fiert legumele, punem blenderul in functiune si le mixam, adaugam  sare dupa gust si servim cu mare placere...delicios!

Tort raw " inghetata de fructe"

In Prajituri la 10 Apr 2011

Inghetam bananele. Tortul are 5 straturi, banane, capsuni, kiwi si avocado, mango si ananas si cel de deasupra afine si zmeura. Avem nevoie de o forma de tort cu inel detasabil. Vom imparti in 5 mici boluri nucile si laptele indulcit cu miere. Stratul de banane il vom face punand la...

Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d

In Prajituri la 10 Apr 2011

Eu am modificat putin reteta si am scos galbenusul de ou( nu pot manca ou crud) adaugand cateva linguri de frisca. la glazura II am mai pus putina apa pentru a subtia sosul.  Blat: Se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile cu apa calduta si zaharul le-am mixat foarte...

Salata vitaminizanta

In Salate la 29 Mar 2011

Se spala,  se curata , se toaca si se amesteca verdeata, legumele, cu restul ingredientelor. Se stropeste salata cu uleiul de masline, zeama de lamaie, se aseaza ouale , apoi branza  feta si se presara mararul tocat. Se serveste cu crutoane cu ulei de masline si busuioc.

Vinete parmigiana cu branza feta

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2011

1. Se presara vinetele cu doua lingurite de sare si se lasa  deoparte sa iasa sucurile amare. 2. Se incinge o lingura de ulei intr-o cratita( tigaie) si se pune ceapa. Se adauga  rosiile   taiate, restul de sare  si putin piper. Se fierb acoperite 10- 15 minute, se ia...

Paine neagra multicereale cu tarate

In Piine la 28 Mar 2011

Se pune faina in vasul de framantat, se face o gropita in mijlocul ei, se pune drojdia, deasupra zaharul, sarea pe margine, si se adauga cate putina apa calduta( nu fierbinte!), turnam usor si uleiul si incepem sa framantam.  Se pune chimenul. Este momentul sa adaugam cate putina faina de...

Pui portughez

In Pui la 28 Mar 2011

1. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumeneste puiul zece minute pe ambele parti. Se scoate puiul pe o farfurie si se lasa deoparte. Se scurge grasimea. 2. Se toarna in tigaie vinul de Porto sau Madeira si vinul rosu si se pun la fiert pentru trei minute. Se adauga rosiile, cartofii sucul...

Tortellini Primavera

In Tortellini la 28 Mar 2011

1. Se fierb tortellini 10 minute., adaugand morcovii o data cu ei si brocolli in ultimele doua minute. Se stinge focul si se lasa inca 5 minute cu capacul acoperit. Se scurg . 2. Intre timp se amesteca busuiocul cu migdalele, parmezanul, usturoiul, si putin piper in robot pana se...

Supa bulgareasca "Tarator"

In Sosuri la 28 Mar 2011

Se amesteca uleiul si usturoiul intr-un bol. Se adauga si cubuletele de castravete, nucile si iaurtul. Se amesteca bine. Se sareaza dupa gust. Se da amestecul la rece pentru doua ore . Supa se serveste rece cu marar . Se decoreaza cu o crenguta de marar...yamyyy!

Pahar delicios" Visul fructelor"

In Prajituri la 26 Mar 2011

Avem nevoie de un blender fff bun, un tocator, un cutit ascutit si putina rabdare si placere sa preparam acest desert minunat. Vom incepe sa spalam si sa curatam fructele apoi sa le asezam in mici boluri. Intai avocado, apoi rodia, vom pune semintele intr-un bol. Pregatim paharele....

Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc

In Paste la 26 Mar 2011

Modul de preparare este unul destul de simplu. Pieptul se taie in bucati mici aproximativ de dimensiuni egale. Se incinge uleiul in tigaie, avand grija sa adaugam si doua linguri de apa, astfel incat sa nu calim, stim cu totii ca aceste procedeu nu este unul sanatos. Punem puiul si-l...

Afisate 931 - 960 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

O prăjitură n-ai da și tu...

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]