Cernem faina intr-un vas pentru framantat, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia, asezam deasupra zaharul si sarea pe margine. Apoi punem smantana si galbenusurile( la temperatura camerei), si adaugam cate putin lichid caldut si incepem sa framantam. Facem acest lucru pana nu se mai...
Am curatat vanata de coaja, apoi am taiat-o felii si am presarat sare pe ea.
Am batut ouale cu un praf de sare apoi am amestecat pesmetul cu parmezanul ras pe o farfurie, pe o alta farfurie am pus faina.
Se tavalesc vinetele prin faina apoi prin ou si prin parmezan cu pesmet.
Se prajesc...
Preparam crema de vanilie:
Punem ouale, 150 gr. zahar si vanilia in vasul de mixer si amestecam totul foarte bine. Adaugam si faina( amidonul) si cateva linguri de lapte pentru a subtia compozitia.
Fierbem laptele si cand incepe sa dea in clocot, micsoram flacara si turnam in fir subtire...
Spalati si curatati coaja castravetilor, taiati-i bucatele si puneti-i in vasul blenderului. Adaugati chefirul si un varf de cutit de sare si amestecati pana obtineti o crema moale pe care o turnati intr-un vas mai mare.
Spalati mararul, tocati-l si pastrati cateva fire pentru ornat, punand...
1. Punem la mixer, ouale cu zaharul si vanilia, batem cam 5 minute.
2. Intr-un ibric topim untul si in el ciocolata.
3. In vasul de mixer adaugam si siropul de menta, mai amestecam 5 minute.
3. Cand ciocolata cu unt s-a racit putin o turnam usor peste compozitia cu oua.
4. Adaugam...
Se spala legumele, se curata apoi se toaca marunt sau dupa dorinta.
Se fierb ouale , se lasa cam 8 minute dupa ce au dat in clocot( sa iasa tari), se taie in sferturi, jumatati sau cum dorim.
Branza se taie cubulete.
Uleiul se amesteca cu zeama de lamaie.
Se amesteca legumele ,...
Amestecam galbenusurile cu smantana, zaharul, grisul, faina, aromele( vanilia, coaja de portocala) si apoi adaugam albusurile batute spuma si le incorporam usor in crema de smantana.
Intindem foaia nu mai inalta de un deget si apoi o mai lasam la crescut 20 de minute( e suficient...
Avem nevoie de toate ingredientele la temperatura camerei, este foarte important.
De aceasta data, am folosit modul cel mai rapid de a face cozonac:
1 Cernem faina in vasul de framantat.
2. Adaugam pe rand toate ingredientele:, drojdia( pentru ca am pus uscata nu a fost nevoie sa o...
1. Fierbem cartofii, apoi ii scurgem, lasam putina apa si-i facem piure adaugand si untul, apoi il saram dupa gust.
2. Tocam carnea, impreuna cu ceapa, ciupercile si patrunjelul.
3. Intr-o tigaie adanca incalzim usor uleiul si apoi adaugam compozitia de carne si vinul. Lasam zece...
Se rad ciupercile pe razatoarea mare, apoi ceapa pe razatoarea mica, se amesteca intr-un vas cu branza, mararul, oul si apoi faina lingura cu lingura, sare si piper dupa gust.
Se prajesc in ulei punand cate o lingura din compozitie. Se intorc cu paleta( aveti grija sa nu se rupa).
Se...
Alegeti cartofi frumosi, sanatosi, de dimensiunea unui mar pe care ii curatati si-i spalati bine.
Ii veti taia cu forma pentru feliat mere.
Intr-o tava de jena puneti uleiul si apoi asezati cartofii cu grija sa isi pastreze forma de floare.
Stropiti-i cu ulei si presarati ierburile de...
Se lasa toate ingredientele din timp pe masa sa ajunga la temperatura camerei.
E bine sa ne pregatim ingredientele dinainte cu grija astfel incat sa le avem la indemana.
Faina se cerne in vasul de framantat, apoi se pune si drojdia dinainte pregatita si amestecata cu lapte si putin zahar sa...
Spalam si curatam cartofii, ii taiem in doua, in trei in functie de dimensiune, ii punem intr-un vas mai adanc si punem deasupra toate ingredientele si usturoiul zdrobit. Ii amestecam foarte bine si ii asezam in tava de Jena, ii dam o ora la cuptor la 200 grade. Sunt atat de gustosi!!!
Am pregatit omleta din trei oua( Cori eu am pus mai multe) in oala in care am facut si ciorba. Ouale le-am pus in uleiul fierbinte si dupa ce am facut omleta am adaugat supa de legume si am lasat sa dea cateva clocote. Am adaugat leurda tocata in fasii si am lasat sa fiarba foarte putin. Am dat...
Amestecam pentru blat urmatoarele ingrediente:
Biscuitii pudra, 1 plic vanilie, migdalele macinate, zaharul, untul si ciocolata topite si 500 gr mascarpone...framantam toate ingredientele, luam o farfurie de tort, asezam inelul culinar in mijloc si punem blatul, nivelandu-l uniform....
Amestecati toate ingredientele de mai sus si framantati putin cat sa obtineti un aluat elastic . Infasurati biluta de aluat in folie alimentara si lasati-o 1 ora sa se odihneasca.
Cornul abundentei
Din folie de aluminiu facem un con pe care il umplem cu bilute formate tot din folie de...
Se toaca din cutit carnea de pui foarte marunt.
Se incinge uleiul si se adauga untul... se topeste usor, apoi carnea de pui, ceapa tocata si ciupercutele taiate marunt.
Se soteaza cinci minute apoi se adauga putina apa si se fierbe carnea bine. La jumatatea fierberii se adauga jumatate din...
1. Dizolvati drojdia( sau mierea) in jumatate din cantitatea de apa calduta.
2. In vasul de framantat paine , cerneti faina si faceti apoi o gropita in mijlocul ei. Adaugati si sarea pe margine.
3. Turnati in mijloc amestecul de drojdie si zahar si prin miscari circulare incorporati...
Am maruntit radacinoasele impreuna cu ardeiul in robotul de bucatarie. Am taiat marunt leurda, am adaugat si zeama de lamaie, si am amestecat apoi cu germenii dinainte pregatiti. Am pus si salata maruntita.
Sosul Ligiei contine si fulgi de drojdie pe care eu nu i-am avut( data viitoare sigur...
Punem untul intr-o oala pe foc la topit, pe flacara mica, adaugam legumele taiate in bucati si le sotam cinci minute, adaugam apa si lasam sa fiarba.
Cand au fiert legumele, punem blenderul in functiune si le mixam, adaugam sare dupa gust si servim cu mare placere...delicios!
Inghetam bananele.
Tortul are 5 straturi, banane, capsuni, kiwi si avocado, mango si ananas si cel de deasupra afine si zmeura.
Avem nevoie de o forma de tort cu inel detasabil.
Vom imparti in 5 mici boluri nucile si laptele indulcit cu miere.
Stratul de banane il vom face punand la...
Eu am modificat putin reteta si am scos galbenusul de ou( nu pot manca ou crud) adaugand cateva linguri de frisca. la glazura II am mai pus putina apa pentru a subtia sosul.
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu apa calduta si zaharul le-am mixat foarte...
Se spala, se curata , se toaca si se amesteca verdeata, legumele, cu restul ingredientelor.
Se stropeste salata cu uleiul de masline, zeama de lamaie, se aseaza ouale , apoi branza feta si se presara mararul tocat.
Se serveste cu crutoane cu ulei de masline si busuioc.
1. Se presara vinetele cu doua lingurite de sare si se lasa deoparte sa iasa sucurile amare.
2. Se incinge o lingura de ulei intr-o cratita( tigaie) si se pune ceapa.
Se adauga rosiile taiate, restul de sare si putin piper. Se fierb acoperite 10- 15 minute, se ia...
Se pune faina in vasul de framantat, se face o gropita in mijlocul ei, se pune drojdia, deasupra zaharul, sarea pe margine, si se adauga cate putina apa calduta( nu fierbinte!), turnam usor si uleiul si incepem sa framantam. Se pune chimenul. Este momentul sa adaugam cate putina faina de...
1. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumeneste puiul zece minute pe ambele parti. Se scoate puiul pe o farfurie si se lasa deoparte. Se scurge grasimea.
2. Se toarna in tigaie vinul de Porto sau Madeira si vinul rosu si se pun la fiert pentru trei minute. Se adauga rosiile, cartofii sucul...
1. Se fierb tortellini 10 minute., adaugand morcovii o data cu ei si brocolli in ultimele doua minute.
Se stinge focul si se lasa inca 5 minute cu capacul acoperit.
Se scurg .
2. Intre timp se amesteca busuiocul cu migdalele, parmezanul, usturoiul, si putin piper in robot pana se...
Se amesteca uleiul si usturoiul intr-un bol. Se adauga si cubuletele de castravete, nucile si iaurtul. Se amesteca bine. Se sareaza dupa gust.
Se da amestecul la rece pentru doua ore .
Supa se serveste rece cu marar . Se decoreaza cu o crenguta de marar...yamyyy!
Avem nevoie de un blender fff bun, un tocator, un cutit ascutit si putina rabdare si placere sa preparam acest desert minunat.
Vom incepe sa spalam si sa curatam fructele apoi sa le asezam in mici boluri.
Intai avocado, apoi rodia, vom pune semintele intr-un bol.
Pregatim paharele....
Modul de preparare este unul destul de simplu.
Pieptul se taie in bucati mici aproximativ de dimensiuni egale.
Se incinge uleiul in tigaie, avand grija sa adaugam si doua linguri de apa, astfel incat sa nu calim, stim cu totii ca aceste procedeu nu este unul sanatos.
Punem puiul si-l...
Chifle cu seminte
Cernem faina intr-un vas pentru framantat, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia, asezam deasupra zaharul si sarea pe margine. Apoi punem smantana si galbenusurile( la temperatura camerei), si adaugam cate putin lichid caldut si incepem sa framantam. Facem acest lucru pana nu se mai...
Vinete pane cu parmezan
Am curatat vanata de coaja, apoi am taiat-o felii si am presarat sare pe ea. Am batut ouale cu un praf de sare apoi am amestecat pesmetul cu parmezanul ras pe o farfurie, pe o alta farfurie am pus faina. Se tavalesc vinetele prin faina apoi prin ou si prin parmezan cu pesmet. Se prajesc...
Capsuni delicioase
Preparam crema de vanilie: Punem ouale, 150 gr. zahar si vanilia in vasul de mixer si amestecam totul foarte bine. Adaugam si faina( amidonul) si cateva linguri de lapte pentru a subtia compozitia. Fierbem laptele si cand incepe sa dea in clocot, micsoram flacara si turnam in fir subtire...
Supa crema rece de castraveti cu chefir
Spalati si curatati coaja castravetilor, taiati-i bucatele si puneti-i in vasul blenderului. Adaugati chefirul si un varf de cutit de sare si amestecati pana obtineti o crema moale pe care o turnati intr-un vas mai mare. Spalati mararul, tocati-l si pastrati cateva fire pentru ornat, punand...
Muffins After Eight
1. Punem la mixer, ouale cu zaharul si vanilia, batem cam 5 minute. 2. Intr-un ibric topim untul si in el ciocolata. 3. In vasul de mixer adaugam si siropul de menta, mai amestecam 5 minute. 3. Cand ciocolata cu unt s-a racit putin o turnam usor peste compozitia cu oua. 4. Adaugam...
Salata de vara cu iaurt
Se spala legumele, se curata apoi se toaca marunt sau dupa dorinta. Se fierb ouale , se lasa cam 8 minute dupa ce au dat in clocot( sa iasa tari), se taie in sferturi, jumatati sau cum dorim. Branza se taie cubulete. Uleiul se amesteca cu zeama de lamaie. Se amesteca legumele ,...
Pasca cu smantana
Amestecam galbenusurile cu smantana, zaharul, grisul, faina, aromele( vanilia, coaja de portocala) si apoi adaugam albusurile batute spuma si le incorporam usor in crema de smantana. Intindem foaia nu mai inalta de un deget si apoi o mai lasam la crescut 20 de minute( e suficient...
Cozonac cu nutella
Avem nevoie de toate ingredientele la temperatura camerei, este foarte important. De aceasta data, am folosit modul cel mai rapid de a face cozonac: 1 Cernem faina in vasul de framantat. 2. Adaugam pe rand toate ingredientele:, drojdia( pentru ca am pus uscata nu a fost nevoie sa o...
Musaca de cartofi, curcan si ciuperci
1. Fierbem cartofii, apoi ii scurgem, lasam putina apa si-i facem piure adaugand si untul, apoi il saram dupa gust. 2. Tocam carnea, impreuna cu ceapa, ciupercile si patrunjelul. 3. Intr-o tigaie adanca incalzim usor uleiul si apoi adaugam compozitia de carne si vinul. Lasam zece...
Chiftelute de ciuperci si branza
Se rad ciupercile pe razatoarea mare, apoi ceapa pe razatoarea mica, se amesteca intr-un vas cu branza, mararul, oul si apoi faina lingura cu lingura, sare si piper dupa gust. Se prajesc in ulei punand cate o lingura din compozitie. Se intorc cu paleta( aveti grija sa nu se rupa). Se...
Cartofi floare
Alegeti cartofi frumosi, sanatosi, de dimensiunea unui mar pe care ii curatati si-i spalati bine. Ii veti taia cu forma pentru feliat mere. Intr-o tava de jena puneti uleiul si apoi asezati cartofii cu grija sa isi pastreze forma de floare. Stropiti-i cu ulei si presarati ierburile de...
Pasca traditionala cu branza si smantana
Se lasa toate ingredientele din timp pe masa sa ajunga la temperatura camerei. E bine sa ne pregatim ingredientele dinainte cu grija astfel incat sa le avem la indemana. Faina se cerne in vasul de framantat, apoi se pune si drojdia dinainte pregatita si amestecata cu lapte si putin zahar sa...
Cartofi noi deliciosi
Spalam si curatam cartofii, ii taiem in doua, in trei in functie de dimensiune, ii punem intr-un vas mai adanc si punem deasupra toate ingredientele si usturoiul zdrobit. Ii amestecam foarte bine si ii asezam in tava de Jena, ii dam o ora la cuptor la 200 grade. Sunt atat de gustosi!!!
Ciorba de leurda
Am pregatit omleta din trei oua( Cori eu am pus mai multe) in oala in care am facut si ciorba. Ouale le-am pus in uleiul fierbinte si dupa ce am facut omleta am adaugat supa de legume si am lasat sa dea cateva clocote. Am adaugat leurda tocata in fasii si am lasat sa fiarba foarte putin. Am dat...
Cheese cake cu zmeura
Amestecam pentru blat urmatoarele ingrediente: Biscuitii pudra, 1 plic vanilie, migdalele macinate, zaharul, untul si ciocolata topite si 500 gr mascarpone...framantam toate ingredientele, luam o farfurie de tort, asezam inelul culinar in mijloc si punem blatul, nivelandu-l uniform....
Decoratiuni pentru masa pascala
Amestecati toate ingredientele de mai sus si framantati putin cat sa obtineti un aluat elastic . Infasurati biluta de aluat in folie alimentara si lasati-o 1 ora sa se odihneasca. Cornul abundentei Din folie de aluminiu facem un con pe care il umplem cu bilute formate tot din folie de...
Clatite cu pui si ciuperci in sos de smantana
Se toaca din cutit carnea de pui foarte marunt. Se incinge uleiul si se adauga untul... se topeste usor, apoi carnea de pui, ceapa tocata si ciupercutele taiate marunt. Se soteaza cinci minute apoi se adauga putina apa si se fierbe carnea bine. La jumatatea fierberii se adauga jumatate din...
Paine de casa a la Jamie
1. Dizolvati drojdia( sau mierea) in jumatate din cantitatea de apa calduta. 2. In vasul de framantat paine , cerneti faina si faceti apoi o gropita in mijlocul ei. Adaugati si sarea pe margine. 3. Turnati in mijloc amestecul de drojdie si zahar si prin miscari circulare incorporati...
Salata de primavara cu germeni si leurda
Am maruntit radacinoasele impreuna cu ardeiul in robotul de bucatarie. Am taiat marunt leurda, am adaugat si zeama de lamaie, si am amestecat apoi cu germenii dinainte pregatiti. Am pus si salata maruntita. Sosul Ligiei contine si fulgi de drojdie pe care eu nu i-am avut( data viitoare sigur...
Crema de legume cu usturoi
Punem untul intr-o oala pe foc la topit, pe flacara mica, adaugam legumele taiate in bucati si le sotam cinci minute, adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand au fiert legumele, punem blenderul in functiune si le mixam, adaugam sare dupa gust si servim cu mare placere...delicios!
Tort raw " inghetata de fructe"
Inghetam bananele. Tortul are 5 straturi, banane, capsuni, kiwi si avocado, mango si ananas si cel de deasupra afine si zmeura. Avem nevoie de o forma de tort cu inel detasabil. Vom imparti in 5 mici boluri nucile si laptele indulcit cu miere. Stratul de banane il vom face punand la...
Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d
Eu am modificat putin reteta si am scos galbenusul de ou( nu pot manca ou crud) adaugand cateva linguri de frisca. la glazura II am mai pus putina apa pentru a subtia sosul. Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu apa calduta si zaharul le-am mixat foarte...
Salata vitaminizanta
Se spala, se curata , se toaca si se amesteca verdeata, legumele, cu restul ingredientelor. Se stropeste salata cu uleiul de masline, zeama de lamaie, se aseaza ouale , apoi branza feta si se presara mararul tocat. Se serveste cu crutoane cu ulei de masline si busuioc.
Vinete parmigiana cu branza feta
1. Se presara vinetele cu doua lingurite de sare si se lasa deoparte sa iasa sucurile amare. 2. Se incinge o lingura de ulei intr-o cratita( tigaie) si se pune ceapa. Se adauga rosiile taiate, restul de sare si putin piper. Se fierb acoperite 10- 15 minute, se ia...
Paine neagra multicereale cu tarate
Se pune faina in vasul de framantat, se face o gropita in mijlocul ei, se pune drojdia, deasupra zaharul, sarea pe margine, si se adauga cate putina apa calduta( nu fierbinte!), turnam usor si uleiul si incepem sa framantam. Se pune chimenul. Este momentul sa adaugam cate putina faina de...
Pui portughez
1. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumeneste puiul zece minute pe ambele parti. Se scoate puiul pe o farfurie si se lasa deoparte. Se scurge grasimea. 2. Se toarna in tigaie vinul de Porto sau Madeira si vinul rosu si se pun la fiert pentru trei minute. Se adauga rosiile, cartofii sucul...
Tortellini Primavera
1. Se fierb tortellini 10 minute., adaugand morcovii o data cu ei si brocolli in ultimele doua minute. Se stinge focul si se lasa inca 5 minute cu capacul acoperit. Se scurg . 2. Intre timp se amesteca busuiocul cu migdalele, parmezanul, usturoiul, si putin piper in robot pana se...
Supa bulgareasca "Tarator"
Se amesteca uleiul si usturoiul intr-un bol. Se adauga si cubuletele de castravete, nucile si iaurtul. Se amesteca bine. Se sareaza dupa gust. Se da amestecul la rece pentru doua ore . Supa se serveste rece cu marar . Se decoreaza cu o crenguta de marar...yamyyy!
Pahar delicios" Visul fructelor"
Avem nevoie de un blender fff bun, un tocator, un cutit ascutit si putina rabdare si placere sa preparam acest desert minunat. Vom incepe sa spalam si sa curatam fructele apoi sa le asezam in mici boluri. Intai avocado, apoi rodia, vom pune semintele intr-un bol. Pregatim paharele....
Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc
Modul de preparare este unul destul de simplu. Pieptul se taie in bucati mici aproximativ de dimensiuni egale. Se incinge uleiul in tigaie, avand grija sa adaugam si doua linguri de apa, astfel incat sa nu calim, stim cu totii ca aceste procedeu nu este unul sanatos. Punem puiul si-l...