O mancare italieneasca suculenta in care se imbina perfect straturile de vinete cu sosul de ceapa rosii si busuioc completandu-se perfect cu branza mozarella, eu am facut o mica mare abatere si am inlocuit mozarella cu feta.
Gustul este senzational....
1. Se presara vinetele cu doua lingurite de sare si se lasa deoparte sa iasa sucurile amare.
2. Se incinge o lingura de ulei intr-o cratita( tigaie) si se pune ceapa.
Se adauga rosiile taiate, restul de sare si putin piper. Se fierb acoperite 10- 15 minute, se ia cratita de pe foc si se pune busuiocul.
3. Se clatesc feliile de vinete si se scurg bine. Se usuca cu un servet de hartie si apoi se presara cu faina.
Se incinge jumatate din ulei in tigaie si se prajesc vinetele doua trei minute pe ambele parti. Se procedeaza la fel cu restul de vinete adaugand-use ulei cand este nevoie.
4.Se aseaza un strat de vinete pe fundul unei tavi( rotunde), se presara parmezanul, 3/4 din branza feta si o treime din sosul de rosii. Din nou ultimul strat de vinete, parmezanul, sosul de rosii si restul de branza feta deasupra pentru decor.
Se incinge cuptorul la 200 grade si se coace pentru 30 de minute.
Atat de gustos!