Vinete parmigiana cu branza feta

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 29 Mar 2011 | 6191 vizualizari

 

O mancare italieneasca suculenta in care se imbina perfect straturile de vinete cu sosul de ceapa rosii si busuioc completandu-se perfect cu branza mozarella, eu am facut o mica mare abatere si am inlocuit mozarella cu feta.
Gustul este senzational....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete curatate si taiate felii
  • 1 lingura rasa de sare
  • 150 ml ulei masline( e posibil sa intre putin mai mult la prajit)
  • 1 ceapa mare curatata si taiata marunt
  • 700 gr rosii proaspete decojite si taiate( eu nu le-am decojit)
  • Piper negru proaspat macinat
  • 60 gr faina
  • 30 gr parmezan ras
  • 350 gr branza feta
  • 2 linguri busuioc proaspat taiat subtire
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete parmigiana cu branza feta:

1. Se presara vinetele cu doua lingurite de sare si se lasa  deoparte sa iasa sucurile amare.

2. Se incinge o lingura de ulei intr-o cratita( tigaie) si se pune ceapa.

Se adauga  rosiile   taiate, restul de sare  si putin piper. Se fierb acoperite 10- 15 minute, se ia cratita de pe foc si se pune busuiocul.

3. Se clatesc feliile de vinete si se scurg bine.  Se usuca cu un servet de hartie si apoi se presara cu faina.

 Se incinge jumatate din ulei in tigaie si se prajesc vinetele doua trei minute pe ambele parti.  Se procedeaza la fel cu restul de vinete adaugand-use ulei cand este nevoie.

4.Se aseaza un strat de vinete pe fundul unei tavi( rotunde), se presara parmezanul,  3/4 din branza feta si o treime din sosul de rosii. Din nou ultimul strat de vinete, parmezanul, sosul de rosii si restul de branza feta deasupra pentru decor.

Se incinge cuptorul la 200 grade si se coace pentru 30 de minute.

Atat de gustos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete parmigiana cu branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Saratele din iaurt cu feta si oregano