Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d

de RuxyRux in Prajituri, 10 Apr 2011 | 13855 vizualizari

 

Oare ce-mi place mai mult la aceasta prajitura? Culoarea verde firul crud al ierbii, gustul puternic mentolat sau combinatia cu sosul bogat de ciocolata...mmmm....cred ca toate trei variantele la un loc incununate intr-o prajitura delicata si atat de delicioasa, multumesc Gabytza draga mea...

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata
  • o lingurita praf copt
  • un vf cutit sare
  • 60 ml apa calduta

Crema:

  • 300 gr unt
  • 15 linguri sirop menta
  • 200 zahar pudra
  • 10 linguri frisca lichida
  • 2 pliculete vanilie

Glazura I

  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri sirop menta
  • 50 gr unt
  • o lingura ulei  

Glazura II

  • 220 gr ciocolata
  • o lingura zahar
  • o lingura sirop menta
  • 100 gr unt
  • o lingura ulei
  • putina apa

Sirop

  • 200 ml apa fiarta
  • 3 linguri sirop menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d:

Eu am modificat putin reteta si am scos galbenusul de ou( nu pot manca ou crud) adaugand cateva linguri de frisca. la glazura II am mai pus putina apa pentru a subtia sosul.

 Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile cu apa calduta si zaharul le-am mixat foarte bine si am obtinut o crema  cu consistenta unei smantani, eu am adaugat ciocolata topita apoi faina, praful de copt si cacaoa. Am batut spuma albusurile, am adaugat intai o parte( 2/3) si apoi restul amestecand usor de jos in sus. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt( eu nu stiu unde mi-a fost mintea si am uitat sa fac asta, am uns doar tava cu unt si apoi am turnat compozitia...mi-ar fi fost simplu sa scot blatul  in primul caz, astfel ca am fost nevoita sa tai in doua blatul sa il pot scoate mai usor.

Am dat la 170 grade pentru fix 25 de minute. Am racit blatul apoi l-am taiat in doua transversal.

Crema: Eu am folosit numai unt si l-am mixat usor cu zaharul, vanilia, siropul de menta si apoi am inceput sa pun cate o lingura de frisca, pana am inglobat toata frisca in crema.

Asamblarea prajiturii: Am insiropat primul blat cu jumatate din cantitatea de sirop, apoi am uns cu jumatate din crema.

Am preparat glazura 1 prin topirea la foc mic a ingredientelor amestecate intr-un ibric. Am dat zece minute la rece la frigider ai apoi am turnat peste prajitura. Am pus si restul de crema apoi blatul deasupra. La-m insiropat si l-am dat la rece toata noaptea( Gabytza ne specifica doua ore) Am preparat glazura doi prin topirea ingredientelor si amestecarea lor in ibric pe foc, am pus si putina apa deoarece imi place sosul mai subtirel si am servit cald peste prajitura rece portionata dupa dorinta.

E o prajiturica superba...o recomand cu drag...

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,turnata,, cu mere