Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d

de RuxyRux in Prajituri, 10 Apr 2011 | 13733 vizualizari

 

Oare ce-mi place mai mult la aceasta prajitura? Culoarea verde firul crud al ierbii, gustul puternic mentolat sau combinatia cu sosul bogat de ciocolata...mmmm....cred ca toate trei variantele la un loc incununate intr-o prajitura delicata si atat de delicioasa, multumesc Gabytza draga mea...

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata
  • o lingurita praf copt
  • un vf cutit sare
  • 60 ml apa calduta

Crema:

  • 300 gr unt
  • 15 linguri sirop menta
  • 200 zahar pudra
  • 10 linguri frisca lichida
  • 2 pliculete vanilie

Glazura I

  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri sirop menta
  • 50 gr unt
  • o lingura ulei  

Glazura II

  • 220 gr ciocolata
  • o lingura zahar
  • o lingura sirop menta
  • 100 gr unt
  • o lingura ulei
  • putina apa

Sirop

  • 200 ml apa fiarta
  • 3 linguri sirop menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d:

Eu am modificat putin reteta si am scos galbenusul de ou( nu pot manca ou crud) adaugand cateva linguri de frisca. la glazura II am mai pus putina apa pentru a subtia sosul.

 Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.  Galbenusurile cu apa calduta si zaharul le-am mixat foarte bine si am obtinut o crema  cu consistenta unei smantani, eu am adaugat ciocolata topita apoi faina, praful de copt si cacaoa. Am batut spuma albusurile, am adaugat intai o parte( 2/3) si apoi restul amestecand usor de jos in sus. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt( eu nu stiu unde mi-a fost mintea si am uitat sa fac asta, am uns doar tava cu unt si apoi am turnat compozitia...mi-ar fi fost simplu sa scot blatul  in primul caz, astfel ca am fost nevoita sa tai in doua blatul sa il pot scoate mai usor.

Am dat la 170 grade pentru fix 25 de minute. Am racit blatul apoi l-am taiat in doua transversal.

Crema: Eu am folosit numai unt si l-am mixat usor cu zaharul, vanilia, siropul de menta si apoi am inceput sa pun cate o lingura de frisca, pana am inglobat toata frisca in crema.

Asamblarea prajiturii: Am insiropat primul blat cu jumatate din cantitatea de sirop, apoi am uns cu jumatate din crema.

Am preparat glazura 1 prin topirea la foc mic a ingredientelor amestecate intr-un ibric. Am dat zece minute la rece la frigider ai apoi am turnat peste prajitura. Am pus si restul de crema apoi blatul deasupra. La-m insiropat si l-am dat la rece toata noaptea( Gabytza ne specifica doua ore) Am preparat glazura doi prin topirea ingredientelor si amestecarea lor in ibric pe foc, am pus si putina apa deoarece imi place sosul mai subtirel si am servit cald peste prajitura rece portionata dupa dorinta.

E o prajiturica superba...o recomand cu drag...

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si ciocolata By Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (90)

mihaelar63 1

17.04.2011, 00:09

Ce bunatate !!!

RuxyRux 1

17.04.2011, 10:39

Multumesc Mihaela...sa stii ca daaaaa....inca mai am sirop de menta

adry88 1

20.05.2011, 17:20

un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba si visine