Un fel delicios de mancare cu pui si vin de Porto din bucataria portugheza...o adevarata incantare.
Reteta din cartea" O masa intr-o farfurie" de la Reader's Digest.
1. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumeneste puiul zece minute pe ambele parti. Se scoate puiul pe o farfurie si se lasa deoparte. Se scurge grasimea.
2. Se toarna in tigaie vinul de Porto sau Madeira si vinul rosu si se pun la fiert pentru trei minute. Se adauga rosiile, cartofii sucul de portocala si jambonul si se lasa la fiert.
3. Cand clocotesc se pune si puiul inapoi in tigaie.
4. Se reduce focul si se lasa in jur de 40 de minute amestecand din cand in cand.
5. Cand puiul este fiert se adauga maslinele si varza si se mai lasa inca zece minute.
6. Puiul se serveste pe un platou incalzit ornat cu frunze de salata si felii de portocala.