Am dat startul la sezonul inghetatei, sincera sa fiu abia asteptam...am ales sa fac acest tort delicios, dupa ce am savurat din priviri inghetata facuta de sursa mea permanenta de inspiratie minunata Ligia...
http://ligiapop.com/2010/07/17/inghetata-de-visine/
Inghetam bananele.
Tortul are 5 straturi, banane, capsuni, kiwi si avocado, mango si ananas si cel de deasupra afine si zmeura.
Avem nevoie de o forma de tort cu inel detasabil.
Vom imparti in 5 mici boluri nucile si laptele indulcit cu miere.
Stratul de banane il vom face punand la blender bananele, nucile, laptele indulcit, un pic din plicul de vanilie si o lingura de unt de cocos.
Turnam compozitia in forma si dam la congelator.
Pentru al doilea strat vom avea nevoie de nuci, lapte si capsuni, apoi un mic praf de vanilie.
Scoatem forma din congelator si adaugam al doilea strat. Dam din nou la congelator.
Vom spala blenderul de fiecare data.
Al treilea strat este cel de kiwi si avocado, nuci, lapte, unt de cocos si praf de vanilie. Scoatem forma din congelator si turnam cu grija. Daca aveti rabdare sa se intareasca mai bine si desigur timp mai mult straturile se vor cunoaste mai bine fara sa se intrepatrunda.
Al patrulea strat este cel de ananas si mango, nuci, lapte, unt de cocos si un praf de vanilie.
Scoatem forma din congelator si turnam compozitia mixata la blender. Punem forma inapoi.
Si ultimul strat este cel de afine, zmeura, nuci, lapte, unt de cocos si praf de vanilie.
Ornam cu fructe numai dupa ce s-a congelat foarte bine.
Inainte sa scoatem inelul detasabil vom trece usor cu un cutit ascutit si vom desprinde marginile. Astfel vom evita ruperea tortului.
Il vom tine la congelator si vom lucra destul de repede atunci cand il vom felia.
Il servim cu mare placere...