Da daaaa cu nutella...delicios! Reteta este tot cea de la ianculubita pentru aluat ( multumesc din nou draga mea) cu modificarile facute de mine( am postat la pasca traditionala (reteta) si de data aceasta facut la modul cel mai simplu si rapid...fara mixer, fara prea mult framantat...iar rezultatul sper sa va placa...eu garantez ca e grozav!
Avem nevoie de toate ingredientele la temperatura camerei, este foarte important.
De aceasta data, am folosit modul cel mai rapid de a face cozonac:
1 Cernem faina in vasul de framantat.
2. Adaugam pe rand toate ingredientele:, drojdia( pentru ca am pus uscata nu a fost nevoie sa o dizolv), zaharul, sarea, aromele, ouale, untul, uleiul, si incepem sa framantam amestecand si iaurtul. Este foarte posibil sa mai fie nevoie de putina faina, framantam pana nu se mai lipeste de mana...nu dureaza mult.
3. Acoperim cu un servet si lasam la dospit la loc cald in bucatarie pana isi dubleaza volumul.
4. Eu am facut si o pasca astfel ca aluatul l-am impartit in doua bucati mai mari si una mai mica( pentru pasca), pentru cozonac eu am tavi mari si atunci dintr-un kg imi ies 3...daca tavile sunt mai micute si nu faceti pasca, din cantitate pot iesi 4 cozonacei.
5. Intindem bucata de coca direct pe foaia pergament si o ungem cu nutella( 1/2 borcan mic), apoi rulam cozonacul.
7. Punem in tava cu tot cu foaia de copt si mai lasam 30-45 de minute la crescut pana ajung in marginea tavii. Ungem apoi cu galbenus de ou.
8. Coacem in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30-35 de minute.