Chifle cu seminte

de RuxyRux in Piine, 9 Mai 2011 | 4330 vizualizari

 

a la Ruxy desigur.................mari, pufoase si foarte gustoase...iar calde sunt o nebunie...

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina si inca doua trei linguri pentru framantat
  • 400 ml lichid din care jumatate lapte jumatate apa 
  • 2 linguri mari pline de smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura rasa sare
  • 2 linguri rase zahar( brun)
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • 1/2 cana de seminte crude de floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu seminte:

Cernem faina intr-un vas pentru framantat, facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia, asezam deasupra zaharul si sarea pe margine. Apoi punem smantana si galbenusurile( la temperatura camerei), si adaugam cate putin lichid caldut si incepem sa framantam. Facem acest lucru pana nu se mai lipeste aluatul de maini, pentru asta vom mai avea nevoie de cateva linguri de faina.

Acoperim cu un servet si lasam la cald 40 de minute( langa aragazul cu focul aprins).

Asezam in tava o foaie de copt( pergament) si dam forma chiflelor ( impartim aluatul in 8 bucati aproximativ egale).

 Dupa 10-15 min, le ungem cu galbenus( caldut) si asezam semintele , le mai lasam la crescut inca aprox. 20 de minute.

Incingem cuptorul la 180 grade si coacem chiflele pentru 25-30 de minute in functie de cuptor...apoi le servim cu pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta