RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Prajitura cu iaurt si piersici

In Prajituri la 26 Iun 2011

Punem la mixer ouale cu zaharul, mixam in jur de zece minute. Adaugam iaurtul si vanilia. Adaugam si faina plus praful de copt stins. Un mic praf de sare si oprim mixerul. Pregatim tava de cuptor eu am folosit forma de tarta care imi place foarte mult. O tapetam cu hartie de copt si turnam...

Prajitura delicioasa cu zmeura si sos de capsuni

In Prajituri la 25 Iun 2011

Pentru ca mi-am achizitionat mult doritul inel culinar si pentru ca aveam fructe proaspete delicioase m-am gandit rapid sa fac aceasta prajitura foarte gustoasa. Blatul: Punem la mixer ouale si zaharul apoi praful de vanilie si mixam in jur de zece minute. Intre timp intr-un ibric...

Cheesecake cu zmeura si nectarine

In Prajituri la 22 Iun 2011

Amestecam la mixer, branza de vaci cu zaharul si vanilia, apoi adaugam si iaurtul, va rezulta o crema de branza delicioasa pe care o vom da la rece. Preparam crema de vanilie: Punem laptele la foc mic impreuna cu vanilia, galbenusurile le mixam bine cu zaharul, gelatina o dizolvam in apa...

Placinta stransa cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2011

Amestecam branza cu ouale si mararul, apoi adaugam si smantana. Intindem o foaie de copt in tava de Jena, apoi desfacem foaia de aluat, o punem in tava, asezam branza in mijloc si o strangem aducand marginile in mijloc si acoperind branza. Ungem cu galbenus, presaram chimen si o coacem la...

Somon cu masline la cuptor

In Somon la 17 Iun 2011

Amestecam somonul cu sare, ulei de masline si zeama de lamaie. Asezam bucatile in tava de Jena, ornam cu feliile de lamaie si dam la cuptor la 200 grade pentru 25 de minute. Scoatem tava si asezam maslinele si o introducem din nou la cuptor pentru 20 de minute. In ultimele cinci minute turnam...

Mazare noua cu rosii

In Mancaruri de post la 17 Iun 2011

Incingem uleiul, eu pun intotdeauna si doua trei linguri de apa de la inceput, apoi ceapa taiata marunt si o sotam cinci minute. Adaugam mazarea spalata( curatata) si o amestecam bine cu ceapa. Adaugam si apa cat sa fie acoperita mazarea( dar nu foarte multa) si o fierbem. Cand este aproape...

Salata calda de cartofi cu iaurt

In Salate la 17 Iun 2011

Fierbem cartofii in coaja apoi ii curatam si ii taiem in cuburi mai mari. Cat sunt calzi ii amestecam cu iaurt, cu cateii de usturoi zdrobiti, adaugam si mararul, apoi sarea dupa gust. Amestecam cu grija sa nu zdrobim cartofii foarte tare. Decoram dupa inspiratie si servim cu placere. Eu am...

Pastrav pe pat de rosii in sos tomat

In Pastrav la 4 Iun 2011

Am spalat bine pastravul deja curatat. Apoi am feliat rosiile. Intr-o tava de Jena, am turnat 3 linguri de ulei de masline, apoi am uns tava si am asezat patul de rosii. Pe patul de rosii am culcat pastravii si le-am urat un nani bun si delicios. I-am umplut cu cate trei felii de lamaie....

Dorada pe pat de sare

In Peste la 3 Iun 2011

Spalam pestele( gata curatat) si-l umplem cu zeama de lamaie, ulei de masline, felii de lamaie, sare si patrunjel. Asezam pestele pe patul de sare, il ornam cu felii de lamaie si il dam la cuptor( 200 grade), pentru 40-45 de minute. Scoatem pestele cand este gata si turnam deasupra cat este...

Tort Panna Cotta cu capsuni

In Torturi la 25 Mai 2011

Blatul : Punem la mixer, ouale cu zaharul, apoi vanilia si faina plus praful de copt. Topim untul si in el ciocolata. Lasam putin sa se raceasca. Incingem cuptorul la 180 grade, tapetam cu hartie de copt o forma inel de tort si turnam mai bine de un sfert din compozitie si facem primul...

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 24 Mai 2011

Socata reteta bunicii Se spala florile de soc, se pun in vasul pentru socata( sau borcan), se pun lamaile feliate, zaharul, in jur de 5-600 gr( sau mierea dupa gust). Se adauga si zeama de lamaie, apoi batonul de vanilie. Se amesteca usor cat sa se topeasca zaharul( mierea). Se lasa doua...

Flori de dovlecel pane cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2011

Se curata florile de dovlecel( cele mai bune fotografii si modul pas cu pas de curatare eu le-am gasit aici la Laura A).  http://adamache-laura.blogspot.com/2009/06/flori-de-dovlecel-umplute.html Pregatim compozitia pentru pane: Batem ouale cu sarea, adaugam si faina, apoi...

Paine cozonac

In Piine la 22 Mai 2011

In vasul de framantat cernem faina. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia uscata. Deasupra presaram zaharul, pe margine sarea. Amestecam galbenusurile cu iaurtul, iar albusurile le batem spuma. Turnam iaurtul cu galbenus peste faina. Incalzim usor laptele si topim untul in el(...

Chifle floare cu susan si mac

In Piine la 20 Mai 2011

Intr-un vas puneti untul taiat bucatele si deasupra 100 ml lapte caldut.  In ligheanul de framantat cerneti faina si puneti in mijloc drojdia uscata, zaharul deasupra iar pe margini sarea si iaurtul( aveti grija sa nu fie rece). Incepeti sa framantati adaugand usor  si untul cu...

Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde

In Somon la 19 Mai 2011

Se scoate pielea somonului si se taie fasiute. Se spala prazul, in cazul de fata arpagicul si se taie felii, apoi se amesteca intr-un vas cu somonul. Se potriveste de sare si piper. Se tapeteaza tava de cuptor cu pergament( hartie de copt),  apoi cu o lingura se pun gramajoare din...

Salata de fructe in coaja de pepene

In Dulciuri la 17 Mai 2011

Taiem pepenele in jumatate, scoatem miezul si-l taiem pe cat se poate in cubulete. Taiem si fructele cum dorim. Curatam si rodia si scoatem semintele. Capsunile le lasam peste noapte spalate si curatate cu putin zahar peste ele( le putem lasa si cateva ore) la rece. Le taiem in...

Chifle cu smantana si branza Feta

In Piine la 17 Mai 2011

Cernem faina in vasul de paine, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, deasupra ei zaharul, pe margini asezam sarea si branza maruntita, de jur imprejur smantana. Turnam cate putina apa calduta si framantam aluatul in jur de 10 minute.  Cu un cutit taiem in cruce aluatul si...

Bors de perisoare

In Ciorbe la 17 Mai 2011

Spalam zarzavatul si-l tocam, apoi cartofii ii spalam si-i taiem in sferturi. Punem la foc potrivit oala si peste zarzavatul tocat turnam apa race, lasam sa dea in clocot si punem perisoarele( unele persoane procedeaza invers pun intai carnea apoi aduna spuma si pun zarzavatul, eu prefer asa)....

Ardei umpluti

In Pui la 17 Mai 2011

Tocam carnea impreuna cu ceapa uscata si ceapa verde. Adaugam la compozitie si verdeata tocata( marar, patrunjel). Punem orezul( spalat), boiaua, pasta de tomate, sarea piperul si amestecam bine. Impartim cantitatea in doua, si din jumatate preparam ardeii.  Spalam si curatam ardeii in...

Turtite cu parmezan si chimen

In Piine la 15 Mai 2011

Acest aluat minunat creste sub mana ta,  e foarte simplu de facut. Se cerne faina intr-un  vas pentru framantat, se adauga drojdia , zaharul, sarea si untul foarte moale la temperatura camerei. Se toarna cate putin lapte si se framanta pana nu se mai lipeste de mana, este poate...

Gratarele de cartofi rasi

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2011

Cartofii se curata , se spala si se dau pe razatoare. Se amesteca cu patrunjelul tocat, se potrivesc de sare si piper.  Intr-o tigaie se topeste untul si apoi se da focul mai mare. Se pune cu lingura cate o gramajoara de cartofi si apoi se preseaza putin cu dosul lingurii adunandu-se...

Somon umplut cu branza ( Finlanda)

In Somon la 13 Mai 2011

Potrivit de sare si de piper fileurile de somon. Spalati firele de arpagic verde si cimbrisorul. Faceti cu un cutit ascutit o taietura in forma de buzunar in fiecare file fara a-l taia de tot. Umpleti buzunarul format cu arpagicul, branza, cimbrisorul( patrunjelul), un praf de condiment,...

Raita de verdeturi mixte( India)

In Salate la 11 Mai 2011

Spalati si taiati rosiile cubulete( unii le scurg, eu nu va sfatuiesc). Curatati si spalati castravetii, ridichiile, nu le curatati de coaja, taiati-le rondele. Puneti legumele intr-un vas, pastrati cateva pentru ornat deoparte. Adaugati iaurtul si apoi arpagicul si praful de curry,...

Cartofi noi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2011

Se spala, curata cartofii noi, apoi se pun in tava de Jena, se ung cu ulei se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine.  Se adauga si putina apa si se dau la cuptor pana sunt facuti...aici( pe gustate). Cand sunt gata se pot servi cu branza rasa deasupra, e o garnitura...

Briose tiramisu cu ciocolata si capsuni

In Prajituri la 11 Mai 2011

Briose: Punem la mixer ouale si le batem foarte bine cu zaharul, adaugam vanilia, apoi untul si ciocolata topite, lichiorul de cafea, nessul si apoi faina si praful de copt. Umplem formele de briose ( cam 3/4) si le coacem la cuptorul incins in prealabil. Le scoatem si le lasam sa se...

Desert " Amor"

In Dulciuri la 10 Mai 2011

Punem orezul la fiert in apa, iar cand apa scade cat sa mai fie foarte foarte putina, adaugam laptele. Avem grija sa nu plecam de langa aragaz caci fierbe si scade foarte repejor. Adaugam in lapte sofranul pentru culoarea frumoasa, condimentele " Amor" pentru aroma si...

Cidru de mere cu mirodenii

In Cocktail la 10 Mai 2011

Se pun merele in oala, eu am pus in Zepter, astfel ca timpul de fierbere s-a scurtat, apoi se adauga pe rand restul ingredientelor, la sfarsit sucul de mere si apa. Se fierbe la foc foooaaaarte mic  ...ideal este sa il preparati in slow-cooker...

Bulete de mamaliguta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2011

Preparam o mamaliguta  mai vartoasa si o lasam sa se raceasca. Amestecam cu jumatate din cantitatea de branza. Intindem in palma mamaliguta si punem la mijloc din restul de cantitate putina branza. Formam o biluta de mamaliga pe care o tavalim intr-o tigaie in unt topit. Puteti...

Placinta tarinei

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2011

Se fierb cartofii( ca pentru piure) se scurg si se zdrobesc, ceapa se toaca marunt, iar branza se rade si se amesteca cu cartofii. Ouale se bat si se amesteca cu smantana si ceapa tocata si patrunjel, apoi amestecau se toarna peste cartofi, se condimenteaza si se amesteca bine. Compozitia...

Curcan cu ciuperci si taitei

In Curcan la 9 Mai 2011

Se taie carnea pe fibra in felii, apoi se prajeste in unt. Separat se calesc ciupercile cu usturoiul in putin unt si se lasa 5 minute la foc mic. Peste carne se toarna o parte din supa, ceapa si ketchupul, se lasa acoperit sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, apoi se ingroasa cu faina...

Afisate 901 - 930 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]