Punem la mixer ouale cu zaharul, mixam in jur de zece minute. Adaugam iaurtul si vanilia. Adaugam si faina plus praful de copt stins. Un mic praf de sare si oprim mixerul.
Pregatim tava de cuptor eu am folosit forma de tarta care imi place foarte mult.
O tapetam cu hartie de copt si turnam...
Pentru ca mi-am achizitionat mult doritul inel culinar si pentru ca aveam fructe proaspete delicioase m-am gandit rapid sa fac aceasta prajitura foarte gustoasa.
Blatul:
Punem la mixer ouale si zaharul apoi praful de vanilie si mixam in jur de zece minute.
Intre timp intr-un ibric...
Amestecam la mixer, branza de vaci cu zaharul si vanilia, apoi adaugam si iaurtul, va rezulta o crema de branza delicioasa pe care o vom da la rece.
Preparam crema de vanilie:
Punem laptele la foc mic impreuna cu vanilia, galbenusurile le mixam bine cu zaharul, gelatina o dizolvam in apa...
Amestecam branza cu ouale si mararul, apoi adaugam si smantana.
Intindem o foaie de copt in tava de Jena, apoi desfacem foaia de aluat, o punem in tava, asezam branza in mijloc si o strangem aducand marginile in mijloc si acoperind branza.
Ungem cu galbenus, presaram chimen si o coacem la...
Amestecam somonul cu sare, ulei de masline si zeama de lamaie.
Asezam bucatile in tava de Jena, ornam cu feliile de lamaie si dam la cuptor la 200 grade pentru 25 de minute. Scoatem tava si asezam maslinele si o introducem din nou la cuptor pentru 20 de minute. In ultimele cinci minute turnam...
Incingem uleiul, eu pun intotdeauna si doua trei linguri de apa de la inceput, apoi ceapa taiata marunt si o sotam cinci minute. Adaugam mazarea spalata( curatata) si o amestecam bine cu ceapa. Adaugam si apa cat sa fie acoperita mazarea( dar nu foarte multa) si o fierbem. Cand este aproape...
Fierbem cartofii in coaja apoi ii curatam si ii taiem in cuburi mai mari. Cat sunt calzi ii amestecam cu iaurt, cu cateii de usturoi zdrobiti, adaugam si mararul, apoi sarea dupa gust. Amestecam cu grija sa nu zdrobim cartofii foarte tare. Decoram dupa inspiratie si servim cu placere. Eu am...
Am spalat bine pastravul deja curatat. Apoi am feliat rosiile.
Intr-o tava de Jena, am turnat 3 linguri de ulei de masline, apoi am uns tava si am asezat patul de rosii.
Pe patul de rosii am culcat pastravii si le-am urat un nani bun si delicios.
I-am umplut cu cate trei felii de lamaie....
Spalam pestele( gata curatat) si-l umplem cu zeama de lamaie, ulei de masline, felii de lamaie, sare si patrunjel.
Asezam pestele pe patul de sare, il ornam cu felii de lamaie si il dam la cuptor( 200 grade), pentru 40-45 de minute.
Scoatem pestele cand este gata si turnam deasupra cat este...
Blatul :
Punem la mixer, ouale cu zaharul, apoi vanilia si faina plus praful de copt.
Topim untul si in el ciocolata. Lasam putin sa se raceasca.
Incingem cuptorul la 180 grade, tapetam cu hartie de copt o forma inel de tort si turnam mai bine de un sfert din compozitie si facem primul...
Socata reteta bunicii
Se spala florile de soc, se pun in vasul pentru socata( sau borcan), se pun lamaile feliate, zaharul, in jur de 5-600 gr( sau mierea dupa gust).
Se adauga si zeama de lamaie, apoi batonul de vanilie. Se amesteca usor cat sa se topeasca zaharul( mierea). Se lasa doua...
Se curata florile de dovlecel( cele mai bune fotografii si modul pas cu pas de curatare eu le-am gasit aici la Laura A).
http://adamache-laura.blogspot.com/2009/06/flori-de-dovlecel-umplute.html
Pregatim compozitia pentru pane:
Batem ouale cu sarea, adaugam si faina, apoi...
In vasul de framantat cernem faina. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia uscata.
Deasupra presaram zaharul, pe margine sarea.
Amestecam galbenusurile cu iaurtul, iar albusurile le batem spuma.
Turnam iaurtul cu galbenus peste faina.
Incalzim usor laptele si topim untul in el(...
Intr-un vas puneti untul taiat bucatele si deasupra 100 ml lapte caldut.
In ligheanul de framantat cerneti faina si puneti in mijloc drojdia uscata, zaharul deasupra iar pe margini sarea si iaurtul( aveti grija sa nu fie rece).
Incepeti sa framantati adaugand usor si untul cu...
Se scoate pielea somonului si se taie fasiute. Se spala prazul, in cazul de fata arpagicul si se taie felii, apoi se amesteca intr-un vas cu somonul. Se potriveste de sare si piper.
Se tapeteaza tava de cuptor cu pergament( hartie de copt), apoi cu o lingura se pun gramajoare din...
Taiem pepenele in jumatate, scoatem miezul si-l taiem pe cat se poate in cubulete.
Taiem si fructele cum dorim.
Curatam si rodia si scoatem semintele.
Capsunile le lasam peste noapte spalate si curatate cu putin zahar peste ele( le putem lasa si cateva ore) la rece.
Le taiem in...
Cernem faina in vasul de paine, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, deasupra ei zaharul, pe margini asezam sarea si branza maruntita, de jur imprejur smantana.
Turnam cate putina apa calduta si framantam aluatul in jur de 10 minute.
Cu un cutit taiem in cruce aluatul si...
Spalam zarzavatul si-l tocam, apoi cartofii ii spalam si-i taiem in sferturi.
Punem la foc potrivit oala si peste zarzavatul tocat turnam apa race, lasam sa dea in clocot si punem perisoarele( unele persoane procedeaza invers pun intai carnea apoi aduna spuma si pun zarzavatul, eu prefer asa)....
Tocam carnea impreuna cu ceapa uscata si ceapa verde. Adaugam la compozitie si verdeata tocata( marar, patrunjel). Punem orezul( spalat), boiaua, pasta de tomate, sarea piperul si amestecam bine.
Impartim cantitatea in doua, si din jumatate preparam ardeii.
Spalam si curatam ardeii in...
Acest aluat minunat creste sub mana ta, e foarte simplu de facut.
Se cerne faina intr-un vas pentru framantat, se adauga drojdia , zaharul, sarea si untul foarte moale la temperatura camerei.
Se toarna cate putin lapte si se framanta pana nu se mai lipeste de mana, este poate...
Cartofii se curata , se spala si se dau pe razatoare. Se amesteca cu patrunjelul tocat, se potrivesc de sare si piper.
Intr-o tigaie se topeste untul si apoi se da focul mai mare.
Se pune cu lingura cate o gramajoara de cartofi si apoi se preseaza putin cu dosul lingurii adunandu-se...
Potrivit de sare si de piper fileurile de somon.
Spalati firele de arpagic verde si cimbrisorul.
Faceti cu un cutit ascutit o taietura in forma de buzunar in fiecare file fara a-l taia de tot.
Umpleti buzunarul format cu arpagicul, branza, cimbrisorul( patrunjelul), un praf de condiment,...
Spalati si taiati rosiile cubulete( unii le scurg, eu nu va sfatuiesc).
Curatati si spalati castravetii, ridichiile, nu le curatati de coaja, taiati-le rondele.
Puneti legumele intr-un vas, pastrati cateva pentru ornat deoparte.
Adaugati iaurtul si apoi arpagicul si praful de curry,...
Se spala, curata cartofii noi, apoi se pun in tava de Jena, se ung cu ulei se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine.
Se adauga si putina apa si se dau la cuptor pana sunt facuti...aici( pe gustate).
Cand sunt gata se pot servi cu branza rasa deasupra, e o garnitura...
Briose:
Punem la mixer ouale si le batem foarte bine cu zaharul, adaugam vanilia, apoi untul si ciocolata topite, lichiorul de cafea, nessul si apoi faina si praful de copt.
Umplem formele de briose ( cam 3/4) si le coacem la cuptorul incins in prealabil.
Le scoatem si le lasam sa se...
Punem orezul la fiert in apa, iar cand apa scade cat sa mai fie foarte foarte putina, adaugam laptele. Avem grija sa nu plecam de langa aragaz caci fierbe si scade foarte repejor. Adaugam in lapte sofranul pentru culoarea frumoasa, condimentele " Amor" pentru aroma si...
Se pun merele in oala, eu am pus in Zepter, astfel ca timpul de fierbere s-a scurtat, apoi se adauga pe rand restul ingredientelor, la sfarsit sucul de mere si apa. Se fierbe la foc foooaaaarte mic ...ideal este sa il preparati in slow-cooker...
Preparam o mamaliguta mai vartoasa si o lasam sa se raceasca.
Amestecam cu jumatate din cantitatea de branza.
Intindem in palma mamaliguta si punem la mijloc din restul de cantitate putina branza.
Formam o biluta de mamaliga pe care o tavalim intr-o tigaie in unt topit.
Puteti...
Se fierb cartofii( ca pentru piure) se scurg si se zdrobesc, ceapa se toaca marunt, iar branza se rade si se amesteca cu cartofii.
Ouale se bat si se amesteca cu smantana si ceapa tocata si patrunjel, apoi amestecau se toarna peste cartofi, se condimenteaza si se amesteca bine.
Compozitia...
Se taie carnea pe fibra in felii, apoi se prajeste in unt.
Separat se calesc ciupercile cu usturoiul in putin unt si se lasa 5 minute la foc mic.
Peste carne se toarna o parte din supa, ceapa si ketchupul, se lasa acoperit sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, apoi se ingroasa cu faina...
Prajitura cu iaurt si piersici
Punem la mixer ouale cu zaharul, mixam in jur de zece minute. Adaugam iaurtul si vanilia. Adaugam si faina plus praful de copt stins. Un mic praf de sare si oprim mixerul. Pregatim tava de cuptor eu am folosit forma de tarta care imi place foarte mult. O tapetam cu hartie de copt si turnam...
Prajitura delicioasa cu zmeura si sos de capsuni
Pentru ca mi-am achizitionat mult doritul inel culinar si pentru ca aveam fructe proaspete delicioase m-am gandit rapid sa fac aceasta prajitura foarte gustoasa. Blatul: Punem la mixer ouale si zaharul apoi praful de vanilie si mixam in jur de zece minute. Intre timp intr-un ibric...
Cheesecake cu zmeura si nectarine
Amestecam la mixer, branza de vaci cu zaharul si vanilia, apoi adaugam si iaurtul, va rezulta o crema de branza delicioasa pe care o vom da la rece. Preparam crema de vanilie: Punem laptele la foc mic impreuna cu vanilia, galbenusurile le mixam bine cu zaharul, gelatina o dizolvam in apa...
Placinta stransa cu branza sarata
Amestecam branza cu ouale si mararul, apoi adaugam si smantana. Intindem o foaie de copt in tava de Jena, apoi desfacem foaia de aluat, o punem in tava, asezam branza in mijloc si o strangem aducand marginile in mijloc si acoperind branza. Ungem cu galbenus, presaram chimen si o coacem la...
Somon cu masline la cuptor
Amestecam somonul cu sare, ulei de masline si zeama de lamaie. Asezam bucatile in tava de Jena, ornam cu feliile de lamaie si dam la cuptor la 200 grade pentru 25 de minute. Scoatem tava si asezam maslinele si o introducem din nou la cuptor pentru 20 de minute. In ultimele cinci minute turnam...
Mazare noua cu rosii
Incingem uleiul, eu pun intotdeauna si doua trei linguri de apa de la inceput, apoi ceapa taiata marunt si o sotam cinci minute. Adaugam mazarea spalata( curatata) si o amestecam bine cu ceapa. Adaugam si apa cat sa fie acoperita mazarea( dar nu foarte multa) si o fierbem. Cand este aproape...
Salata calda de cartofi cu iaurt
Fierbem cartofii in coaja apoi ii curatam si ii taiem in cuburi mai mari. Cat sunt calzi ii amestecam cu iaurt, cu cateii de usturoi zdrobiti, adaugam si mararul, apoi sarea dupa gust. Amestecam cu grija sa nu zdrobim cartofii foarte tare. Decoram dupa inspiratie si servim cu placere. Eu am...
Pastrav pe pat de rosii in sos tomat
Am spalat bine pastravul deja curatat. Apoi am feliat rosiile. Intr-o tava de Jena, am turnat 3 linguri de ulei de masline, apoi am uns tava si am asezat patul de rosii. Pe patul de rosii am culcat pastravii si le-am urat un nani bun si delicios. I-am umplut cu cate trei felii de lamaie....
Dorada pe pat de sare
Spalam pestele( gata curatat) si-l umplem cu zeama de lamaie, ulei de masline, felii de lamaie, sare si patrunjel. Asezam pestele pe patul de sare, il ornam cu felii de lamaie si il dam la cuptor( 200 grade), pentru 40-45 de minute. Scoatem pestele cand este gata si turnam deasupra cat este...
Tort Panna Cotta cu capsuni
Blatul : Punem la mixer, ouale cu zaharul, apoi vanilia si faina plus praful de copt. Topim untul si in el ciocolata. Lasam putin sa se raceasca. Incingem cuptorul la 180 grade, tapetam cu hartie de copt o forma inel de tort si turnam mai bine de un sfert din compozitie si facem primul...
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Se spala florile de soc, se pun in vasul pentru socata( sau borcan), se pun lamaile feliate, zaharul, in jur de 5-600 gr( sau mierea dupa gust). Se adauga si zeama de lamaie, apoi batonul de vanilie. Se amesteca usor cat sa se topeasca zaharul( mierea). Se lasa doua...
Flori de dovlecel pane cu cascaval
Se curata florile de dovlecel( cele mai bune fotografii si modul pas cu pas de curatare eu le-am gasit aici la Laura A). http://adamache-laura.blogspot.com/2009/06/flori-de-dovlecel-umplute.html Pregatim compozitia pentru pane: Batem ouale cu sarea, adaugam si faina, apoi...
Paine cozonac
In vasul de framantat cernem faina. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia uscata. Deasupra presaram zaharul, pe margine sarea. Amestecam galbenusurile cu iaurtul, iar albusurile le batem spuma. Turnam iaurtul cu galbenus peste faina. Incalzim usor laptele si topim untul in el(...
Chifle floare cu susan si mac
Intr-un vas puneti untul taiat bucatele si deasupra 100 ml lapte caldut. In ligheanul de framantat cerneti faina si puneti in mijloc drojdia uscata, zaharul deasupra iar pe margini sarea si iaurtul( aveti grija sa nu fie rece). Incepeti sa framantati adaugand usor si untul cu...
Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde
Se scoate pielea somonului si se taie fasiute. Se spala prazul, in cazul de fata arpagicul si se taie felii, apoi se amesteca intr-un vas cu somonul. Se potriveste de sare si piper. Se tapeteaza tava de cuptor cu pergament( hartie de copt), apoi cu o lingura se pun gramajoare din...
Salata de fructe in coaja de pepene
Taiem pepenele in jumatate, scoatem miezul si-l taiem pe cat se poate in cubulete. Taiem si fructele cum dorim. Curatam si rodia si scoatem semintele. Capsunile le lasam peste noapte spalate si curatate cu putin zahar peste ele( le putem lasa si cateva ore) la rece. Le taiem in...
Chifle cu smantana si branza Feta
Cernem faina in vasul de paine, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, deasupra ei zaharul, pe margini asezam sarea si branza maruntita, de jur imprejur smantana. Turnam cate putina apa calduta si framantam aluatul in jur de 10 minute. Cu un cutit taiem in cruce aluatul si...
Bors de perisoare
Spalam zarzavatul si-l tocam, apoi cartofii ii spalam si-i taiem in sferturi. Punem la foc potrivit oala si peste zarzavatul tocat turnam apa race, lasam sa dea in clocot si punem perisoarele( unele persoane procedeaza invers pun intai carnea apoi aduna spuma si pun zarzavatul, eu prefer asa)....
Ardei umpluti
Tocam carnea impreuna cu ceapa uscata si ceapa verde. Adaugam la compozitie si verdeata tocata( marar, patrunjel). Punem orezul( spalat), boiaua, pasta de tomate, sarea piperul si amestecam bine. Impartim cantitatea in doua, si din jumatate preparam ardeii. Spalam si curatam ardeii in...
Turtite cu parmezan si chimen
Acest aluat minunat creste sub mana ta, e foarte simplu de facut. Se cerne faina intr-un vas pentru framantat, se adauga drojdia , zaharul, sarea si untul foarte moale la temperatura camerei. Se toarna cate putin lapte si se framanta pana nu se mai lipeste de mana, este poate...
Gratarele de cartofi rasi
Cartofii se curata , se spala si se dau pe razatoare. Se amesteca cu patrunjelul tocat, se potrivesc de sare si piper. Intr-o tigaie se topeste untul si apoi se da focul mai mare. Se pune cu lingura cate o gramajoara de cartofi si apoi se preseaza putin cu dosul lingurii adunandu-se...
Somon umplut cu branza ( Finlanda)
Potrivit de sare si de piper fileurile de somon. Spalati firele de arpagic verde si cimbrisorul. Faceti cu un cutit ascutit o taietura in forma de buzunar in fiecare file fara a-l taia de tot. Umpleti buzunarul format cu arpagicul, branza, cimbrisorul( patrunjelul), un praf de condiment,...
Raita de verdeturi mixte( India)
Spalati si taiati rosiile cubulete( unii le scurg, eu nu va sfatuiesc). Curatati si spalati castravetii, ridichiile, nu le curatati de coaja, taiati-le rondele. Puneti legumele intr-un vas, pastrati cateva pentru ornat deoparte. Adaugati iaurtul si apoi arpagicul si praful de curry,...
Cartofi noi la cuptor
Se spala, curata cartofii noi, apoi se pun in tava de Jena, se ung cu ulei se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Se adauga si putina apa si se dau la cuptor pana sunt facuti...aici( pe gustate). Cand sunt gata se pot servi cu branza rasa deasupra, e o garnitura...
Briose tiramisu cu ciocolata si capsuni
Briose: Punem la mixer ouale si le batem foarte bine cu zaharul, adaugam vanilia, apoi untul si ciocolata topite, lichiorul de cafea, nessul si apoi faina si praful de copt. Umplem formele de briose ( cam 3/4) si le coacem la cuptorul incins in prealabil. Le scoatem si le lasam sa se...
Desert " Amor"
Punem orezul la fiert in apa, iar cand apa scade cat sa mai fie foarte foarte putina, adaugam laptele. Avem grija sa nu plecam de langa aragaz caci fierbe si scade foarte repejor. Adaugam in lapte sofranul pentru culoarea frumoasa, condimentele " Amor" pentru aroma si...
Cidru de mere cu mirodenii
Se pun merele in oala, eu am pus in Zepter, astfel ca timpul de fierbere s-a scurtat, apoi se adauga pe rand restul ingredientelor, la sfarsit sucul de mere si apa. Se fierbe la foc foooaaaarte mic ...ideal este sa il preparati in slow-cooker...
Bulete de mamaliguta cu branza
Preparam o mamaliguta mai vartoasa si o lasam sa se raceasca. Amestecam cu jumatate din cantitatea de branza. Intindem in palma mamaliguta si punem la mijloc din restul de cantitate putina branza. Formam o biluta de mamaliga pe care o tavalim intr-o tigaie in unt topit. Puteti...
Placinta tarinei
Se fierb cartofii( ca pentru piure) se scurg si se zdrobesc, ceapa se toaca marunt, iar branza se rade si se amesteca cu cartofii. Ouale se bat si se amesteca cu smantana si ceapa tocata si patrunjel, apoi amestecau se toarna peste cartofi, se condimenteaza si se amesteca bine. Compozitia...
Curcan cu ciuperci si taitei
Se taie carnea pe fibra in felii, apoi se prajeste in unt. Separat se calesc ciupercile cu usturoiul in putin unt si se lasa 5 minute la foc mic. Peste carne se toarna o parte din supa, ceapa si ketchupul, se lasa acoperit sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, apoi se ingroasa cu faina...