Tort mousse de ciocolata

de Irina in Torturi, 16 Noi 2010 | 30348 vizualizari

 

Azi a fost Sfantul apostol si evanghelist Matei! Desi nu se sarbatoreste cu mare fast precum alte zile onomastice, noi am profitat de ocazie sa-i mai spunem o data lui Matei cat de mult il iubim.
Mami i-a dedicat un tortulet, dulce si bun, asa ca el...
Reteta e a Oanei, am gustat de atatea ori din dulciurile ei incat am mers la sigur.

 

INGREDIENTE

  • 10 piscoturi de sampanie
  • sirop de cacao

Pt. mousse de ciocolata cu lapte:

  • 150 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura gelatina inmuiata in apa
  • 100 ml frisca batuta

Pt. mousse de ciocolata alba:

  • 150 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata alba
  • 1 lingura gelatina inmuiata in apa
  • 100 ml frisca batuta
  • floricele decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mousse de ciocolata:

M-am orientat rapid spre niste piscoturi de sampanie pentru a inlocui blatul de tort. Le-am asezat pe un platou, le-am insiropat si le-am dat forma de inimioara, evident cu ...o forma de inimioara.

Am pus intr-o craticioara 150 ml frisca lichida cu ciocolata cu lapte si am amestecat pana s-a topit cioco. Am adaugat gelatina si am omogenizat, dupa care am pus crema in frigider la racit. Am amestecat apoi cu frisca batuta si am rasturnat crema  peste piscoturi. Am pus forma la frigider pentru jumatate de ora.

La fel am procedat si cu mousse-ul de cioco alba: frisca lichida cu cioco alba pe foc, gelatina adaugata cat e ciocolata calda, iar dupa ce s-a racit am incorporat frisca batuta. Am turnat mousse-ul in forma si am lasat la frigider pentru vreo doua ore. Am imprastiat cateva ornamente din ciocolata si iata-l, in toata splendoarea lui.

Super fin si delicios! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]