Azi a fost Sfantul apostol si evanghelist Matei! Desi nu se sarbatoreste cu mare fast precum alte zile onomastice, noi am profitat de ocazie sa-i mai spunem o data lui Matei cat de mult il iubim.
Mami i-a dedicat un tortulet, dulce si bun, asa ca el...
Reteta e a Oanei, am gustat de atatea ori din dulciurile ei incat am mers la sigur.
Pt. mousse de ciocolata cu lapte:
Pt. mousse de ciocolata alba:
M-am orientat rapid spre niste piscoturi de sampanie pentru a inlocui blatul de tort. Le-am asezat pe un platou, le-am insiropat si le-am dat forma de inimioara, evident cu ...o forma de inimioara.
Am pus intr-o craticioara 150 ml frisca lichida cu ciocolata cu lapte si am amestecat pana s-a topit cioco. Am adaugat gelatina si am omogenizat, dupa care am pus crema in frigider la racit. Am amestecat apoi cu frisca batuta si am rasturnat crema peste piscoturi. Am pus forma la frigider pentru jumatate de ora.
La fel am procedat si cu mousse-ul de cioco alba: frisca lichida cu cioco alba pe foc, gelatina adaugata cat e ciocolata calda, iar dupa ce s-a racit am incorporat frisca batuta. Am turnat mousse-ul in forma si am lasat la frigider pentru vreo doua ore. Am imprastiat cateva ornamente din ciocolata si iata-l, in toata splendoarea lui.
Super fin si delicios!