Somon umplut cu branza ( Finlanda)

de RuxyRux in Somon, 13 Mai 2011 | 8497 vizualizari

 

O reteta cu un gust deosebit din Finlanda si cu un nume...mai lung...yrttjuustolla ta ytetty lohi, care aduce impreuna somonul cu branza si ierburile aromatice. Delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 6 fileuri de somon
  • sucul de la o lamaie
  • 6 bucati branza tip emental
  • cateva fire de marar
  • cateva fire de arpagic verde
  • 1 ramurica de cimbrisor verde( am inlocuit cu patrunjel)
  • cimbrisor condiment( pudra)
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon umplut cu branza ( Finlanda):

Potrivit de sare si de piper fileurile de somon.

Spalati firele de arpagic verde si cimbrisorul.

Faceti cu un cutit ascutit o taietura in forma de buzunar in fiecare file fara a-l taia de tot.

Umpleti buzunarul format cu arpagicul, branza, cimbrisorul( patrunjelul), un praf de condiment, si un fir de marar maruntit.

Inchideti fileurile prin presare usoara si stropiti-le cu zeama de lamaie.

Infasurati-le in pergament( in reteta e prevazuta folia de aluminiu, fiecare foloseste ce doreste) si bagati-le la cuptor pentru 20 de minute( eu le-am lasat aproape 30).

Serviti-le cu salata, cartofi sau legume dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon umplut cu branza ( Finlanda)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sparanghel și ciuperci