Cu drag pentru voi bucatarasi deosebiti...
Blatul:
Punem la mixer, ouale cu zaharul, apoi vanilia si faina plus praful de copt.
Topim untul si in el ciocolata. Lasam putin sa se raceasca.
Incingem cuptorul la 180 grade, tapetam cu hartie de copt o forma inel de tort si turnam mai bine de un sfert din compozitie si facem primul blat, cel alb.
Il dam pentru 15 minute la copt sau pana este gata ( facem testul cu scobitoarea).
In restul de compozitie mixam untul si ciocolata.
Mai coacem inca doua blaturi de ciocolata.
Lasam blaturile sa se raceasca.
Preparam panna cotta de capsuni:
Facem piure capsunile.
Preparam gelatina , eu am folosit vegetala. Am amestecat gelatina in 200 ml lapte pana s-a dizolvat apoi am pus pe foc si am incalzit usor, am adaugat frisca si piureul de capsuni si am dat un clocot.
Am pus in forma de tort inel primul blat racit cel alb si am turnat deasupra panna cotta de capsuni. Am dat la rece.
Preparam panna cotta de vanilie.
Procedam in acelasi mod, ( fara capsuni) doar ca adaugam vanilie trei pliculete.
Scoatem de la rece tortul si punem un blat de ciocolata si deasupra panna cotta de vanilie.
Dam la rece din nou si cand s-a intarit adaugam si blatul ramas. Ornam cu frisca si fructe.