By Ruxy
Intr-un vas puneti untul taiat bucatele si deasupra 100 ml lapte caldut.
In ligheanul de framantat cerneti faina si puneti in mijloc drojdia uscata, zaharul deasupra iar pe margini sarea si iaurtul( aveti grija sa nu fie rece).
Incepeti sa framantati adaugand usor si untul cu lapte, apoi restul de lapte.
Obtineti un aluat potrivit de moale. Crestati cu un cutiti in forma de cruce. Lasati la crescut 45 de minute la loc cald( sau pana isi dubleaza volumul).
Puneti pe tava de cuptor o foaie de copt( pergament) si faceti chiflele( inainte sa modelati chiflele puneti mainile in putina faina). Asezati-le in forma de floare. Stropiti-le cu putin lapte si apoi ungeti fiecare chifla cu galbenus de ou.
Presarati susan amestecat cu mac. Mai lasati-le un sfert de ora la loc cald. Intre timp veti incinge cuptorul la 200 grade si le veti coace pentru 20-25 de minute.
Sunt excelente, pufoase si foarte gustoase.