Chifle floare cu susan si mac

de RuxyRux in Piine, 20 Mai 2011 | 5841 vizualizari

 

By Ruxy

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 2 plic drojdie uscata
  • 50 gr unt moale
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri pline de iaurt( mai gras)
  • 2 lingurite rase sare
  • 6 lingurite de zahar
  • mac amestecat cu susan pentru presarat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle floare cu susan si mac:

Intr-un vas puneti untul taiat bucatele si deasupra 100 ml lapte caldut. 

In ligheanul de framantat cerneti faina si puneti in mijloc drojdia uscata, zaharul deasupra iar pe margini sarea si iaurtul( aveti grija sa nu fie rece).

Incepeti sa framantati adaugand usor  si untul cu lapte, apoi restul de lapte.

Obtineti un aluat potrivit de moale. Crestati cu un cutiti in forma de cruce.  Lasati la crescut 45 de minute la loc cald( sau pana isi dubleaza volumul).

Puneti pe tava de cuptor o foaie de copt( pergament) si faceti chiflele( inainte sa modelati chiflele puneti mainile in putina faina). Asezati-le in forma de floare. Stropiti-le cu putin lapte si apoi ungeti fiecare chifla cu galbenus de ou.

Presarati susan amestecat cu mac. Mai lasati-le un sfert de ora la loc cald. Intre timp veti incinge cuptorul la 200 grade si le veti coace pentru 20-25 de minute.

Sunt excelente, pufoase si foarte gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle floare cu susan si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

21.05.2011, 23:55

Cu viteza luminii dar daca mai pun niste mac...faci nani cu lucrarea in brate hay ca o sa fie bine...ai sa vezi...stiu cum e cu emotiile de licenta...cu cat stii mai bine cu atat ai mai multe sa iei zece daaa? te imbratisez...si-ti tin pumnii stransi fata frumoasa si desteapta

Cris2711 1

22.05.2011, 12:45

Ruxy arata ca si tine ,un soare pe cer si bucurie si caldura sufleteasca

RuxyRux 1

22.05.2011, 21:58

Cris tu aduci mereu lumina cu tine...esti un om minunat!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu masline negre