Ce sa faci atunci cand ai pofta de tiramisu, dar parca ai manca si o ciocolata si in acelasi timp esti cu gandul la niste capsuni delicioase? Le combini pe toate intr-o briosa delicioasa!
Briose:
Punem la mixer ouale si le batem foarte bine cu zaharul, adaugam vanilia, apoi untul si ciocolata topite, lichiorul de cafea, nessul si apoi faina si praful de copt.
Umplem formele de briose ( cam 3/4) si le coacem la cuptorul incins in prealabil.
Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le decupam un capacel.
Intre timp cat briosele stau la cuptor, ne ocupam de crema:
Batem frisca cat sa se lege apoi adaugam mascarpone, zaharul si foarte usor incorporam lingura cu lingura lichiorul de cafea.
O dam la rece pana se racesc si briosele.
Taiem felii capsunile.
In cafeaua fierbinte scufundam briosele nu pentru multa vreme. Le punem pe platou.
Asezam un strat de crema peste briose, apoi deasupra capsunile, capacelul, si ornam cu crema si un mot de capsuni.
Desigur decorul poate fi ales dupa imaginatia personala.