Garantez pentru simplitate, rapiditate si deliciosenie....
Acest aluat minunat creste sub mana ta, e foarte simplu de facut.
Se cerne faina intr-un vas pentru framantat, se adauga drojdia , zaharul, sarea si untul foarte moale la temperatura camerei.
Se toarna cate putin lapte si se framanta pana nu se mai lipeste de mana, este poate necesar sa mai adaugam cate putina faina( atentie cu lingura, sa nu scapam prea multa).
Pregatim o suprafata curata( eu folosesc foaia de copt( pergament), si impartim aluatul in 4 bile.
Radem parmezanul pe o farfurie.
Intindem fiecare bila in parte intr-o forma, ( ovala, rotunda) dupa dorinta.
Presaram parmezan, apoi deasupra chimen si trecem usor cu sucitorul peste toata suprafata.
Impaturim aluatul in doua si din nou intindem in forma ovala( rotunda).
Punem tigaia pe foc iute si trecem cu o nuca de unt pe toata suprafata atat cat sa o ungem.
Punem turtita si o intoarcem cand apar bule la suprafata ei.
In jur de 3-4 minute si este gata, o intoarcem din cand in cand sa nu se arda.
Servim cu mare pofta si placere, gustul de parmezan se imbina perfect cu cel de chimen.
Cine nu are parmezan poate inlocui cu branza tare.