Ardei grasi dulci cu piept de pui si verdeata invaluiti intr-un sos delicios de tomate....serviti cu iaurt sau smantana....irezistibili...
Tocam carnea impreuna cu ceapa uscata si ceapa verde. Adaugam la compozitie si verdeata tocata( marar, patrunjel). Punem orezul( spalat), boiaua, pasta de tomate, sarea piperul si amestecam bine.
Impartim cantitatea in doua, si din jumatate preparam ardeii.
Spalam si curatam ardeii in interior, taiem un capacel pe care il vom pastra.
Umplem ardeii mai mult de jumatate si punem capacelul la loc( ne straduim putin), avand grija sa nu se crape coaja ardeiului.
Preparam sosul:
Intr-o cratita, punem uleiul si doua trei linguri de apa, dam la foc potrivit, adaugam ceapa si o tinem pe foc doua minute amestecand usor, apoi punem boiaua, pasta de tomate si apa, lasam sa fiarba in jur de cinci minute, potrivim de sare si piper adaugam mararul si stingem focul. Avem grija sa facem suficienta cantitate astfel incat sa acoperim 3/4 ardeii.
Intr-o tava de Jena, stropita cu putin ulei de masline, asezam ardeii si acoperim cu sosul.
Dam la cuptor( 200 grade) pentru o ora.
Servim cu iaurt sau smantana dupa dorinta...