Ardei umpluti

de RuxyRux in Pui, 17 Mai 2011 | 6657 vizualizari

 

Ardei grasi dulci cu piept de pui si verdeata invaluiti intr-un sos delicios de tomate....serviti cu iaurt sau smantana....irezistibili...

 

INGREDIENTE

  • Cantitatea de compozitie  ajunge pentru ardei umpluti si pentru ciorba de perisoare
  • 2 piepti de pui si jumatate( mari sa fie)
  • 10 bucati ardei grasi colorati
  • 2 cepe potrivite
  • o legatura de ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 1/2 pahar orez
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de boia dulce
  • sare
  • piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • 4 linguri de pasta de tomate 
  • 2 linguri ulei masline 
  •  1 lingurita si jumatate de boia dulce
  •  1 lingura de zahar 
  • marar 
  • piper, sare dupa gust
  •  apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Tocam carnea impreuna cu ceapa uscata si ceapa verde. Adaugam la compozitie si verdeata tocata( marar, patrunjel). Punem orezul( spalat), boiaua, pasta de tomate, sarea piperul si amestecam bine.

Impartim cantitatea in doua, si din jumatate preparam ardeii. 

Spalam si curatam ardeii in interior, taiem un capacel pe care il vom pastra.

Umplem ardeii  mai mult de jumatate si punem capacelul la loc( ne straduim putin), avand grija sa nu se crape coaja ardeiului.

Preparam sosul:

Intr-o cratita, punem uleiul si doua trei linguri de apa, dam la foc potrivit, adaugam ceapa si o tinem pe foc doua minute amestecand usor, apoi punem boiaua, pasta de tomate si apa, lasam sa fiarba in jur de cinci minute, potrivim de sare si piper adaugam mararul si stingem focul. Avem grija sa facem suficienta cantitate astfel incat sa acoperim 3/4 ardeii.

Intr-o tava de Jena, stropita cu putin ulei de masline, asezam ardeii si acoperim cu sosul.

Dam la cuptor( 200 grade) pentru o ora.

Servim cu iaurt sau smantana dupa dorinta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de pui