Tot by Ruxy...asa de tare ne-a placut incat curand o voi repeta...combinatia intre zmeura si capsuni e perfecta pentru gustul meu...
Blat pentru 4 prajituri mari:
Crema:
Decor:
Sosul de capsuni:
Pentru ca mi-am achizitionat mult doritul inel culinar si pentru ca aveam fructe proaspete delicioase m-am gandit rapid sa fac aceasta prajitura foarte gustoasa.
Blatul:
Punem la mixer ouale si zaharul apoi praful de vanilie si mixam in jur de zece minute.
Intre timp intr-un ibric topim untul usor la foc foarte mic.
Cu grija dupa ce s-a racit putin turnam untul topit peste oua dar cate putin pana il punem pe tot.
Punem si cacaoa si la sfarsit faina.
Punem intr-o forma de tort unsa usor cu ulei si acoperim baza tavitei cu un cerc de hartie pergament. Dam la cuptor la 180 grade pentru 45 de minute.
Racim si apoi decupam cu inelul culinar 4 cerculete.
Crema:
La mixer punem frisca lichida mixam pana se intareste si apoi adaugam branza, zaharul si vanilia. Gelatina o dizolvam in putina apa si apoi o amestecam cu crema.
Dam putin la rece.
Luam un inel culinar, punem blatul de prajitura apoi umplem cu crema, ornam cu zmeura si dam la rece.
Sosul de capsuni il facem amestecand la blender capsunile cu zahar si vanilie. Cine doreste il poate pune putin pe foc intr-un vas sa se topeasca bine zaharul. Apoi il racim sau dupa dorinta il putem servi si cald peste prajitura rece.
Scoatem prajitura de la rece( o lasam un pic pana se intareste crema) scoatem cu grija forma si apoi servim cu sos de capsuni.
Prajiturile le-am facut pe rand neavand decat doua inele culinare, astfel ca a trebuit sa astept pana se intarea fiecare prajitura.
Eu la prajitura mea nu am pus gelatina ( nu prea suport ideea), dar am lasat-o la congelator si am servit-o aproape inghetata si cu sos din blesug deasupra...yamyyyy....