Se mixează bine untul cu zahărul, după care se adaugă pe rând cele 3 gălbenușuri, cacaua, esența de migdale și nucile măcinate.
Se bat spumă cele 6 albușuri, se încorporează foarte bine în compoziția cu nuci, după care se înglobează și făina, cu grijă,...
Pentru blat, se amestecă bine zahărul, cu ouăle, laptele, uleiul, vanilia și apoi făina (în care a fost încorporat praful de copt), având grijă să nu se formeze cocoloașe.
Se va forma un aluat care curge, dar mai legat și mai dens decât o smântână...
În versiunea oficială, turistică, micul dejun continental (complet) este cel mai economic și mai simplu de organizat, pentru că nu trebuie decât să aranjăm frumos și îmbietor masa. El se compune dintr-o băutură caldă, nealcoolică (ceai, cafea, capuccino), la care se...
Porționați puiul și alegeți pentru supă cele patru pulpe, aripile, coșul pieptului și spatele. Spălați bine aceste bucăți de carne (atenție la partea inferioară a pulpelor a căror piele groasă se curăță rapid dacă le scufundați în apă fierbinte pentru 10-15 secunde)....
Se răzuie fin parmezanul.
Se bat ouăle, cu sare și piper.
Se înmoaie feliile de pâine pe ambele fețe, în ouăle bătute și apoi se prăjesc ușor, nu definitiv, la foc mic, în tigaia cu ulei încins.
Se pune câte o felie de cașcaval pe două...
Cum se prepara Cartofi cu smantana si marar o mancare economica, gustoasa si usoara
Se curăță, se spală bine și se taie cartofii în forma dorită.
Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se călește ușor, până se înmoaie, la foc...
Se scoate foietajul din congelator și se lasă la dezghețat.
Se amestecă/mixează foarte bine brânza de vaci dulce cu zahărul, ouăle, vanilia, făina și esența de rom. Când compoziția este uniformă și suficient de legată, puteți trece la umplerea pateurilor.
Se...
Carnea (de porc și de vită) se curăță, se spală, se scurge de apă, se toacă și se amestecă bine.
Verzele murate se țin 10-15 minute în apă rece, ca să se desăreze puțin, după care se scurg de apă și se taie, dar nu foarte mărunt.
Cepele se curăță, se spală, se...
Se procedează ca la supa de rasol de vită, conform rețetei:
https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vita-cu-taitei-de-casa-83170.html
După ce s-a ales carnea de rasol de pe oase și s-a desfăcut, se poate servi imediat, cu legumele fierte în supă, ca fel principal de...
Se curăță, se spală bine, în câteva ape, rasolul de vită, după care se pune la fiert, la foc iute. Când începe să fiarbă, se spumuiește bine, se acoperă oala pe jumătate cu un capac și se potrivește focul aragazului la o putere medie, ca să nu se tulbure...
Se face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă.
Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se ia o bucată de aluat și se întinde bine cu sucitorul, pe planșeta presărată cu făină....
Se răzuie fin cașcavalul.
Se unge o felie de pâine toast cu unt, scos din timp din frigider, ca să fie ușor tartinabil și se pune deasupra felia de șuncă și apoi cașcavalul răzuit.
Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine toast și se pune la prăjit în...
Se unge o felie de pâine cu unt moale, se suprapune peste ea felia de cașcaval și apoi felia de șuncă.
Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine (care poate fi unsă și ea cu unt, dacă vă place ca sandvișul să fie mai onctuos).
Se preîncălzește grill-ul sau...
Se decongelează foile de plăcintă și se topește untul.
Faceți umplutura, mixând foarte bine brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul, vanilia, făina și ouăle. Când compoziția este uniformă, amestecați în ea și stafidele.
Desfaceți cu grijă pachetul de...
Se alege orezul, se spală în mai multe ape și apoi se pune la fiert cu multă apă. Cînd este aproape fiert, se ia cratița de pe foc, se strecoară orezul, se clătește în mai multe ape și se lasă puțin la scurs.
Când orezul s-a scurs, se pune în vasul...
Se curăță morcovii, pătrunjelul și țelina, se spală și se dau pe răzătoarea fină, după care se pun la fiert într-un vas încăpător (o oală de 4 litri).
Se alege orezul, se spală în câteva ape și se pune la fiert. Când este aproape fiert, se ia de...
Se amestecă într-un vas cu diametru mic, făina, ouăle, sarea și laptele, cu grijă, să nu se formeze cocoloașe, pentru a obține o compoziție mai groasă puțin decît aceea pentru clătite.
Când compoziția este gata, se toarnă ulei într-o crăticioară mică,...
Se amestecă zahărul cu ouăle, vanilia și uleiul până se dizolvă, după care se adaugă bicarbonatul stins cu oțet. În această compoziție se încorporează puțin câte puțin făina. La început, se folosește lingura pentru a amesteca ingredientele, dar...
Cotletele de porc se spală, se lasă puțin la scurs, după care se bat și se pun la baiț cu tot felul de condimente, pentru 3-4 ore, la frigider.
După acest interval de timp, se scot cotletele din frigider și se pun în tavă, cu apă și ulei, la cuptor, la foc potrivit. Din...
Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate părțile), după care se toarnă peste ea două-trei pahare de apă și se lasă la foc iute, să fiarbă...
Se curăță, se spală și se pun legumele la fiert într-o oală mare, semiacoperită cu un capac.
Ceapa se curăță, se taie și se înmoaie puțin în ulei (nu se prăjește tare).
Se curăță, se spală, se zvântă și se taie frunzele de pătrunjel.
Feliile...
Se face o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, amestecat cu o linguriță de muștar clasic, după care uleiul se încorporează puțin câte puțin, până rezultă o maioneză densă și legată bine.
Legumele se spală și se dau pe răzătoarea fină. Mărul se...
Se aleg caise proaspete, tari, nu prea mari și nu prea coapte, fără deficiențe. Se spală caisele și se curăță coaja foarte subțire, cu un cuțit bine ascuțit. Dacă fructele sunt mari, se taie în două. Odată curățate, se pun într-un vas, în care s-a dizolvat...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amestecă brânza (care trebuie să fie bine scursă) cu cele două ouă, zahărul, vanilia, bicarbonatul și sarea până ce rezultă o compoziție uniformă. Când zahărul s-a dizolvat în această compoziție, se adaugă făina,...
Se scutură bine petalele pentru a îndepărta grăuncioarele de polen, după care se taie cu un foarfece de bucătărie curat (sau se rupe cu mâna) partea albă de la baza lor.
150 grame de petale se freacă ușor cu o jumătate de linguriță de sare de lămâie, până...
Se rup cozile de la păstăi și, dacă sunt mari, se rup și ele în două, după care se pun la fiert, la foc iute.
Între timp, se curăță și se spală codițele de ceapă verde, se zvântă și se taie inelușe, după care se pun într-o cratiță cu ulei, să se...
Se lasă foietajul la decongelat.
Se curăță conopida și broccoli, se desfac în buchețele și se fierb, separat, în apă cu sare, aproximativ 15 minute. Când sunt gata fierte, se scurg de apă și se lasă să se racorească.
Codițele de ceapă verde se spală, se...
Se aleg cartofi noi, mici de preferință, pentru a fi preparați întregi. Se curăță, se spală și se fierb cartofii întregi.
Între timp, se spală, se zvântă și se taie mărarul.
Varza se curăță de foile exterioare, se spală și se taie fin, după care se...
Pulpele se curăță bine, se spală și se pun la cuptor cu apă, ulei și condimente, la foc potrivit. Din când în când, se verifică starea lor și se stropesc cu sosul din tavă.
Când sunt gata rumenite, se scot din cuptor și se pot servi.
Se spală, se...
Pentru blat, se amestecă bine zahărul cu ouăle, uleiul, vanilia, amoniacul stins cu oțet (eu pun bicarbonat), până ce se dizolvă, după care se adaugă făina, puțin câte puțin, până devine un aluat elastic și potrivit de moale care să se poată întinde ușor....
Desert prajitura chinezeasca
Se mixează bine untul cu zahărul, după care se adaugă pe rând cele 3 gălbenușuri, cacaua, esența de migdale și nucile măcinate. Se bat spumă cele 6 albușuri, se încorporează foarte bine în compoziția cu nuci, după care se înglobează și făina, cu grijă,...
Desert prajitura cu branza dulce
Pentru blat, se amestecă bine zahărul, cu ouăle, laptele, uleiul, vanilia și apoi făina (în care a fost încorporat praful de copt), având grijă să nu se formeze cocoloașe. Se va forma un aluat care curge, dar mai legat și mai dens decât o smântână...
Mic dejun continental
În versiunea oficială, turistică, micul dejun continental (complet) este cel mai economic și mai simplu de organizat, pentru că nu trebuie decât să aranjăm frumos și îmbietor masa. El se compune dintr-o băutură caldă, nealcoolică (ceai, cafea, capuccino), la care se...
Supa de pui cu taitei de casa
Porționați puiul și alegeți pentru supă cele patru pulpe, aripile, coșul pieptului și spatele. Spălați bine aceste bucăți de carne (atenție la partea inferioară a pulpelor a căror piele groasă se curăță rapid dacă le scufundați în apă fierbinte pentru 10-15 secunde)....
Aperitiv friganele cu cascaval
Se răzuie fin parmezanul. Se bat ouăle, cu sare și piper. Se înmoaie feliile de pâine pe ambele fețe, în ouăle bătute și apoi se prăjesc ușor, nu definitiv, la foc mic, în tigaia cu ulei încins. Se pune câte o felie de cașcaval pe două...
Cartofi cu smantana si marar o mancare economica, gustoasa si usoara
Cum se prepara Cartofi cu smantana si marar o mancare economica, gustoasa si usoara Se curăță, se spală bine și se taie cartofii în forma dorită. Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se călește ușor, până se înmoaie, la foc...
Desert pateuri cu branza dulce
Se scoate foietajul din congelator și se lasă la dezghețat. Se amestecă/mixează foarte bine brânza de vaci dulce cu zahărul, ouăle, vanilia, făina și esența de rom. Când compoziția este uniformă și suficient de legată, puteți trece la umplerea pateurilor. Se...
Sarmale dezechipate
Carnea (de porc și de vită) se curăță, se spală, se scurge de apă, se toacă și se amestecă bine. Verzele murate se țin 10-15 minute în apă rece, ca să se desăreze puțin, după care se scurg de apă și se taie, dar nu foarte mărunt. Cepele se curăță, se spală, se...
Rasol de vita cu legume fierte
Se procedează ca la supa de rasol de vită, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vita-cu-taitei-de-casa-83170.html După ce s-a ales carnea de rasol de pe oase și s-a desfăcut, se poate servi imediat, cu legumele fierte în supă, ca fel principal de...
Supa din rasol de vita, cu taitei de casa
Se curăță, se spală bine, în câteva ape, rasolul de vită, după care se pune la fiert, la foc iute. Când începe să fiarbă, se spumuiește bine, se acoperă oala pe jumătate cu un capac și se potrivește focul aragazului la o putere medie, ca să nu se tulbure...
Taitei de casa
Se face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă. Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se ia o bucată de aluat și se întinde bine cu sucitorul, pe planșeta presărată cu făină....
Sandvis Croque-madame
Se răzuie fin cașcavalul. Se unge o felie de pâine toast cu unt, scos din timp din frigider, ca să fie ușor tartinabil și se pune deasupra felia de șuncă și apoi cașcavalul răzuit. Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine toast și se pune la prăjit în...
Sandvis Croque-monsieur
Se unge o felie de pâine cu unt moale, se suprapune peste ea felia de cașcaval și apoi felia de șuncă. Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine (care poate fi unsă și ea cu unt, dacă vă place ca sandvișul să fie mai onctuos). Se preîncălzește grill-ul sau...
Desert rulouri rapide cu branza dulce
Se decongelează foile de plăcintă și se topește untul. Faceți umplutura, mixând foarte bine brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul, vanilia, făina și ouăle. Când compoziția este uniformă, amestecați în ea și stafidele. Desfaceți cu grijă pachetul de...
Orez cu lapte
Se alege orezul, se spală în mai multe ape și apoi se pune la fiert cu multă apă. Cînd este aproape fiert, se ia cratița de pe foc, se strecoară orezul, se clătește în mai multe ape și se lasă puțin la scurs. Când orezul s-a scurs, se pune în vasul...
Ciorbita de rosii cu orez
Se curăță morcovii, pătrunjelul și țelina, se spală și se dau pe răzătoarea fină, după care se pun la fiert într-un vas încăpător (o oală de 4 litri). Se alege orezul, se spală în câteva ape și se pune la fiert. Când este aproape fiert, se ia de...
Aperitiv floricele cu cașcaval
Se amestecă într-un vas cu diametru mic, făina, ouăle, sarea și laptele, cu grijă, să nu se formeze cocoloașe, pentru a obține o compoziție mai groasă puțin decît aceea pentru clătite. Când compoziția este gata, se toarnă ulei într-o crăticioară mică,...
Desert prajitura cu nuci si smantana
Se amestecă zahărul cu ouăle, vanilia și uleiul până se dizolvă, după care se adaugă bicarbonatul stins cu oțet. În această compoziție se încorporează puțin câte puțin făina. La început, se folosește lingura pentru a amesteca ingredientele, dar...
Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur
Cotletele de porc se spală, se lasă puțin la scurs, după care se bat și se pun la baiț cu tot felul de condimente, pentru 3-4 ore, la frigider. După acest interval de timp, se scot cotletele din frigider și se pun în tavă, cu apă și ulei, la cuptor, la foc potrivit. Din...
Tochitura moldoveneasca
Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate părțile), după care se toarnă peste ea două-trei pahare de apă și se lasă la foc iute, să fiarbă...
Supa-crema de legume, cu crutoane
Se curăță, se spală și se pun legumele la fiert într-o oală mare, semiacoperită cu un capac. Ceapa se curăță, se taie și se înmoaie puțin în ulei (nu se prăjește tare). Se curăță, se spală, se zvântă și se taie frunzele de pătrunjel. Feliile...
Salata de telina cu maioneza
Se face o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, amestecat cu o linguriță de muștar clasic, după care uleiul se încorporează puțin câte puțin, până rezultă o maioneză densă și legată bine. Legumele se spală și se dau pe răzătoarea fină. Mărul se...
Dulceata de caise
Se aleg caise proaspete, tari, nu prea mari și nu prea coapte, fără deficiențe. Se spală caisele și se curăță coaja foarte subțire, cu un cuțit bine ascuțit. Dacă fructele sunt mari, se taie în două. Odată curățate, se pun într-un vas, în care s-a dizolvat...
Desert reteta de preparare a papanasilor prajiti
Reteta de preparare a papanasilor Se amestecă brânza (care trebuie să fie bine scursă) cu cele două ouă, zahărul, vanilia, bicarbonatul și sarea până ce rezultă o compoziție uniformă. Când zahărul s-a dizolvat în această compoziție, se adaugă făina,...
Dulceata de trandafiri
Se scutură bine petalele pentru a îndepărta grăuncioarele de polen, după care se taie cu un foarfece de bucătărie curat (sau se rupe cu mâna) partea albă de la baza lor. 150 grame de petale se freacă ușor cu o jumătate de linguriță de sare de lămâie, până...
Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta
Se rup cozile de la păstăi și, dacă sunt mari, se rup și ele în două, după care se pun la fiert, la foc iute. Între timp, se curăță și se spală codițele de ceapă verde, se zvântă și se taie inelușe, după care se pun într-o cratiță cu ulei, să se...
Foietaj cu broccoli si conopida
Se lasă foietajul la decongelat. Se curăță conopida și broccoli, se desfac în buchețele și se fierb, separat, în apă cu sare, aproximativ 15 minute. Când sunt gata fierte, se scurg de apă și se lasă să se racorească. Codițele de ceapă verde se spală, se...
Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua
Se aleg cartofi noi, mici de preferință, pentru a fi preparați întregi. Se curăță, se spală și se fierb cartofii întregi. Între timp, se spală, se zvântă și se taie mărarul. Varza se curăță de foile exterioare, se spală și se taie fin, după care se...
Pulpe de pui la tava cu legume la aburi
Pulpele se curăță bine, se spală și se pun la cuptor cu apă, ulei și condimente, la foc potrivit. Din când în când, se verifică starea lor și se stropesc cu sosul din tavă. Când sunt gata rumenite, se scot din cuptor și se pot servi. Se spală, se...
Desert prajitura Alba ca zapada
Pentru blat, se amestecă bine zahărul cu ouăle, uleiul, vanilia, amoniacul stins cu oțet (eu pun bicarbonat), până ce se dizolvă, după care se adaugă făina, puțin câte puțin, până devine un aluat elastic și potrivit de moale care să se poată întinde ușor....