Pastai cu smantana

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 6 Iul 2017 | 6454 vizualizari

 

O rețetă pe care o știu din copilărie, când mămica încerca să ne facă păstăile mai plăcute și mai consistente, grație smântânii. Era, de fapt, și o metodă de a îmbunătăți cu lactate mâncărurile noastre.
Această mâncare poate fi preparată și iarna, cu păstăi conservate pentru iarnă, sau congelate.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame păstăi
  • 8-10 linguri de smântână
  • 1 lingură de făină
  • 1 ceapă
  • ulei sau unt pentru călit ceapa
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 1/2 linguriță de Vegeta
  • sare
  • piper
  • apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu smantana:

Se rup capetele de la păstăi, se spală bine în câteva ape și apoi se opăresc în apă clocotită, timp de 10 minute.

Între timp, se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de hărtie și se călește în ulei sau unt, având grijă să nu se ardă, ci doar să se înmoaie.

Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt.

Se amestecă smântâna cu făina și condimentele, subțiindu-se apoi (dacă este cazul) cu 2 linguri de apă.

Păstăile opărite se strecoară de apă și se pun peste ceapa călită. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt, două pahare de apă și se lasă să fiarbă înăbușit 5-7 minute. Se adaugă amestecul de smântână, condimente și apă și se mai lasă la fiert câteva minute, având grijă ca mâncarea să nu se prindă de fundul cratiței, dacă nu este antiaderentă.

Păstăile cu smântână se servesc calde (cu mărar, cine dorește).

TIPS-URI

1

Aveți grijă ca ceapa să nu se ardă, ci doar să se înmoaie puțin.

2

Supravegheați mâncarea pe timpul preparării, ca să nu se prindă de fundul cratiței.

3

Dacă preparați această mâncare cu păstăi semifierte de la congelator, nu mai este nevoie să le fierbeți, ci le veți pune direct peste ceapa călită (după ce s-au decongelat) cu tot cu lichidul pe care l-au lăsat (care provine din ele). Apoi procedați ca în rețetă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RODIMUR 1

08.07.2017, 14:26

Da, Mihaela, le putem face și mânca în fel și chip...

Catalina L 1

14.07.2017, 16:11

ce pofta mi-ai facut

RODIMUR 1

14.07.2017, 16:52

Mă bucur că-ți plac, Cătălina! Se vede că știi despre ce este vorba...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti