RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI143
Retete

Cus-cus cu carnati de casa

In Porc la 1 Iun 2017

Se taie cârnații și se prăjesc la foc mic, să se pătrundă bine și să se rumenească. Se spală, se curăță și se taie legumele (kapia în rondele, ardeiul gras în bastonașe, ceapa în peștișori, usturoiul în feliuțe subțiri, iar roșiile în...

Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2017

Șunca se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin. Se bat ouăle cu sarea și piperul. În tigaia încinsă, se toarnă ouăle bătute și se face focul mic. Cu paleta se înțeapă pe alocuri omleta, pentru a se coace bine pe toată suprafața, iar...

Dulceata de fragi

In Dulceata / Gem la 31 Mai 2017

Fragii se aleg bine, unul câte unul, se pun într-o sită, se curăță de codițe și se cufundă de 2-3 ori în apă rece pentru a fi sigur curați. Când s-au scurs bine se pun într-o farfurie adâncă (să fie plină cu vârf) și se lasă în...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 31 Mai 2017

Dulceata de capsuni reteta Se aleg căpșunile de aproximativ aceeași dimensiune, se curăță de codițe se spală bine, cufundându-le de câteva ori în apă rece, pentru a se curăța de pământ și se lasă să se scurgă de apă. Se introduc căpșunile...

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

In Dulciuri la 29 Mai 2017

Reteta de preparare a papanasilor  Se pune o oală cu aproximativ 2 litri de apă, la fiert, cu sare, pentru a fierbe în ea papanașii. Se amestecă bine, brânza de vaci cu zahărul, vanilia, gălbenușul, făina albă, grisul, sarea și albușul bătut spumă. Când...

Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi

In Pui la 29 Mai 2017

Se prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html Se curăță și se spală cartofii, după care se taie în forma dorită (de preferat în pătrățele, sau cubulețe ceva mai mari, iar dacă...

Supa de mugur de vitel, cu chimen

In Supe la 29 Mai 2017

Se spală bine carnea de vițel și se pune la fiert, la foc iute la început, iar când se ridică spuma la suprafață, se adună cu o spumieră, se aruncă și se dă focul puțin mai mic, acoperind oala pe jumătate, cu un capac. Între timp, se curăță, se spală și se...

Desert malai dulce (Alivenci)

In Prajituri la 25 Mai 2017

Se amestecă bine brânza dulce cu smântâna, ouăle, zahărul, sarea, bicarbonatul și untul topit. Peste această compoziție, se toarnă laptele și apoi se adaugă mălaiul și făina, cu grijă, să nu se formeze cocoloașe. Compoziția trebuie să fie lichidă, dar mai...

Aperitiv briose sarate

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2017

Se răzuie cașcavalul și se taie mărunt șunca presată. Mărarul se alege, se spală, se scurge de apă și se taie. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă cu bicarbonatul. Se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, mixând întruna. După ce...

Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea

In Prajituri la 21 Mai 2017

Se taie ciocolata în mici bucățele, care vor fi încorporate în brioșe. Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă. După ce au început să crească, se adaugă zahărul pe rând, câte o lingură și apoi, vanilia. Se adaugă și...

Bors de perisoare

In Ciorbe la 20 Mai 2017

Se curăță legumele (morcovii, pătrunjeii și țelina), se spală, se mărunțesc și se pun la fiert. Se curăță ceapa verde, se spală, se taie rondele codițele și se topesc/prăjesc în ulei. Bulbii de la ceapă se taie fin pentru a fi folosiți la perișoare. Roșiile se...

Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa

In Pui la 19 Mai 2017

Cum se prepara Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa Se spală pieptul de pui și se lasă să se scurgă de apă într-o strecurătoare. Din ouă, sare, piper și făină se prepară compoziția pentru șnițele, un aluat ca acela pentru clătite, mixând bine,...

Chiftelute din piept de pui

In Pui la 18 Mai 2017

Se curăță, se spală și se lasă pieptul de pui să se scurgă de apă. Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se topește în ulei și se lasă la răcit și la scurs de ulei. Se macină fin pieptul de pui și se amestecă apoi cu ceapa topită și...

Desert briose cu ciocolata, pentru ceai

In Prajituri la 18 Mai 2017

Se separă albușurile de gălbenușuri. Ciocolata cu lapte se sfarmă/taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru încorporare în brioșe. Se pun formele de brioșe în tava specială. Se amestecă untul cu zahărul și cu lingura de cacao. Se adaugă...

Aperitiv rulouri rapide cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2017

Se decongelează foile de plăcintă. În pachet sunt 12 foi de plăcintă și se vor folosi câte 4 foi pentru fiecare rulou. Se desface pachetul și se ia prima foaie cu grijă, să nu se rupă. Se întinde prima foaie pe planșetă, se unge cu unt și se procedează la fel...

Reteta de prajitura tavalita in nuca de cocos, favorita sarbatorilor noastre

In Prajituri la 17 Mai 2017

Preparare Reteta de prajitura tavalita in nuca de cocos, favorita sarbatorilor noastre Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă, adăugând pe rând zahărul (câte o lingură), vanilia, coaja de lămâie rasă, gălbenușurile, făina în...

Cighir din ficatei de pui

In Ficat la 16 Mai 2017

Se curăță, se spală și se taie codițele de la usturoiul verde. Se alege, se spală și se taie mărunt pătrunjelul și mărarul. Se curăță și se spală ceapa. Bulbii de la ceapa verde se taie și se pun la topit în ulei, iar codițele se taie, de asemenea și se pregătesc...

Desert tort de mere, cu frisca

In Torturi la 15 Mai 2017

Într-o cratiță cu diametrul de 24 cm, se pune untul feliat și peste el se toarnă 200-250 grame zahăr tos, în așa fel încât să se formeze o suprafață netedă, uniformă. Se spală merele și se curăță de coji și de codițe. Cu un cuțitaș, se scobește cu...

Ciorba de cartofi cu smantana

In Ciorbe la 15 Mai 2017

Se curăță și se spală legumele. Morcovii și pătrunjeii se taie rondele sau semirondele. Se pun la fiert într-o oală de 4 litri, legumele tăiate (morcovii, pătrunjeii și țelina). Între timp, se curăță ceapa, se spală, se taie și se pune la topit în ulei....

Salata de vinete cu maioneza

In Salate la 13 Mai 2017

Se spală vinetele și se coc. Când sunt coapte, se lasă puțin la răcorit, după care se curăță de coji și se pun pe un plan înclinat (un fund de lemn) pentru a se scurge. În timp ce vinetele se scurg, se face o maioneză dintr-un gălbenuș fiert tare și răzuit...

Aperitiv oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2017

Se fierb tari, 6 ouă. Se răcesc, se curăță de coji și se taie în jumătăți. Pentru umplutură, se amestecă bine pateul cu gălbenușurile răzuite de la 4 ouă și cu untul. Se condimentează cu sare și piper, după gust, Pentru maioneză se răzuie celelalte două...

Desert prajitura Bobițe colorate

In Prajituri la 11 Mai 2017

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă și, când au început să crească, se adaugă, puțin câte puțin zahărul, bătând întruna. Se adaugă, pe rând, puțin cîte puțin vanilia, gălbenușurile, uleiul și făina în...

Ciorba de primavara, din legume

In Ciorbe la 11 Mai 2017

Se spală și se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina. Se taie rondele și se pun la fiert. Între timp, se alege mazărea, se clătește și se pune la fiert. După un clocot, mazărea se strecoară și se pune în oala în care fierb morcovii, țelina și pătrunjeii....

Aperitiv rosii umplute cu branza

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2017

Se aleg roșii coapte și tari, se spală, se șterg cu un prosop curat și se taie din fiecare câte un căpăcel, după care, cu o linguriță se golesc de semințe și de zeamă. Mărarul se spală și se taie mărunt. Se păstrează 1-2 fire de mărar pentru decor. Se pregătesc...

Supa de pui cu galuste de gris

In Supe la 7 Mai 2017

Se tranșează cei doi pui și se pregătesc pentru supă: coșul pieptului, spatele și aripile. Se spală carnea și se pune la fiert. Pe măsură ce carnea fierbe, se culege spuma și se aruncă. Între timp, se curăță și se spală legumele. Se spală și se taie mărunt frunzele...

Salata orientala

In Salate la 6 Mai 2017

Cartofii se spală și se fierb în coajă, iar când s-au răcit, se curăță. Ouăle se ferb tari, se curăță de coji și se taie în sferturi. În timp ce cartofii și ouăle fierb, se pregătesc celelalte ingrediente. Ceapa verde se curăță, se spală și se...

Desert fursecuri cu scortisoara

In Dulciuri la 3 Mai 2017

Se amestecă untul topit, ouăle și zahărul, până se dizolvă. Se adaugă bicarbonatul stins cu oțet, esența de rom și apoi făina. Se face un aluat consistent care se învelește într-o folie de plastic (pungă de unică folosință) și se pune în frigider pentru...

Tocanita de spanac cu ochiuri

In Mancaruri de legume la 3 Mai 2017

Se curăță și se spală spanacul foarte bine, se scurge de apă și se taie mărunt. Se pune spanacul tăiat, în cratița în care s-au pus la topit, în ulei, cele două cepe tăiate mărunt  și se lasă la înmuiat, pe foc mic. Se adaugă 2 pahare de apă și...

Aperitiv omleta cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2017

Se curăță cartofii, se spală bine și se taie în feliuțe subțiri. Se prăjesc cartofii în ulei, la foc mic, într-o tigaie cu capac, ca să se înmoaie și să nu se ardă. Când sunt aproape gata, se presară peste ei o parte din cașcavalul ras. Se mai acoperă...

Cartofi frantuzesti

In Mancaruri de legume la 28 Apr 2017

Se fierb cartofii întregi și se lasă puțin la răcit, după care se curăță de coji. Ouăle se fierb tari și se curăță de coji. Se unge cratița cu ulei, după care se pun în ea cartofii fierți, tăiați rondele de câte 1 cm grosime, într-un prim strat,...

Afisate 931 - 960 din 974 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Stii ca atunci cand erai copil, parintii tai se mutau foarte des dintr-o casa în alta? Dar tu i-ai gasit de fiecare data…...

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]