Pilaf cu legume

de RODIMUR in Mancaruri de post, 19 Iul 2017 | 21293 vizualizari

 

Nu e pilaf sârbesc (care are și ciupercuțe), ci e pur și simplu un pilaf cu ce legume am crezut eu că se armonizează bine. A rezultat o mâncărică foarte gustoasă, numai bună pentru zilele de post...!

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei grași
  • 1 gogoșar
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • ulei pentru călit ceapa
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 cană de orez (200 grame)
  • sare
  • piper
  • apă
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu legume:

Se spală ardeii și gogoșarul, se curăță de semințe și de cotoare, după care se taie cubulețe.

Morcovii, țelina și pătrunjelul se curăță, se spală și se taie în formele dorite (nu prea mici).

Roșiile se spală, se curăță de semințe și se taie cubulețe.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Orezul se alege, se spală în mai multe ape și se pune la fiert. Când este aproape fiert, se ia cratița de pe foc, se strecoară orezul și se clătește bine, după care se lasă în strecurătoare să se scurgă de apa în care a fost clătit.

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie puțin, ca să rămână dulci. 

Se călesc (în aceeași cratiță cu ceapa) și celelalte legume ardeii, gogoșarul, morcovii, pătrunjeii și țelina. După ce s-au călit puțin aceste legume, se adaugă roșiile tăiate cubulețe și pasta de tomate. Se mai lasă puțin la călit, după care se adaugă 3-4 pahare de apă și se fierb legumele la foc potrivit, având grijă să nu fiarbă prea mult și să se terciuiască și nici să nu rămână crude.

Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă orezul (care este și el semifiert), sarea și piperul. Se mai lasă pilaful pe foc încă două-trei clocote, după care se oprește focul, se adaugă frunzele de pătrunjel tăiate mărunt, se acoperă cratița cu un capac și după un sfert de oră pilaful se poate servi.

Se mănâncă fără pâine, pentru că are orez.

TIPS-URI

1

Nu căliți prea tare ceapa, ca să nu se ardă, ci doar înmuiați-o puțin, ca să rămână dulce.

2

Nu puneți prea multă apă când fierbeți legumele (eventual mai adăugați puțină, dacă este cazul) ca să nu fiți nevoiți să le fierbeți prea mult, ca să scadă și astfel să se terciuiască. Legumele trebuie să fie fierte bine, dar să-și păstreze forma. Pilaful trebuie să fie legat, nu apos.

3

Puneți pătrunjelul în pilaf la sfârșit, ca să-și păstreze gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si delicioasa de Mancare de stevie