Un aperitiv drăguț și ușor de făcut, care să înfrumusețeze și diversifice mesele festive.
Se fierb ouăle tari, se răcesc în apă rece și se decojesc.
Feliile de salam se curăță de pielițe, se taie subțire de jur împrejur (pentru codițele șoriceilor) iar din miezul feliilor se decupează rondele mici pentru urechiușele șoriceilor.
Se înjumătățesc feliile de șvaițer. Se înjumătățesc și feliile de pâine, se ung cu unt, iar pe fiecare jumătate de felie unsă cu unt se pune câte o jumătate de felie de șvaițer.
Se înjumătățesc ouăle fierte și fiecare jumătate se așează pe câte o jumătate de felie de pâine cu unt și șvaițer.
Se montează codițele (sub jumătățile de ou) urechiușele (în mici fante tăiate lateral), ochișorii, din piper, iar în loc de botic, se pune capătul unei măsline fixată la locul respectiv cu o jumătate de scobitoare. Se decorează cu mustăcioarele aferente, din frunzulițe de mărar.
1
Pe platoul respectiv puteți pune și alte brânzeturi.
2
Ouăle pot fi umplute cu orice, dar eu am preferat să le las simple.