Gem de caise

de RODIMUR in Dulceata / Gem, 22 Iul 2017 | 4834 vizualizari

 

Nu mai aveam intenția să fac gem de caise, dar când am văzut cât de frumoase sunt aceste fructe în piață și cât de multe, nu m-am putut abține...
Puține ingrediente, puțină muncă. Și a rezultat un gem în care, surprinzător, caisele, în marea lor majoritate au rămas întregi (iar eu voiam să se facă pastă...!). Probabil datorită zahărului, în cantitate mare. Dulcețurile și gemurile se fac cu zahăr, chiar dacă unii nu vor să accepte asta...
Din aceste ingrediente, au rezultat aproximativ 7 borcane de câte 400 grame.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg caise coapte
  • 1,5 kg zahăr tos
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se spală caisele și se scot sâmburii. Cine vrea, poate să curețe fin pielițele caiselor, cu un cuțitaș. Eu am lăsat caisele cu pielițe.

Se pun jumătățile de caise cu zahărul, în straturi, într-un vas încăpător și se dau la cuptor la foc iute. Din când în când se verifică stadiul în care se află caisele și se adună spuma.

Se verifică dacă gemul s-a legat prin metoda bobului: se ia cu lingura din sirop și se picură pe o farfurie curată. Dacă siropul cade ca un bob și nu se desface, atunci gemul este gata.

Se poate pune fierbinte în borcane. Eu obișnuiesc să pun dulcețurile și gemurile în borcane, când sunt reci, pentru a nu le strivi. Și de această dată am procedat la fel, pentru că gemul s-a legat foarte bine și nu a mai fost nevoie să pun borcanele în cuptor. Oricum. chiar dacă puneți gemul fierbinte în borcane, nu puteți să le puneți capacele, pentru a nu face condens. 

Borcanele cu gem se etichetează și se depozitează într-un loc curat, aerisit și răcoros.

 

TIPS-URI

1

Dacă veți lega foarte bine gemul, nu va fi nevoie să mai puneți borcanele cu gem (fără capace) în cuptor, pentru a prinde o pojghiță protectoare, ca să nu se strice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni