Amestecam ouale intregi cu zaharul, folosind un tel.
Adaugam apa minerala si praful de copt, praful de sare, esenta de migdale, laptele si faina, treptat.
V-a rezulta o compozitie de consistenta unei smantani.
Ungem o tigaie (a mea are 16 cm. diametrul) cu putin ulei (eu folosesc un...
Amestecam ouale intregi cu zaharul, la viteza mare timp de 3-5 minute pana ce ouale isi dubleaza volumul.
Topim untul la microunde si il adaugam (caldut, nu fierbinte) peste compozitia de oua. Amestecam totul foarte bine.
Punem praful de copt peste faina si cernem faina treptat, amestecand...
Cum preparam placinta:
Amestecam ouale cu zaharul (1 pahar), adaugam uleiul, iaurtul, praful de copt stins cu zeama de la cele doua lamai. Punem praful de copt intr-un castronel si turnam zeama de lamaie peste el, amestecam. Atentie ca se va umfla!
Adaugam esenta de rom, taiem in fasii...
Cum preparam crantzul:
Topim intr-un vas 100 gr. zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde pana obtinem un caramel de culoare brun-aurie. Cand zaharul este complet topit adaugam 100 gr. alune tocate amestecam rapid,astfel incat sa se amestece in totalitate cu caramel. Amestecam...
Punem gelatina la hidratat in cei 90 ml. lapte.
Amestecam intr-o cratita de inox cu fundul dublu, frisca lichida si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul, fara sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam gelatina, esenta de vanilie si omogenizam 1-2 min., avand grija sa nu fiarba pentru...
Cum preparam blatul:
Intr-un bol, batem ouale, adaugam zaharul, uleiul si amestecam in continuare pana se dizolva zaharul.
In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in compozitia cu oua , punem putina sare , esenta de lamaie si adaugam treptat faina....
Spalam bine orezul si-l acoperim cu 1/2 din cantitatea de apa.
Lasam orezul in apa, timp de minim 15 minute timp in care acesta isi va mari volumul.
Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul, scortisoara, putina sare si il lasam pe foc pana se apropie de fierbere.
Peste...
Cum preparam blatul:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, cateva minutem la viteza mare, pana obtinem o crema densa.
Adaugam faina, praful de copt, cacao, pesmetul (grisul) si mixam usor, adaugand laptele , uleiul si mierea.
Albusurile...
Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece.
Cernem cacao.
Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, glucoza (mierea), zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere.
Adaugam cacao...
Punem zaharul intr-o craticioara din teflon, la foc mic si il lasam sa se topeasca. Adaugam miezul de nuca si amestecam bine pana ce tot miezul este acoperit de zaharul topit.
Ungem o farfurie cu putin ulei si punem pe aceasta, nuca imbracata in zahar topit.
O lasam sa se raceasca complet,...
Punem faina intr-un castron si facem o gaura in mijlocul ei. Acolo punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si lasam la dospit pana se topeste drojdia.
Adaugam ouale (mixate bine inainte), restul de zahar, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si amestecam usor cu o lingura de...
Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.
Amestecam uleiul cu galbenusurile, ca pentru maioneza si le punem peste spuma de albusuri. Adaugam si coaja de lamaie, zaharul vanilat si incorporam totul...
Cum se prepara Reteta simpla pentru un blat de tort perfect
Este foarte important ca prima data sa ne pregatim toate ingredientele masurate si forma in care vom coace blatul.
Prima data decupam hartia de copt pentru a tapeta forma. Veti vedea in imagini cum trebuie sa arate forma tapetata...
Apa si uleiul s epun intr-un vas, pe foc. Cand incepe sa clocoteasca se adauga faina si se amesteca energic, apoi se lasa compozitia la racit.
Cand s-a racit complet, se adauga, rand pe rand cate un ou si se amesteca foarte bine.
Se adauga putina sare.
Se tapeteaza o tava cu hartie de...
Cum preparam foile:
Din toate ingredientele formam un aluat care nu se lipeste de maini si nu este foarte tare, astfel incat sa il putem intinde.
Punem aluatul la frigider si il lasam aproximativ 30 minute. Repetam procedeul de 2 ori.
Impartim aluatul in doua si intindem cu sucitorul...
Punem stafidele la hidratat in putina apa amestecata cu esenta de rom si le lasam acolo cat timp pregatim restul preparatului.
Fierbem macaroanele in apa cu sare si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam la scurs.
Radem (zdrobim cu furculita) branza. Spargem si batem bine oul....
Punem gelatina la hidratat in cele 2 linguri cu apa rece.
Intr-un vas de inox cu fundul dublu (sau pe baie de aburi) punem cei 125 ml. frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu cu ajutorul unui tel, pana ce se topeste ciocolata.
Luam vasul...
Punem intr-un vas cu fundul dublu laptele, orezul spalat, batonul de scortisoara, mierea si lasam sa fiarba la foc mic.
Amestecam din cand in cand si avem grija sa nu dea pe afara din oala.
Cand orezul este aproape fiert, amestecam amidonul cu apa rece si adaugam peste orez amestecand...
Cum preparam blatul:
Mixam putin galbenusurile cu zaharul astfel incat sa ramana fluide.
Adaugam uleiul putin cate putin si mixam in continuare. Punem faina amestecata cu cacao si prasful de copt.
Batem albusurile spuma si le incoropram usor in compozitia anterioara.
Tapetam o tava...
Spalam prunele si le curatam de codite si frunze. Le rupem pe jumatate si le scoatem samburii.
Le asezam intr-un acstron si le presaram cu scortisoara. Miscam putin vasul astfel incat sa se imprastie peste toate prunele.
Intr-un castron, punem ouale si praful de sare. Amestecam bine...
Laptele rece se pune intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot. Adaugam boabele de orez, un praf de sare si putina scortisoara.
Cand orezul s-a fiert, adaugam 1 lingura cu miere si luam de pe foc.
Cat timp orezul se odihneste, taiem perele in felii potrivite ca si grosime si preparam...
Curatam visinele de codite si de frunze.
Le spalam si le scoatem samburele cu ajutorul unui aparat de special (de scos samburi) sau cu capatul unui ac de siguranta.
Intr-un castron incapator asezam toate visinele intregi, fara samburi, presaram zaharul si amestecam usor.
Lasam...
Curatam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le asezam in sticlele goale care au fost sterilizate inainte.
Umplem sticlele pana la jumatate cu visine (cu tot cu samburi), adaugam peste ele cate 5 linguri de zahar (pentru fiecare sticla).
Miscam usor sticla astfel incat...
Cum preparam blatul:
Frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile, cacao, laptele, faina si praful de copt.
Amestecam bine si punem totul intr-o tava (a mea 24x15 cm) tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-25 min, pana trece testul...
Cum preparam blatul:
Cernem faina impreuna cu praful de copt.
Frecam spuma untul cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam pe rand ouale, 150 ml. lapte si dupa ce s-a topit tot zaharul, incorporam faina cu praf de copt.
Tapetam o tava (a mea 30x18 cm) cu hartie de copt si turnam...
Amestecam 100 ml. lapte cu zaharul si cu 250 ml. frisca lichida.
Spalam frunzele de menta si le adaugam in amestecul de frisca.
Punem totul pe foc si cand se infierbanta (fara sa fiarba), acoperim vasul cu un capac si lasam asa pentru 30 minute.
Ajutandu-ne de o sita, strecuram lichidul...
Amestecam urda cu oul si laptele pana obtinem o compozitia omogena, care va arata ca o smantana subtire.
Separat amestecam faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea, nucsoara, scortisoara, coaja de lamaie si le turnam peste compozitia de urda.
Amestecam bine pana obtinem un...
Cum pregatim prajitura:
Lasam la temperatura camerei, 75 gr. unt sau il topim usor la MW. Faramitam biscuitii intr-un robot de bucatarie si ii amestecam cu untul.
Tapetam o tava de chec mica (a mea 27x8 cm) cu folie alimentara si punem amestecul de biscuiti, apasand cu dosul unei linguri....
Visinele se spala si se tin putin in apa rece, ca sa iasa eventualii "miscatori". Se curata de codite, frunze si se incepe scoaterea samburilor cu ajutorul unui aparat special sau cu capatul unui ac de siguranta, astfel incat visina sa ramana cat mai intreaga.
Se adauga zaharul peste...
Spalam ciresele si le scoatem samburii cu ajutorului unui aparat de scos samburi astfel incat sa le pastram intregi. Le taiem pe jumatate.
Topim untul la MW si il lasam sa se raceasca putin. Adaugam oul si amestecam cu telul, apoi laptele batut, esenta de rom, sarea si faina amestecata...
Clatite umplute cu nuci prajite si caramel
Amestecam ouale intregi cu zaharul, folosind un tel. Adaugam apa minerala si praful de copt, praful de sare, esenta de migdale, laptele si faina, treptat. V-a rezulta o compozitie de consistenta unei smantani. Ungem o tigaie (a mea are 16 cm. diametrul) cu putin ulei (eu folosesc un...
Prajitura cu pere intregi si scortisoara
Amestecam ouale intregi cu zaharul, la viteza mare timp de 3-5 minute pana ce ouale isi dubleaza volumul. Topim untul la microunde si il adaugam (caldut, nu fierbinte) peste compozitia de oua. Amestecam totul foarte bine. Punem praful de copt peste faina si cernem faina treptat, amestecand...
Placinta Cittrone
Cum preparam placinta: Amestecam ouale cu zaharul (1 pahar), adaugam uleiul, iaurtul, praful de copt stins cu zeama de la cele doua lamai. Punem praful de copt intr-un castronel si turnam zeama de lamaie peste el, amestecam. Atentie ca se va umfla! Adaugam esenta de rom, taiem in fasii...
Inghetata de vanilie cu alune pralinate
Cum preparam crantzul: Topim intr-un vas 100 gr. zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde pana obtinem un caramel de culoare brun-aurie. Cand zaharul este complet topit adaugam 100 gr. alune tocate amestecam rapid,astfel incat sa se amestece in totalitate cu caramel. Amestecam...
Panna Cotta cu sirop de visine
Punem gelatina la hidratat in cei 90 ml. lapte. Amestecam intr-o cratita de inox cu fundul dublu, frisca lichida si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul, fara sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam gelatina, esenta de vanilie si omogenizam 1-2 min., avand grija sa nu fiarba pentru...
Prajitura "Merisor", cu stafide
Cum preparam blatul: Intr-un bol, batem ouale, adaugam zaharul, uleiul si amestecam in continuare pana se dizolva zaharul. In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in compozitia cu oua , punem putina sare , esenta de lamaie si adaugam treptat faina....
Orez cu lapte a la Merisor
Spalam bine orezul si-l acoperim cu 1/2 din cantitatea de apa. Lasam orezul in apa, timp de minim 15 minute timp in care acesta isi va mari volumul. Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul, scortisoara, putina sare si il lasam pe foc pana se apropie de fierbere. Peste...
Prajitura Kinder-pingui a la Patty
Cum preparam blatul: Separam albusurile de galbenusuri si mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, cateva minutem la viteza mare, pana obtinem o crema densa. Adaugam faina, praful de copt, cacao, pesmetul (grisul) si mixam usor, adaugand laptele , uleiul si mierea. Albusurile...
Glazura de cacao (jeleu) pentru glasat
Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, glucoza (mierea), zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam cacao...
Nuca pralinata (pentru prajituri)
Punem zaharul intr-o craticioara din teflon, la foc mic si il lasam sa se topeasca. Adaugam miezul de nuca si amestecam bine pana ce tot miezul este acoperit de zaharul topit. Ungem o farfurie cu putin ulei si punem pe aceasta, nuca imbracata in zahar topit. O lasam sa se raceasca complet,...
Gogosi pufoase-pufoase
Punem faina intr-un castron si facem o gaura in mijlocul ei. Acolo punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si lasam la dospit pana se topeste drojdia. Adaugam ouale (mixate bine inainte), restul de zahar, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si amestecam usor cu o lingura de...
Pandispan cu bucati de prune
Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul. Amestecam uleiul cu galbenusurile, ca pentru maioneza si le punem peste spuma de albusuri. Adaugam si coaja de lamaie, zaharul vanilat si incorporam totul...
Reteta simpla pentru un blat de tort perfect
Cum se prepara Reteta simpla pentru un blat de tort perfect Este foarte important ca prima data sa ne pregatim toate ingredientele masurate si forma in care vom coace blatul. Prima data decupam hartia de copt pentru a tapeta forma. Veti vedea in imagini cum trebuie sa arate forma tapetata...
Minieclere (reteta de cofetarie)
Apa si uleiul s epun intr-un vas, pe foc. Cand incepe sa clocoteasca se adauga faina si se amesteca energic, apoi se lasa compozitia la racit. Cand s-a racit complet, se adauga, rand pe rand cate un ou si se amesteca foarte bine. Se adauga putina sare. Se tapeteaza o tava cu hartie de...
Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa"
Cum preparam foile: Din toate ingredientele formam un aluat care nu se lipeste de maini si nu este foarte tare, astfel incat sa il putem intinde. Punem aluatul la frigider si il lasam aproximativ 30 minute. Repetam procedeul de 2 ori. Impartim aluatul in doua si intindem cu sucitorul...
Macaroane cu branza, la cuptor
Punem stafidele la hidratat in putina apa amestecata cu esenta de rom si le lasam acolo cat timp pregatim restul preparatului. Fierbem macaroanele in apa cu sare si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam la scurs. Radem (zdrobim cu furculita) branza. Spargem si batem bine oul....
Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide
Punem gelatina la hidratat in cele 2 linguri cu apa rece. Intr-un vas de inox cu fundul dublu (sau pe baie de aburi) punem cei 125 ml. frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu cu ajutorul unui tel, pana ce se topeste ciocolata. Luam vasul...
Orez cu lapte si frisca lichida
Punem intr-un vas cu fundul dublu laptele, orezul spalat, batonul de scortisoara, mierea si lasam sa fiarba la foc mic. Amestecam din cand in cand si avem grija sa nu dea pe afara din oala. Cand orezul este aproape fiert, amestecam amidonul cu apa rece si adaugam peste orez amestecand...
Prajitura Fanta
Cum preparam blatul: Mixam putin galbenusurile cu zaharul astfel incat sa ramana fluide. Adaugam uleiul putin cate putin si mixam in continuare. Punem faina amestecata cu cacao si prasful de copt. Batem albusurile spuma si le incoropram usor in compozitia anterioara. Tapetam o tava...
Prajitura cu prune, nuca si scortisoara
Spalam prunele si le curatam de codite si frunze. Le rupem pe jumatate si le scoatem samburii. Le asezam intr-un acstron si le presaram cu scortisoara. Miscam putin vasul astfel incat sa se imprastie peste toate prunele. Intr-un castron, punem ouale si praful de sare. Amestecam bine...
Desert de toamna, in plina vara
Laptele rece se pune intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot. Adaugam boabele de orez, un praf de sare si putina scortisoara. Cand orezul s-a fiert, adaugam 1 lingura cu miere si luam de pe foc. Cat timp orezul se odihneste, taiem perele in felii potrivite ca si grosime si preparam...
Visine in zahar, pentru prajituri
Curatam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le scoatem samburele cu ajutorul unui aparat de special (de scos samburi) sau cu capatul unui ac de siguranta. Intr-un castron incapator asezam toate visinele intregi, fara samburi, presaram zaharul si amestecam usor. Lasam...
Compot de visine
Curatam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le asezam in sticlele goale care au fost sterilizate inainte. Umplem sticlele pana la jumatate cu visine (cu tot cu samburi), adaugam peste ele cate 5 linguri de zahar (pentru fiecare sticla). Miscam usor sticla astfel incat...
Prajitura "Dintii negrului" (Reteta nr. 200)
Cum preparam blatul: Frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile, cacao, laptele, faina si praful de copt. Amestecam bine si punem totul intr-o tava (a mea 24x15 cm) tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-25 min, pana trece testul...
Prajitura marmorata cu visine din dulceata
Cum preparam blatul: Cernem faina impreuna cu praful de copt. Frecam spuma untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand ouale, 150 ml. lapte si dupa ce s-a topit tot zaharul, incorporam faina cu praf de copt. Tapetam o tava (a mea 30x18 cm) cu hartie de copt si turnam...
Inghetata cu menta si ciocolata
Amestecam 100 ml. lapte cu zaharul si cu 250 ml. frisca lichida. Spalam frunzele de menta si le adaugam in amestecul de frisca. Punem totul pe foc si cand se infierbanta (fara sa fiarba), acoperim vasul cu un capac si lasam asa pentru 30 minute. Ajutandu-ne de o sita, strecuram lichidul...
Gogosele rapide cu urda si dulceata de visine
Amestecam urda cu oul si laptele pana obtinem o compozitia omogena, care va arata ca o smantana subtire. Separat amestecam faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea, nucsoara, scortisoara, coaja de lamaie si le turnam peste compozitia de urda. Amestecam bine pana obtinem un...
Prajitura Noire cu zmeura
Cum pregatim prajitura: Lasam la temperatura camerei, 75 gr. unt sau il topim usor la MW. Faramitam biscuitii intr-un robot de bucatarie si ii amestecam cu untul. Tapetam o tava de chec mica (a mea 27x8 cm) cu folie alimentara si punem amestecul de biscuiti, apasand cu dosul unei linguri....
Visine facute dulceata
Visinele se spala si se tin putin in apa rece, ca sa iasa eventualii "miscatori". Se curata de codite, frunze si se incepe scoaterea samburilor cu ajutorul unui aparat special sau cu capatul unui ac de siguranta, astfel incat visina sa ramana cat mai intreaga. Se adauga zaharul peste...
Pancakes cu cirese si rom
Spalam ciresele si le scoatem samburii cu ajutorului unui aparat de scos samburi astfel incat sa le pastram intregi. Le taiem pe jumatate. Topim untul la MW si il lasam sa se raceasca putin. Adaugam oul si amestecam cu telul, apoi laptele batut, esenta de rom, sarea si faina amestecata...