Placinta Cittrone

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Aug 2013 | 7660 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in revista Practic in bucatarie si ma bucur foarte mult ca am incercat-o! Usor de facut, ieftina si extrem de aromata!

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar cu ulei;
  • 1 pahar cu zahar;
  • 1 pachet foi de placinta (400 gr.);
  • 200 ml iaurt/sana/lapte batut;
  • 1 plic praf de copt (10 gr.);
  • 4 oua;
  • 2 lamai (zeama) - aproximativ 110 ml;
  • 1 fiola esenta de rom;
  • 7 linguri de zahar + 3 cani de apa calda = sirop;
  • coaja de la o portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta Cittrone:

Cum preparam placinta:

Amestecam ouale cu zaharul (1 pahar), adaugam uleiul, iaurtul, praful de copt stins cu zeama de la cele doua lamai. Punem praful de copt intr-un castronel si turnam zeama de lamaie peste el, amestecam. Atentie ca se va umfla!

Adaugam esenta de rom, taiem in fasii foile de placinta decongelate si amestecam totul foarte bine.

Ungem cu foarte putin ulei un vas de yena (al meu are diametrul de 28 cm) si turnam amestecul.

Bagam totul la cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 45 minute pana devine rumena. O scoatem si o lasam sa se raceasca cat timp preparam siropul.

Cum preparam siropul:

Punem cele 7 linguri de zahar intr-un vas de inox si amestecam pana ce se caramelizeaza, fara sa se arda. Adaugam apa calduta si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Adaugam coaja de portocala taiata cubulete mici si mai lasam 5 minute sa fiarba.

Portionam placinta si turnam deasupra treptat, siropul fierbinte cu tot cu bucatelele de coaja de portocala. Eu am turnat doar jumatate din cantitatea de sirop, pe restul l-am pastrat la frigider si am adaugat cate putin pe fiecare portie, in momentul servirii. Lasam putin ca placinta sa "traga" siropul, si servim.

TIPS-URI

1

1 cana - 200 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Cittrone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (25)

Merisor 1

27.08.2013, 19:28

Vin si eu cu intarziere pe aici sa vad daca mai gasesc o bucatica

Rocsi 1

27.08.2013, 22:11

Super buna placinta asta

Raluca57 1

01.12.2013, 21:02

Mi-a iesit o bunatate!!!! iar coaja de portocala de deasupra da o savoare deosebita!!! BUNA-BUNA!!!! Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "ciufulita" cu iaurt