Aceasta reteta de la prietena mea de la Bacau. Azi chiar este ziua ei! :)) Am mai incercat pana acum si alte tipuri de aluat insa acesta mi s-a parut extraordinar!! Asa cum am scris si in titlu, este o reteta dupa care se prepara eclerele in cofetarii (cred ca in cele particulare, ca in cele de stat nu cred ca se folosesc oua, ci pudra de oua).
Apa si uleiul s epun intr-un vas, pe foc. Cand incepe sa clocoteasca se adauga faina si se amesteca energic, apoi se lasa compozitia la racit.
Cand s-a racit complet, se adauga, rand pe rand cate un ou si se amesteca foarte bine.
Se adauga putina sare.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se spriteaza gramajoare de aluat, pastrand distanta intre ele pentru ca isi vor mari volumul dupa coacere.
Se pune tava la cuptorul incins la 180-200 grade, timp de aproximativ 10-15 minute, pana se rumenesc si isi maresc volumul. Sa nu deschideti usa cuptorului in primele minute, ca sa creasca frumos!
Se lasa la racit, se taie pe lungime, se umplu cu diferite creme (eu le-am umplut cu budinca de ciocolata) si se servesc.