Minieclere (reteta de cofetarie)

de Patricia Iordache in Prajituri, 25 Iul 2013 | 26396 vizualizari

 

Aceasta reteta de la prietena mea de la Bacau. Azi chiar este ziua ei! :)) Am mai incercat pana acum si alte tipuri de aluat insa acesta mi s-a parut extraordinar!! Asa cum am scris si in titlu, este o reteta dupa care se prepara eclerele in cofetarii (cred ca in cele particulare, ca in cele de stat nu cred ca se folosesc oua, ci pudra de oua).

 

INGREDIENTE

  • 200 ml. apa;
  • 100 ml. ulei;
  • 200 gr. faina;
  • 6 oua mici;
  • putina sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere (reteta de cofetarie):

Apa si uleiul s epun intr-un vas, pe foc. Cand incepe sa clocoteasca se adauga faina si se amesteca energic, apoi se lasa compozitia la racit.

Cand s-a racit complet, se adauga, rand pe rand cate un ou si se amesteca foarte bine.

Se adauga putina sare.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se spriteaza gramajoare de aluat, pastrand distanta intre ele pentru ca isi vor mari volumul dupa coacere.

Se pune tava la cuptorul incins la 180-200 grade, timp de aproximativ 10-15 minute, pana se rumenesc si isi maresc volumul. Sa nu deschideti usa cuptorului in primele minute, ca sa creasca frumos! 

Se lasa la racit, se taie pe lungime, se umplu cu diferite creme (eu le-am umplut cu budinca de ciocolata) si se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere (reteta de cofetarie)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 14:03

Anda, nu stii cat ma bucur ca ai incercat si ai fost incantata de rezultat!

iry-gabriela 1

27.12.2014, 22:30

Traveler 1

16.07.2020, 15:06

Am făcut eclere după această rețetă, au ieșit incredibil de bune. De acum va fi unica rețetă de eclere din caietul meu. Roag-o pe prietena care a lucrat la cofetărie să îți mai spună și alte rețete și să le împărtășești cu noi! Te îmbrățișez cu drag, Daniela. Mulțumesc pentru rețetă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie