Sotul si baietelul meu adora acest preparat. Ar manca dimineata, la pranz si seara, asa ca il pregatesc destul de des. Se face foarte usor si este bun cald sau rece.
Punem stafidele la hidratat in putina apa amestecata cu esenta de rom si le lasam acolo cat timp pregatim restul preparatului.
Fierbem macaroanele in apa cu sare si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam la scurs.
Radem (zdrobim cu furculita) branza. Spargem si batem bine oul.
Amestecam usor macaroanele cu: branza, oul, stafidele, zaharul, zaharul vanilat.
Ungem un vas de yena (al meu are diametrul de 16 cm) cu unt si tapetam cu pesmet. Punem amestecul de macaroane, nivelam usor si punem totul la cuptorul preincalzit pentru aproxmativ 20-30 minute pana se rumeneste frumos.
Lasam sa se raceasca, portionam si servim.
1
Se poate servi si cald, dar nu se taie frumos. Daca lasam sa se raceasca, budinca se va taia bine.