Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa"

de Patricia Iordache in Dulciuri, 24 Iul 2013 | 30645 vizualizari

 

As manca placinta cu branza si stafide o tava intreaga si nu cred ca m-as satura. :)) Imi place foarte mult placinta cu branza si stafide, dar facuta ca de mama, adica cu foi facute in casa, nu cu foi cumparate din comert. Mai bine nu mai vorbesc atat si va spun cum se face. Pentru compozitie m-am inspirat de pe site-ul cevabun.ro

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua foi (tava mare de la cuptor):
  • 2 pahare de apa;
  • 1 ou;
  • 2 linguri cu ulei;
  • 2 linguri cu otet;
  • faina cat cuprinde.
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr. branza de vaci (bine scursa de zer);
  • 3 oua;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • coaja rasa de o lamaie;
  • 50 gr. stafide;
  • 4 linguri cu gris;
  • 300 ml. lapte dulce;
  • putina sare;
  • 5 linguri cu zahar.
  • zahar pudra (pentru decor)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa":

Cum preparam foile:

Din toate ingredientele formam un aluat care nu se lipeste de maini si nu este foarte tare, astfel incat sa il putem intinde.

Punem aluatul la frigider si il lasam aproximativ 30 minute. Repetam procedeul de 2 ori.

Impartim aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi de marimea tavii (de la cuptor).

Cum preparam umplutura:

Punem la fiert laptele cu zaharul vanilat, coaja de lamaie şi praful de sare.

Cand laptele incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pana fierbe şi se leagă bine. Luam de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca.

Branza o amestecam cu cele 5 linguri de zahar. Adaugam peste branza compozitia de gris si ouale. Omogenizam bine, punem si stafidele.

Cum montam placinta:

Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt, punem prima foaie si o intepam din loc in loc cu o furculita. Turnam compozitia de branza, acoperim cu ce-a de-a doua foaie. Intepam din loc in loc cu furculita si bagat totul la cuptorul preincalzit  la 200 grade aproximativ 30-40 minute pana se rumeneste frumos.

Se lasa la racit se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

Patricia Iordache 1

25.07.2013, 00:02

Rocsi, ma bucur ca ti-am amintit sa faci si tu in curand.

madi_marin 1

25.07.2013, 20:31

vaaaai.... chiar mi-era poftaaa...

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 08:07

Madi...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu topping de zmeura