Este prima data cand conserv astfel visinele. Pana acum le pastram la congelator. Am incercat deja cateva pentru prajituri si sunt...wow! De-acum inainte, le voi conserva doar asa, in zahar. Ca sa nu mai spun ca siropul lasat de visine este extraordinar amestecat cu putina apa minerala, rece.
Curatam visinele de codite si de frunze.
Le spalam si le scoatem samburele cu ajutorul unui aparat de special (de scos samburi) sau cu capatul unui ac de siguranta.
Intr-un castron incapator asezam toate visinele intregi, fara samburi, presaram zaharul si amestecam usor.
Lasam totul la frigider pana a doua zi.
Veti observa ca zaharul s-a dizolvat si s-a transformat in sirop.
Cu ajutorul unui polonic, umplem borcanele, le strangem bine cu capac si le pastram la loc uscat si racoros.
1
Eu am conservat astfel si cirese. Sunt extraordinare in anotimpul rece, cand visinele si ciresele sunt doar o amintire.