M-am inspirat pentru aceasta reteta de pe blog-ul Edith's Kitchen. A iesit buna dar parca mi s-a parut crema de branza putin cam acrisoara pentru gustul meu. Celorlalti care au mancat, le-a placut foarte mult.
Cum preparam blatul:
Mixam putin galbenusurile cu zaharul astfel incat sa ramana fluide.
Adaugam uleiul putin cate putin si mixam in continuare. Punem faina amestecata cu cacao si prasful de copt.
Batem albusurile spuma si le incoropram usor in compozitia anterioara.
Tapetam o tava (a mea 35x25 cm) cu hartie de copt si turnam compozitia. Punem la cuptor, la 180 grade pentru aproximativ 25 min.
Cand este gata latul il lasam sa se raceasca in tava.
Cum preparam crema:
Topim usor untul la MW si il frecam cu zaharul pana devine spuma. Adaugam branza, esenta de vanilie si mixam foarte bine.
Crema o intindem peste blatul racit complet si punem totul la frigider pentru 2 ore.
Cum preparam glazura:
Urmam instructiunile de pe plicul de budinca doar ca in loc de lapte folosim cei 850 ml suc.
Cand este putin calduta, o turnam peste stratul de crema si dam la frigider pentru inca 2 ore.
O portionam cum dorim si servim.