Compot de visine

de Patricia Iordache in Sirop / Compot, 20 Iul 2013 | 6153 vizualizari

 

Compotul de visine este al doilea in topul preferintelor mele. Pe primul loc se afla compotul de piersici.Parca indiferent cat compot as face, tot nu e suficient. Iata cum se prepara.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg visine;
  • 4 sticle goale de 750 ml;
  • 20 linguri zahar (cate 5 linguri pentru fiecare sticla);
  • apa rece;
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Curatam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le asezam in sticlele goale care au fost sterilizate inainte.

Umplem sticlele pana la jumatate cu visine (cu tot cu samburi), adaugam peste ele cate 5 linguri de zahar (pentru fiecare sticla). 

Miscam usor sticla astfel incat zaharul se se imprastie peste toate visinele.

Adaugam apa rece pana aproape de buza sticlei si punem capacul.

Intr-o oala incapatoare si inalta (cat inaltimea sticlelor) punem un prosop de bucatarie, asezam sticlele una langa cealalta, lasand putin loc intre ele.

Umplem oala cu apa si o asezam pe foc.

Din momentul in care apa a inceput sa fiarba, mai lasam 15-20 minute si apoi oprim focul.

Lasam sticlele in apa fierbinte pana a doua zi cand se vor raci complet si le vom aseza in camara.

 

 

TIPS-URI

1

Se pastreaza la loc rece si intunecat. Daca nu aveti beci sau o camara racoroasa, pastrati compotul la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Merisor 1

20.07.2013, 18:48

Si din asta vreau!

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 19:07

Buni, Merisor, ati pregatit canitele? Va dau si lingurite ca sa papati visinele...

diaconta 1

20.07.2013, 22:11

mie imi place tot ce e cu visine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de visine